2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az év utolsó napján az üzletek csak délig lehetnek nyitva a kiskereskedelmi szektorban történõ vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény alapján.

Hétfõ délután kiderül, lehet-e aláírást gyûjteni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás ügyében, és az is, hogy lehet-e ellene vagy mellette szóló referendum kiírására.

A rendszerbontó civileknek még van esélyük a vasárnapi boltzár elleni népszavazásra azután, hogy az MSZP hasonló kezdeményezése elbukott. A szocialisták háborognak, a Nemzeti Választási Iroda szerint viszont jogosan utasították el kezdeményezésüket. A vállalkozói érdekképviselet szerint az ügy a fontos, nem az, ki karolja fel. Kérdések és álkérdések, avagy a boltzár elleni fellépések viszontagságos története.

Mostantól vasárnap is nyitva tarthat a balatonfenyvesi CBA, ugyanis piacnak nyilvánították.

Áprilisra több mint kétezer fõvel csökkent az alkalmazottak száma a kereskedelemben a vasárnapi boltzár bevezetését követõen. Létszámcsökkentés korábban csak akkor volt, amikor esett a piac.

A Tesco és a Spar is töltõállomásokon szállt harcba a vasárnapi boltzár ellen. A Mol-boltok forgalmát pedig tesztelik és ha bejön, akkor átalakítják az összes benzinkutat.

« 1. oldal »