2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Rengeteget riogatnak minket a hozzáadott cukrok káros hatásai miatt, de az ételcímkék kiismerhetetlen világának hála, sokszor fel sem fogjuk, miben mennyi van. Ebben segít egy okostelefonon-alkalmazás, hála a tettrekész angol egészségügynek.

Utolsó pillanatban van: megy az õrült rohanás, még nem tudja, kinek mit adjon, mit fõzzön-süssön, vagy hogyan lehet egy fura formájú ajándékot szépen becsomagolni? Ha december 24-én már nem volt ideje, segít a modern technológia, az appok tele vannak hasznos tanácsokkal.

Androidos okostelefonokra már letölthetõ az alkalmazás, ami Hajdúszoboszló friss híreit, fotóit és nélkülözhetetlen helyi információkat tartalmaz.

A Kutatópont felmérése alapján az okostelefonok aránya hazánkban 39 százalék volt 2015 januárjában. Mivel az internetezésre alkalmas mobileszköz-ellátottság folyamatosan növekszik a magyar felnõtt társadalomban, ezért érdemesnek láttuk összegyûjteni azokat az applikációkat, melyek segíthetik álláskeresõinket.

A bluetooth és az okosórára telepített applikáció együtt lehetõvé teszi.

Több mint ezren telepítették a Liga Szakszervezetek (Liga) mobilalkalmazását, amely munkajogi kérdésekben segít eligazodni a felhasználóknak - tájékoztatta Fiedler Péter, a Liga kommunikációs vezetõje írásban az MTI-t.

Péntektõl már nem csak Android, hanem iOS operációs rendszerrel mûködõ mobileszközökön is megvásárolhatók az autópálya-matricák - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. pénteken az MTI-vel.

Alig néhány hónap telt el azóta, hogy a magyar fejlesztésû Xeropan berobbant az applikációk piacára, és máris bezsebelte az Appra magyar! verseny 1. helyezését. Több mint 30.000 letöltõ szavazott már bizalmat az alkalmazásnak, mely Android és iOS platformon is elérhetõ.

« 1. oldal »