2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

A kormányzat már dolgozik azon, hogy be lehessen kötni a cégek számlázó rendszereit is az adóhivatalhoz. Az államtitkár szerint így fel lehetne számolni a csalásokat.

Megkezdte a NAV a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, másfél millióan kapnak levelet. Folyószámla-kivonatot az kap, akinek legalább ezer forint tartozása vagy túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítőt annak küldenek, akinek rendezetlen késedelmi pótléka van.

Idén is sokan az utolsó napokra hagyják az szja-bevallás elkészítését, május 10-ig mintegy 1,7 millió érkezett az adóhatósághoz, miközben a hivatal idén is közel 4,5 milliót vár.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig a hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte az adóhatóság.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tájékoztatása szerint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke támogatja kérésüket, hogy ne csak a civil szervezeteknek, hanem az egyházaknak felajánlott egy százalék esetében is dönthessen úgy az adózó: adatait megismerheti a kedvezményezett.

Május 20. a 2014. évről benyújtandó személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje; a közelgő határidőre, valamint a várható ügyfélforgalomra tekintettel a bevallások beadásának elősegítésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bevallás utolsó hetében hosszított nyitva tartással áll az adózók rendelkezésére.

Több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését az szja-bevallás elkészítésében.

A 100 millió forintot meg nem haladó adóalaprész után nulla százalék marad a reklámadó mértéke, az adóalap 100 millió forintot meghaladó része után pedig 5,3 százalék lesz valamennyi adóalany esetén a kormany.hu-n hétfőn közzétett módosító javaslat szerint.

Bevallási ajánlatok2015-04-30 18:31:05

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében.

A jogosítvány megszerzése előtt még pontos a nyilvántartás, más esetekben viszont…

Tavaszi ellenőrzéseket tart az adó- és vámhivatal az Észak-Alföldi régióban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2014-ben 82 határozatot hozott illegális távszerencsejáték-szervezőkkel szemben – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

Alacsonyabb ÁFÁ-t!2015-03-23 09:13:26

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerint azzal, hogy az állam idén 40–50 milliárd forintot elvont a szociális ellátórendszertől, több százezren ellátás nélkül maradtak.

Pótlékmentes lehetőség2015-03-10 19:19:35

A korábbi évekhez hasonlóan a 2014-ről benyújtandó szja-bevallásban is érvényesíthető a pótlékmentes részletfizetés.

Az adó egyszázalékos felajánlása nem függ attól, hogy az adott szervezetnek van-e közhasznú jogállása - tájékoztatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a civil szervezetekkel összefüggő új, elektronikus eljárásokkal kapcsolatban kedden az MTI-t.

Az ÁFA-ból és a személyi jövedelemadóból származó bevételek is meghaladták a 2013-as szintet.

Április elején folytatódhat a Debreceni Ítélőtáblán az az adócsalási ügy, mely vádlottjai több éven keresztül százmilliós kárt okoztak az államnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által felderített pénzügyi és gazdasági bűncselekmények okozta kár legnagyobb része költségvetési csalásból származik, 2014-ben az e körbe tartozó bűncselekmények elkövetési értéke tette ki az összes elkövetési érték 93,28 százalékát, 138,81 milliárd forintot.

A magánszemélyek legkésőbb február 16-áig kérhetik az adóhatóság közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez.

Múlt év elejétől újra jár az üzleti biztosító társaságokkal kötött nyugdíjbiztosítások után az adókedvezmény, de a szerződők ezt nem automatikusan kapják, hanem a biztosító igazolása alapján, a személyi jövedelemadó bevallásukban igényelhetik vissza - hívja fel az érintettek figyelmét az Union Biztosító.

Tavaly az adótartozás behajtására 157 835 cég ellen rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel szerdán.

Legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Legkésőbb a jövő hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz (szja-bevallás) szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fél pályán lezártak négy főutat Balmazújvárosnál az általuk földadónak nevezett helyi adó bevezetése ellen tiltakozó gazdák csütörtök reggel.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
1. nyíregyházi borozó, 11 százalék, 2009, 2013, 2015, adóbehajtás, adóbevallás, adócsalás, adóemelés, adófeltöltés, adóhivatal, adóigazolás, adókedvezmény, adómegállapítás, adópolitika, adórendszer, adótörvény, adóvbevallás, adózás, adózó, Áfa, ajándék, alacsony keresetűek, albérlet, alkohol, állás, Apeh, áremelés, ásványolaj, autó, autós iskola, baleseti adó, Balmazújváros, Bangóné Borbély Ildikó, bankok, bankrendszer, Bázisolaj, behajtás, Belföldi hírek, benzin, bér, bérminimum, bevallás, Bihari hírek, Bíróság, Biztosítás, biztosítási adó, biztosító, biztosítók, Bod Péter Ákos, boltosok, Budapest, bűnszervezet, cafeteria, cég, chipsadó, cigaretta, cigi, civilek, Corvinus Egyetem, csalás, csempész, csőd, Debrecen, Debreceni Ítélőtábla, december 22, demonstráció, diákmunka, dohányzás, dohányzási szokások, dr. Szanyi Tibor, egyház, egykulcsos adó, egyszázalékos adófelajánlás, egyszerűsített, egyszerűsített bevallás, egyszerűsített vállalkozói adó, eladósodás, elektronikus adóellenőrzés, ellenőrzés, EMIH, Erzsébet-utalvány, észak-alföld, Észak-Alföldi Régió, Európai unió, eva, evakulcs, évértékelő, feketelista, feketelista.hu, felajánlás, feldolgozók, felmérés, fidesz, foglalkoztatás, Föld, fordított áfa, gáz, gazdák, gazdaság, gépjármű, gyes, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, hamisítás, hamisítvány, határidő, határozat, hivatal, Hospinvest, illeték, Ingatlan, ingatlan végrehajtás, ingatlanadó, internet, internetadó, iskola, iskolakezdési támogatás, ITALAUTOMATA, ítélet, járulék, jog, jövedéki adó, jövedelem, jövedelemadó, július, juttatás, kedvezmények, kereskedelem, költségvetés, költségvetési csalás, kormány, kötelező biztosítás, közlekedés, közműadó, különadó, lakáskiadás, lakásvásárlás, levél, magányszemély, Magyar Lapkiadók Egyesülete, makrogazdaság, média, megszorítások, megvonások, mezőgazdaság, minimálbér, MKEH, MSZP, műhely, munka, NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, nettó bér, nyári munka, nyitva tartás, nyitvatartás, nyugdíj, nyugdíjak, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjpénztár, nyugdíjszámítási módszer, OBH, olaj, online pénztárgépek, Orbán Viktor, Orbán-kormány, örökség, országgyűlés, parlament, pénz, pénztárgép, pénzügy, Pénzügyi szolgátatások, Péterfalvi Attila, polgármester, posta, reklám, reklámadó, roaming díj, romkocsma, sárga csekk, segély, söralátét, Suller György Attila, számla, személyi, személyi jövedelemadó, személyi jövedelemadó-bevallás, szerencsejáték, szeszfőzde, szja, szja-bevallás, szoftver, szövetkezet, tankolás, társadalombiztosítás, tartozás, távhő, telefon, telefonadó, telekadó, termelés, termőföld, törvény, tranzakciós illeték, tranzakciós_illeték, tüntetés, új fogyasztóvédelmi törvény, üzemanyag, Üzleti negyed, vállalkozás, vállalkozó, Válság, változás, vám, Varga Mihály, végrehajtás, Vendéglátás, vendéglátósok, víz
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!