2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A külsõ igazságügyi könyvszakértõi vélemények alapján a semmire fizethetett ki Püspökladány önkormányzata bruttó 6 millió forintot a T. Jánosné dr. által vezetett, uniós pályázatokkal foglalkozó K. Zrt. számára. Az ismertetett vélemény szerint a cég által a gyógyfürdõ fejlesztésére készített elõzetes megvalósíthatósági tanulmány valójában másolata két hivatali dolgozó tanulmányának, a szakértõ néhány mondatban talált eltérést, egyébként a sorok törése, sõt, a helyesírási hibák is azonosak – derült ki a hûtlen kezeléssel vádolt korábbi cégvezetõ ellen zajló büntetõeljárás keddi tárgyalási napján a Berettyóújfalui Járásbíróságon. T. Jánosné a vád szerint a néhai polgármester, Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget.


Püspökladány - Az október 16-i második forduló hivatott dönteni az Arnóth Sándor halála miatt megüresedett 6-os országgyûlési választókörzet képviselõjérõl.

Püspökladány - Arnóth Sándor március 16-i tragikus halála okán június 5-én (vasárnap) új országgyûlési képviselõt választanak a Hajdú-Bihar megye 6. számû választókerületében élõk (Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep és Tetétlen), ezzel egyidõben pedig a püspökladányiak új polgármesterükrõl is dönthetnek.

A nyilvánosság védelmét kérte Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes polgár- mestere, miután keddi sajtótájékoztatóján bemutatta Csontos János, a 6-os számú választókerület szocialista országgyûlési képviselõjelölének azt az öt oldalas kampánystratégiát, amelyben többek között az ellene irányuló lejárató kampány részletei is szerepelnek.

« 1. oldal »