2024. április 24. Szerda, György.
 

Kétszeresére is nõhetett volna a kiskereskedelmi forgalom, ha nem lenne ennyi korlátozó intézkedés. A vásárlásban jártas szakemberek szerint, a trafiktörvény vagy a vasárnapi boltzár nélkül a mostani 3 százalékos kiskereskedelemi adat a dupláját is tudta volna produkálni.

Júniustól 1-jétõl 33 Tesco-áruház reggel hat óra helyett már ötkor kinyit. Több budapesti Tescóban már hajnalban lehet vásárolni, és 5-kor nyit a békéscsabai, az egri, a debreceni, a hatvani, kaposvári, a pécsi és a nyíregyházi Tesco is. Egyébként többi multi gondolkodik a hajnali nyitáson. És van egy Spar-bolt, amelyik rávert a Tescóra is.

A Tesco és a Spar is töltõállomásokon szállt harcba a vasárnapi boltzár ellen. A Mol-boltok forgalmát pedig tesztelik és ha bejön, akkor átalakítják az összes benzinkutat.

Továbbra is a sonkák, az édességek és a tojás forgalma nõ meg leginkább a húsvéti idõszakban, változás viszont, hogy évrõl évre egyre több vásárló keresi a jobb minõségû termékeket – errõl számoltak be az MTI-nek nyilatkozó áruházláncok.

Legyen szó a heti nagybevásárlásról az áruházunkban hó végén, drága elektronikai eszközök beszerzésérõl, vagy valamilyen váratlan kiadásról, bárkivel elõfordulhat, hogy átmenetileg szüksége lenne egy kis plusz pénzre.

A júliusi rég látott áremelkedés után augusztus elejére korrigáltak a hipermarketek: egy hónap alatt váratlanul olcsóbb lett a nagybevásárlás. A felmérés közben megnéztük, hogyan kezeli az Auchan a szigetelõk áradatát, és az is újra bebizonyosodott: érdemes nagyítóval vásárolni, mert a régi trükk tovább hódít - kisebb csomagot adnak ugyanannyiért.

Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelõtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekbõl is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.

« 1. oldal »