2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Hamis aranytömböket adott biztosítékként a Kézizálog Zrt. tulajdonosa több magyar milliárdosnak és pénzintézetnek. Amennyiben ez igaz, az év elején csõdbe ment zálogcég és annak egyszemélyes tulajdonosa, Bíró Péter által okozott veszteség akár 30 milliárd forint is lehet.

A fogukat is otthagyják az ószeresnél: rászoruló családok, nyugdíjasok adják el a megörökölt vagy letört aranyhidat, koronákat, de sok fogorvos, sõt kórboncnok is gyûjtögeti a szájban talált kincseket. Tudta, hogy a fogak aranya a bankokhoz vándorol?

2013. július 12. Szorgalmasan követték az elmúlt két hétben a bankok a legutóbbi jegybanki kamatvágást, azonban akad már néhány pénzintézet, amelyik emelt. Igaz, ezek csak az akciós pénzeknél fizetnek valamivel többet az eddiginél. A jegybanki kamatvágás még folytatódhat, a bankoknak viszont elõbb-utóbb az elpárolgó pénzekkel kell szembesülniük.

Forrás: 123rf.comZuhan az arany árfolyama, az elmúlt két napban már 10 százalékot veszített értékébõl a nemesfém. Ez már közel sem egy holmi kis korrekció, hiszen ennyi idõ alatt ekkora esést az elmúlt harminc évben nem szenvedett még el az árfolyam. Valami nagyon megváltozott az arany körül, ami a nemesfém speciális helyzete miatt csak újabb veszélyeket szülhet: minél többen kérdõjelezik meg ugyanis a biztonságos menedék funkciót, az ár annál mélyebbre eshet, tovább növelve a szkeptikusok számát. Egy ördögi kör, ahogy az elmúlt évek gigantikus árrobbanása is az volt. A tanulság csak annyi, hogy ha már a sarki fûszeres is aranyban utazik, inkább maradjunk távol a kínált portékától.

 

Habár az európai gazdaságpolitikusok elég komoly válsághullámokat generáltak a ciprusi ügy inkompetens kezelésével, ám úgy vélem, hogy ennek ellenére fennmarad az idei évre jellemzõ tõkepiaci felállás.

Hat arany, öt ezüst, egy bronz és egy világrekord. Ez a magyar kajak-kenu csapat mérlege a poznani világbajnokságon. A csapat így a vb legeredményesebb küldöttsége volt.
« 1. oldal »