2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Teljesen át-, illetve visszarendezõdhetnek a számlaköltségek az egy héttel ezelõtti jegybanki intézkedés hatására – állapították meg több hitelintézet frissen közzétett kondíciós listáját elemezve.

A jövõben 75 ezer forintnál kevesebbet egyetlen ATM sem adhat ki, és a bankkártyás készpénzfelvételi limit sem lehet ennél alacsonyabb. Fõleg a gyerekeknek szóló számláknál okozhat ez problémát.

Miközben egyre kevesebben kérnek vagy kapnak hitelt, sohasem látott nagyságúra emelkedett a hátralékosok listáján szereplõk száma. Aki pedig ide felkerül, hosszú ideig semmilyen kölcsönre sem számíthat, érdemes tehát ügyelni a szabályokra.

Meg kell erõsíteni a magyar tulajdoni részesedések arányát az országban mûködõ bankokban, és ebben elsõdlegesen a magánbefektetõknek kell szerepet kapniuk - vélekedett Töröcskei István, az Államadósság-kezelõ Központ (ÁKK) vezérigazgatója egy osztrák napilap csütörtöki számában megjelent interjúban.

Eddig többen kérvényezik bankfiókban az ingyenes készpénzfelvételt, mint online. A bankok tapasztalata szerint az ügyfelek nagyobb része inkább a sorban állást választja, minthogy megismerkedjen az internetbankkal.

A bankkártyás fizetés elterjedését segítheti, és akár az árak csökkenéséhez is vezethet az úgynevezett bankközi jutalék maximalizálása. Ez az a díj, amelyet a kereskedõktõl szednek be a pénzintézetek a bankkártyák használata után. Január óta ez betéti kártyás vásárlásnál legfeljebb 0,2, hitelkártyásnál pedig 0,3 százalék lehet. Vannak azonban olyan bankok, amelyek az így kiesõ bevételüket más költségeik emelésével kompenzálják.

Az Európai Unió 28 pénzügyminisztere megállapodott szerda este a bankunió következõ elemérõl, az egységes bankszanálási mechanizmusról (SRM) - jelentették be hivatalos források.

Sorra jelentik be a megbírságolt bankok, hogy bírósághoz fordulnak a Gazdasági Versenyhivatal döntése miatt. A GVH csaknem 10 milliárd forintos büntetést szabott 11 bankra, mert korlátozták a hitelkiváltó hitelek nyújtását.

A Fidesz frakcióvezetõje arra kéri a bankokat, hogy ne gátolják, hanem segítsék a fizetési késedelemmel rendelkezõk belépését az árfolyamgátba. Rogán Antal azt mondta: több bank ügyfele is jelezte, hogy a késedelmesen fizetõk szerzõdéseit hirtelen elkezdték felmondani azért, hogy ne léphessenek be a számukra is megnyíló árfolyamgátba. A frakcióvezetõ arra kérte a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hogy soron kívül vizsgálják ki az ilyen eseteket.

Kedden dönt a kabinet arról, mit válaszol Brüsszel rezsicsökkentéssel kapcsoltos levelére. A Fidesz frakcióvezetõje az M1 Az Este címû mûsorában azt mondta: még nem tudja pontosan, mi a baja Brüsszelnek, egyelõre ugyanis csak kérdéseket tesznek fel. Rogán Antal szólt arról is, hogy havi két ingyenes készpénzfelvételrõl szóló javaslatot szeretnének benyújtani az Országgyûlésnek.

Megérkezett a számladrágulás!

2013. augusztus 26. A pénzmozgatás költsége már eddig is jelentõsen megemelkedett, az õsztõl várható drágulás azonban sokkal brutálisabb lesz. Saját bankjegykiadóból a 2012-es díjakhoz képest átlagosan ötször annyiért juthat valaki a pénzéhez, de még a netes átutalások ára is többszörözõdik.

2013. augusztus 5. Az egyoldalú szerzõdésmódosítás a devizahitelesek miatt a bankoknál most igen csak forró téma. Ugyanezt lehetne pedig firtatni a biztosítóknál is. Az mindenestre már látszik, hogy a biztosítói szerzõdések megítélésénél is felbukkant a Ptk.

Más már ez a hitelkártya2013-07-22 11:21:10

2013. július 22. A közhiedelemmel ellentétben a hitelkártyák többségével most, és az illetékemelés után is díjmentesen lehet vásárolni. A hitelpénz ára csökkent, nõttek a pontgyûjtési lehetõségek és több bank akár ingyenesen figyelmeztet a határidõk betartására.

Bankvásárlást fontolgat az UniCredit Bank. Errõl maga a bank elsõ embere, Federico Ghizzoni nyilatkozott lengyelországi tartózkodása alatt. A CIB Bank Zrt.-t piaci információk szerint eddig az UniCredit Zrt. és az OTP Nyrt. vizsgálta, ám ennél tovább egyelõre nem haladtak az ügyek.

Õsztõl drágábban bankolunk, a hitelintézetek egymás után hárítják át ügyfeleikre a tranzakciós illetéket - írja a Népszabadság keddi számában.

2013. június 21. Mától nyugodtabbá válhatnak, akiknek az adóhivatal elõl eltitkolt jövedelmük van. Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy egy tanulmány szerint az a szûk réteg, amely ma képes komolyabban vagyonosodni, szinte kizárólag az államhoz köthetõ.

Az eddig jórészt ingyenes bankkártyás fizetések illetékterhelése még távolabb viheti a készpénzmentességi tervek megvalósulását − miközben az állam csupán hatmilliárdos bevételre számíthat ezen ágon.

Egy átlagjövedelemmel és bankhasználattal rendelkezõ magánszemélynél közel 5000 forint - írja a bankmonitor.hu.

A sokasodó bankellenes perek miatt aggódik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Szász Károly levélben kérte a Kúriát, hogy a társadalmi hatásokra is ügyeljen, mielõtt a devizahitelesek javára ítélne.

 

2013. június 17. A kártyadíjak erõteljesebben nõttek az utóbbi hónapokban annál, mint amekkora áremelkedést a tranzakciós illeték hozott. A bankok egyre inkább a drágább plasztikokat részesítik elõnyben, de a különbözõ kikötések is szaporodnak.

Bankonként meglehetõsen eltérõ azok aránya, akik igénybe vettek az adott hitelintézetnél valamilyen hitelátstrukturálási megoldást.

2013. június 3. A számlák változatlanul folytatódó drágulása mellett már apróbb enyhítések is akadnak. A tranzakciós illeték elõtti kínálatra azonban lassan rá sem lehet ismerni: újabb számla- és kártyatípusok tûnnek ugyanis el a kínálatból.

2013 elsõ negyedévében 17 százalékkal több panasz érkezett a pénzügyi felügyelethez, mint elõzõ év végén. Az egy évvel korábbi idõszakhoz viszonyítva azonban kevesebb volt már a gond.

Az AXA bank egy olyan programot indított, melynek keretében elengedheti a devizaadósai tartozásának egy részét, ha azok eladják ingatlanukat és a befolyt összeget végtörlesztésre fordítják.

« Előző « 2. oldal »  Következő »