2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Búcsúlátogatáson fogadta délelõtt Sólyom Lászó Bajnai Gordont. A köztársasági elnök hivatalosan utoljára találkozott a pénteken még ügyvezetõ miniszterelnökkel. A Bajnai-kormány tagjai 13 hónap után távoznak posztjukról.

Várhatóan péntek délután dönt a kormány arról, hogy aláírják-e a sávolyi MotoGP állami támogatásáról szóló szerzõdést. Korábban két tanulmány is bizonytalannak ítélte, hogy megtérülnek-e a motorpálya költségei.
Tanúként hallgatták meg a miniszterelnököt a Fejér megyei Sukoróra tervezett kaszinóvárossal kapcsolatban. A meghiúsult turisztikai beruházásról a Központi Nyomozó Fõügyészség tett fel kérdéseket Bajnai Gordonnak, ennek részletei nem nyilvánosak.
Hivatalosan nem árultak el részleteket Bajnai Gordon hétfõi, utolsó parlamenti felszólalásáról, de eddigi beszédei és múlt heti publicisztikája alapján biztosra vehetjük, hogy útmutatással fog búcsúzni. Egy ügyes beszéddel politikusi jövõjét is megalapozhatja.
Januártól 200 diplomás roma szakember közigazgatásba való felvételéhez ad anyagi és szakmai segítséget a kormány - jelentette be Bajnai.
"Mindenkit óvok a túlzott optimizmustól, a válságnak még a kellõs közepén vagyunk, a külsõ bizalom visszatérése az ország iránt részben elõleg"  -jelentette ki Bajnai Gordon.
Nyáron az üzemanyagok ára a Bajnai-kormány adóemelései miatt nagyjából 15 forinttal emelkedik, és ehhez jó eséllyel hozzáadódik a kõolaj drágulása és a forint gyengülése is. Van olyan szakember, aki szerint a nemzetközi hatások inkább lefele viszik majd a benzin árát, de a számok alapján érdemes lehet felkészülni a 300 forint feletti benzinárakra.
« 1. oldal »