2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Vasárnap jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank, hogy a devizahitelesek érdekeinek védelméhez és a forint árfolyamának megóvásához szükséges megállapodásokat a kormány, a Nemzeti Bank és a bankszövetség megkötötte

Az árfolyamrés alkalmazása önmagában is tisztességtelen, de sok esetben az egyoldalú szerzõdésváltoztatás is lehet tisztességtelen, ha a banki tájékoztatás nem volt teljes, érthetõ.

Létrehoznának Magyarországon egy ún. rossz bankot, amelybe a felhalmozódott bedõlt kereskedelmi (azaz nem lakossági) hiteleket tennék át. Ezzel tehermentesítenék a bankokat, amelyek új hiteleket tudnának nyújtani a gazdasági szereplõknek.

A sokasodó bankellenes perek miatt aggódik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Szász Károly levélben kérte a Kúriát, hogy a társadalmi hatásokra is ügyeljen, mielõtt a devizahitelesek javára ítélne.

 

Az AXA bank egy olyan programot indított, melynek keretében elengedheti a devizaadósai tartozásának egy részét, ha azok eladják ingatlanukat és a befolyt összeget végtörlesztésre fordítják.

« 1. oldal »