2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A Magyar Kerékpárosklub megyénkben is bizakodó turizmusfejlesztõ programját illetõen.

A hajdúszoboszlói rendõrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást.

Egy friss brit kutatás kimutatta, hogy a sima cukros víz is legalább annyira hatékony, ha a teljesítmény fokozásáról van szó, mint bármelyik energia- vagy sportital.

A kabai és a hajdúsámsoni rendõrök is szabálysértési õrizetbe vettek egy-egy helyi lakost.

A rendõrök két fiatalkorút vettek szabálysértési õrizetbe, akik Konyáron egy kerékpárt vittek el.

A rendõrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 27 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint Létavértesen, az egyik templom kerékpártárolójából ellopott egy biciklit.

A rendõrök az ellen a két férfi ellen javasolnak vádemelést, akik a gyanú szerint egy hajdúböszörményi társasház udvaráról loptak el két kerékpárt.

Bûnösnek mondta ki a Berettyóújfalui Járásbíróság társtettesként elkövetett garázdaság és testi sértés bûntettében, illetve testi sértés kísérletében azt a három vádlottat, akik 2013. június 8-án Pocsajban rátámadtak egy autósra, mert elcsapott egy biciklizõ kisfiút. A gyermeknek nem esett komolyabb baja, az autós azonban orrcsonttörést, arc és fejzúzódást szenvedett.

A rendõrök elfogták azt a debreceni férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy kerékpárt, amelyet egy piacon a bejelentõnek próbált meg eladni. A sértett a rendõröktõl visszakapta a biciklijét.

Harmadfokon börtönbüntetést kaptak a nyírségi tolvajok.

Péntek este viszik a legtöbben, de hétköznapokon is gyakori, hogy napi ötezer fölé nõ a zöld kerékpárt használók száma.

A nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a két polgári férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint ellopták egy nõ kerékpárját.

Példát mutatnak kortársaiknak a sportos szépkorúak – errõl is szó volt a Szombat délelõttben.

A munkába való kerékpározás elleni kifogások megdöntésére építi õszi kampányát a Bringázz a munkába! (Bam!) akció, hiszen a rossz idõ vagy a kimelegedés minimális kellemetlenségeiért cserébe számos pozitív élettani és egyéb hatás is kárpótolja a tekerõket - hangoztatta László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, a kampány indító rendezvényén pénteken, a budapesti Madách téren.

Budapest egy kerékpárosbarát város, ezt üzenik az almazöld bringák városszerte - mondta Szeneczey Balázs fõpolgármester-helyettes az ünnepi rendezvényen, az V. kerületben.

Szombattól a fõutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van – derül ki a KRESZ-t módosító rendeletbõl, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A kerékpárosokat ezután nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, fõúton és mellékúton sem.

A kerékpárra szerelhetõ gyermekülések veszélyeirõl, valamint a gyermekeknek és felnõtteknek vásárolt sporteszközök biztonságáról kérdezték a szakértõket.

Már évi mintegy 370 ezren utaznak a kerékpárjukkal együtt vonaton, egy év alatt a szám csaknem 20 százalékkal nõtt. Leginkább a vízparti úti célokat kedvelik, a legtöbben a Velencei-tóhoz vagy a Balatonhoz utaznak.

Az idei tavaszi kampány 9000 csatlakozója 2 millió kilométert tekert, öt hét alatt 63 millió forint benzinköltséget spóroltak meg, 300 tonna szén-dioxid kibocsátástól óvták meg a környezetet.

Nettó 98,9 millió forintból kívánja kiépíttetni Gyõr Megyei Jogú Város Önkormányzata a kerékpárkölcsönzõ közösségi közlekedési rendszert - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítõben jelent meg.

Néhány szabály betartásával elkerülhetjük, hogy tolvajok kezébe kerüljön a kerékpár.

Menõ kütyü: hi-tech biciklilámpa
A biciklik tuningolási lehetõségei is lassan elérnek az autók szintjére. A Revolights-al szó szerint “villoghatunk” a haverok elõtt!

Biciklitolvajok kerültek õrizetbe Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek õrizetbe kedden a berettyóújfalui kapitányság nyomozói.

« 1. oldal »  Következő »