2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A rocksztár puszta neve elég volt a pénzügyi sikerhez. A Bowie kötvények precedenst teremtettek.

Noha az európai Észak és Dél, illetve a magországok és a periféria közti különbségek régóta tárgyalt témák, az Európai Központi Bank legfrissebb adatai bizonyítják, hogy az európai pénzügyi válság során tovább nõtt a szakadék a régiók háztartásai között.

45 év múlva már csak 8 millióan leszünk Magyarországon, a társadalom elöregedése folytatódik, a nõk egyre késõbbre halasztják a gyermekvállalást vagy egyáltalán nem is vállalnak gyereket. Mindez pedig oda vezet, hogy 45 év múlva már két aktív korú magyarnak kell eltartania egy nyugdíjast. Azért nem kell félni a jövõtõl, jelenleg három olyan nyugdíj-megtakarítási termék is van a piacon, amely adókedvezménnyel egybekötve segít felkészülni a nyugdíjas évekre. Az alábbi cikkben az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj-elõtakarékossági számla és a nyugdíjbiztosítás adta lehetõségeket mutatjuk be.

A fogukat is otthagyják az ószeresnél: rászoruló családok, nyugdíjasok adják el a megörökölt vagy letört aranyhidat, koronákat, de sok fogorvos, sõt kórboncnok is gyûjtögeti a szájban talált kincseket. Tudta, hogy a fogak aranya a bankokhoz vándorol?

Ezeket a csapdákat kell elkerülni annak, akinek valamiféle megtakarítása van.

Ne legyünk mohók, viszont gyanakvóak igen – javasolja pénzügyi befektetéseink elhelyezésére Tóth András.

A megkérdezettek ebben az évben meglehetõsen egységes álláspontot képviselnek.

A debreceni rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a gyanúsítottal szemben, aki több száz sértettet megkárosított.

Tudatosabb megtakarítók2015-02-06 13:26:42

Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya.

Hasonlóan konzervatív befektetõk a magyarok és a csehek, annak ellenére, hogy a szomszédos országban többet keresnek, és magasabb összegû megtakarításokkal rendelkeznek - derült ki a Budapest Alapkezelõ legfrissebb, prémium ügyfélkörben végzett kutatásából.

A rövid távú diszkont-kincstárjegyhez képest idén már 5 százalékos hozamprémium érhetõ el az új lakásokon, de használt lakásokat még nem érdemes befektetési céllal vásárolni – állítja az MNB honlapján megjelent tanulmány.

Az amerikai nemzetközi IT-tanácsadó cég mintegy 11 millió eurót ruház be, már az elsõ ütemben 230 új munkahelyet teremt, és hosszú távra tervez az országban.

Sokan még mindig csak banki betétben gondolkoznak, amikor megtakarításokról van szó, pedig a bankok kínálata között is találunk más termékeket, melyek magasabb hozamot kínálhatnak. Mikor lehet érdemes kötvénybe vagy jelzáloglevélbe fektetni?

A bankok ajánlatai között nagy különbségek lehetnek, aki pedig nem a pénz világában mozog, az nehezen látja át. Itt a módszer, amivel azonnal megérthetjük, mit jelent nekünk az adott bank ajánlata.

Összeomolhat a magyar nyugdíjrendszer, a kérdés csupán az, hogy mikor – állítják pénzügyi elemzõk. A magyarok többsége még mindig azt hiszi, hogy a fizetésébõl levont nyugdíjjárulékot kapja majd vissza.

A magyarok többsége nem gondol az idõskori biztonságra, és irreális elvárásai vannak a befektetéseivel, pénzügyeivel kapcsolatban, pedig egy kis odafigyeléssel bárki megteremthetné anyagi biztonságát.

2013. június 6. A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) szerint a befektetési arany forgalma az utóbbi idõben ütemesen növekszik, jelenleg mintegy 40-50 milliárd forintra becsülhetõ. Egyre többen esküsznek arra: az arany a legbiztosabb befektetés. Ez azonban nem feltétlenül van így.

 

A kormány szerint ömlik a külföldi tõke Magyarországra. Az adattenger mélyére ástunk, hogy kiderítsük, tényleg így van-e.

Megérkeztek az elsõ „kínai fecskék” Biharország fõvárosába: mintegy kétmilliárd forintból napelem és napkollektor gyártó üzemet építenek fel még az idén, mellyel elsõ körben 300, két éven belül pedig ezer embernek adnak majd munkát.

« 1. oldal »