2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az egekbe emelkedhet jövõre a kávé és a csokoládé ára: klímakutatók a következõ években rég nem látott erõsségû El Nino jelenségre számítanak, ami tönkreteheti a kávé- és kakaótermést Dél-Kelet-Ázsiában. A szárazság miatt pusztuló afrikai teatermés viszont megmenekülhet az El Nino okozta esõzések miatt.

A kereslet hatalmas, a minõség viszont csökken – hiába Anglia a használt ruhák legnagyobb piaca, ha már nem tudja kiszolgálni a legnagyobb partnereit sem. Sok kereskedõ ezért új módszereket keres: van, aki már Nagy-Britanniában válogat, mások az Egyesült Arab Emírségekben helyi munkaerõt alkalmaznak. Kutatók mindenközben arra figyelmeztetnek, hogy az afrikai gazdaság akár össze is omolhat a nagy mennyiségû használt ruha miatt. Cikkünk elsõ részében arról írtunk, hogyan kerülnek a használt ruhák Magyarországra, most annak jártunk utána, mi történik ezután.

  • Van cég, amelyik már Angliában elvégzi az elõválogatást.
  • Sok kínai kereskedõ ment tönkre a használtruha-boltok miatt.
  • Ha azt látja: minden 300 forint, kezdjen gyanakodni.
  • A használt ruhák gyakran dubajoznak.
  • Afrikában a használtruha-üzlet tönkreteheti a gazdaságot.

A Debreceni Egyetem vezetése folyamatosan egyeztet az illetékes szakhatóságokkal és szakigazgatási szervekkel az afrikai Ebola-járvány kapcsán.

 

Forrás: BRCKA haiti földrengés utáni mentést segítõ hálózati technológiákat használja egy téglaméretû szerkezet, amely a világ bármely típusú hálózatára kapcsolható, és azokon keresztül áramforrás nélkül is képes arra, hogy nyolc órán át internetet szolgáltasson.

 

Rossz fõpróba a foci vébé elõestéjén. Eltiporták egymást a szurkolók egy felkészülési meccs elõtt vasárnap, miután kinyitották a kapukat. 16 ember megsérült.
Afrikában egy olyan agyhártyagyulladást okozó baktérium okoz járványt, amely ellen nincs oltás, ezért azok a magyar utazók, akik ide készülnek, különösen legyenek elõvigyázatosak.Jelenik Zsuzsa felhívta arra is az utazók figyelmét, hogy szintén nincs orvosi védekezés a szúnyogok által terjesztett dengue-láz ellen, ...
« 1. oldal »