2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Napi nyolc óra folyamatos figyelés, otthon pedig rengeteg házi feladat – a hazai oktatási rendszer ezt várja a diákoktól, a kormányzati álláspont szerint ráadásul még többet kellene tanulni. Ezt a hajtást egy felnõtt is nehezen bírná, mégis sok szülõ örül, ha terhelik a gyerekét, mert úgy gondolja, hogy csak ez vezethet a sikerhez. Az eredmények azt mutatják, hogy mindez teljesen felesleges: a hazai oktatási rendszer ugyanis nem versenyképes, az egyre több és felesleges tananyag helyett pedig azt kellene megtanítani, hogy a bárhol megszerezhetõ információkat hogyan lehet felhasználni.

Felszámolta a kormány a gyermekéhezést, kizárt, hogy egy gyerek éhezzen Magyarországon, az oktatási intézményekben garantált a napi három étkezés, illetve biztosítottak a források a szünidei étkeztetésre is – mondta Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere. A gyerekéhezésrõl az Origónak adott interjújában Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója is azt mondta, nem találkoznak olyan éhezéssel, amirõl a headline-okban olvasunk.

Elindult a kormány csalad.hu honlapja, amely nemcsak a kormány intézkedéseirõl ad információt, de azt is segít kiszámolni, mennyi lesz az olvasónak a nyugdíja. Az apropó a Budapesti Demográfiai Fórum, amelyen arra keresik a választ, hogyan lehetne megállítani Európa népességfogyását. Egy dolog biztos: nem a bevándorlással.

Nem lesz mindennapi énekóra, viszont Balog Zoltán miniszter személyes szívügyének tekinti, hogy az iskolákban többet énekeljenek a diákok. Az emberi erõforrások minisztere bejelentette, hogy az Oktatási Hivatalt megbízott vezetõként Maruzsa Zoltán, eddigi helyettes államtitkár vezeti a jövõben.

A jövõ évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére – jelentette be az emberi erõforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Szeptembertõl a pedagógus életpálya részeként újabb 3,5 százalékos béremelés várható – mondta Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottsága elõtt szerdán, Budapesten. Jelezte: az emelés 2016-ban és 2017-ben is folytatódik majd.

A kormány jelentõsen kiterjeszti az ingyenes étkeztetésben részesülõ gyermekek körét, a feladatra fordítható összeg pedig jövõre megközelíti a 60 milliárd forintot - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere a csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón.

Huszonegy felsõoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere pénteken, a tárcavezetõ szerint a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erõsíti a felsõoktatásban.

A jövõ év közepétõl könnyebb lesz állami támogatással ingatlant vásárolni.

Az emberi erõforrások minisztere szerint az államnak nemcsak felelõsséget kell vállalnia, hanem segítenie kell polgárainak is felelõsséget vállalni az emberi jogok ügyében.

Az emberi erõforrások minisztere azt kérte, az Országgyûlés oktatási és tudományos bizottsága támogassa a kormánynak azt a szándékát, hogy a kötelezõ óvodáztatás ne 2015 szeptemberében, hanem már a jövõ õsztõl életbe léphessen.

« 1. oldal »