2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Kétszeresére is nõhetett volna a kiskereskedelmi forgalom, ha nem lenne ennyi korlátozó intézkedés. A vásárlásban jártas szakemberek szerint, a trafiktörvény vagy a vasárnapi boltzár nélkül a mostani 3 százalékos kiskereskedelemi adat a dupláját is tudta volna produkálni.

A magyarok több mint fele inkább a megszokott, számára ismert árucikkeket veszi meg a boltokban, igazodva ebben az európai átlaghoz - derült ki a Nielsen legutóbbi felmérésébõl.

Áprilisra több mint kétezer fõvel csökkent az alkalmazottak száma a kereskedelemben a vasárnapi boltzár bevezetését követõen. Létszámcsökkentés korábban csak akkor volt, amikor esett a piac.

Minden ötödik élelmiszer-áruházlánc mérlege többet mér, míg a kisebb élelmiszerüzleteknél minden negyedik próbavásárlásnál állapítottak meg többletszámolást az ellenõrök – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel kedden.

Annak ellenére, hogy a magyar vásárlók több mint fele nyitott arra, hogy online vegyen napi fogyasztási cikket, a lakosság 62 százaléka – ami a globális átlagnál egy százalékkal magasabb – fontosnak tartja, hogy élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket – derült ki a piackutató Nielsen szerdán közzétett kutatásából.

Egy férfit vettek szabálysértési õrizetbe a debreceni rendõrök.

December közepétõl nem vásárolható élõ hal a boltokban, halat csak kábítást követõen lehet eladni - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A debreceni rendõrök bíróság elé állítást javasolnak az ellen a nõ ellen, aki ollóval rongált meg ruhákat egy üzletben.

Egyre több üzlet kínál pontgyûjtõ, illetve hûségkártyákat, amelyek használatával a vásárlók késõbb kedvezményhez juthatnak, a belépéshez szükséges személyes adatok megadásán azonban sokan egyáltalán nem gondolkodnak el, nem érzik úgy, hogy ezzel behatolnak a magánszférájukba.

Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû üzlethelyiség mûködik egy kormányrendelet módosítása értelmében.

Járt már úgy, hogy egy élelmiszerboltban, a hûtõpult elõtt állva elgondolkodott, mibõl készült a felszeletelt, csomagolás nélküli felvágott? Mi van a helyben készült franciasalátában, vagy mióta áll ott a dobostorta? Na és a piacosok kézmûves termékeivel fogott már mellé? Vagy látott szmogban aszalódó szárazkolbászt, kérdezte, dejós vagy diós-e a bejgli a karácsonyi vásáron? Mit lehet tenni, ha nem kap választ? Most összefoglaljuk.

Komoly gátat szabhat az újabb kisboltok nyitásának egy törvénymódosítási javaslat, amely szerint a kisebb, napi fogyasztási cikkeket árusító helyeknek is kötelezõ lesz parkolóhelyet kialakítaniuk.

Fellélegezhetnek a kisboltok tulajdonosai, miután bejelentette a kormány, hogy két hónappal kitolják a pénztárgépcsere határidejét. A szakma már régóta szajkózza, hogy túl szûk az idõkorlát. Ráadásul még mindig nem lehet online pénztárgépet vásárolni.

A gazdasági nehézségek hatására látványosan alakul át életünk Európában. A felmérések szerint igencsak megváltoztak fogyasztási szokásaink az elmúlt években, szinte észre sem vesszük, és egyre inkább elmegy a kedvünk a hagyományos vásárlástól, kezdjük unni a klasszikus márkákat, közben pedig olyan lehetõségekkel ismerkedünk meg (újra), mint az alternatív fogyasztás, az újrahasznosítás, a használtcikk-piac, vagy a csoportos vásárlás.

Elfogták a rendõrök azokat a férfiakat, akik kétszer törtek be egy körösszakáli boltba. A két férfi jelenleg bûnügyi õrizetbe van. A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya kezdeményezte elõzetes letartóztatásukat.

Új üzlet Szentpéterszegen2010-08-19 09:32:05

Szentpéterszeg Kossuth u. 79 sz. a régi Tápbolt helyén új üzlet nyílt.

« 1. oldal »