2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Titokban kattintgatták a reklámokat az alkalmazások.

Nehéz jelzőket találni rá, hogy mennyire rosszul alakult a 2016-os év a magyar építőipar számára, a KSH friss adatai szerint ugyanis a szektor teljesítménye brutálisan, 18,8 százalékkal csökkent tavaly.

Hétfőn reggel rövid időn belül újabb 5 százalékot emelkedett a nyersolaj világpiaci ára, miután szombaton a nemzetközi olajkartell, az OPEC megállapodott egy tucatnyi nem OPEC-tag olajtermelő országgal is a kitermelés csökkentéséről.

Nagyon sok, 2,8 millió mosógépet kell visszahívnia a Samsungnak az USA-ban, mert igen veszélyesek, jelentette a Reuters. A felültöltős mosógépek ugyanis néha kilövik a tetejüket, ami eddig okozott már állkapocscsont-törést, vállsérülést és sok egyéb sérülést is. Több károsult már be is perelte a céget, akiknek "felrobbant" a mosógépük. Eddig 733 bejelentés érkezett, és kilenc sérülésről tudnak.

Előfordult már önnel is, hogy zavarta, ahogy a szomszéd asztalnál valaki csámcsog? És az, hogy annyira irtózott ettől a hangtól, hogy úgy érezte, el kell szaladnia, vagy dührohamot kap? Nem? Akkor örüljön neki, mert ezek szerint ön nem mizofóniás.

A Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscég megerõsítette hétfõn, hogy 14 milliárd dollárért megvásárolja a Medivation nevû, San Franciscó-i székhelyû biogyógyszerészeti céget - írja az MTI.

Ellenzéki kezdeményezésre tartott rendkívüli ülést hétfõn kilenc órától a parlament. Nem volt azonban túl hosszú, épp csak a napirend elõtti felszólalások mehettek le: a Fidesz-KDNP - ahogy a korábbi, Liget-beruházásról szóló rendkívüli ülésen - ugyanis nem biztosította a határozatképességet. Így a napirendet sem tudták elfogadni, és nem szavazhattak a képviselõk a Jobbik javaslatáról, amely kiterjesztené a levélben történõ szavazás lehetõségét.

Magyarország területére 432-an próbáltak illegálisan bejutni péntektõl vasárnapig a magyar-szerb határon, írja az MTI. A rendõrök és a katonák 239 ember illegális belépését akadályozták meg az ország területére, 193 embert pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron. közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság.

Bár beszéltek a szünidõ hosszáról a köznevelési kerekasztalon, komolyabb konzultáció eddig nem volt arról, hogy rövidebb legyen a nyári, és hosszabbak legyenek a tanévközi szünetek – ezt Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke mondta a Magyar Hírlapnak.

Válságtanács lesz ma a Tescónál, mert már az áruházak ellátását veszélyezteti a munkaerõhiány és a bérfeszültség - írja a Népszabadság.

Egy hónapon belül már a második hamis edényszállítmányt foglalták le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei Vámosszabadi térségében - írja az MTI. A mostani, több mint 600 millió forint értékû fogás címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt edénykészletek tartottak.

A Netpincér bejelentette, hogy a szingapúri hasonló próbálkozásokhoz hasonlóan keresi a drónos házhoz szállítás lehetõségeit. 100-150 méter magasan repülõ drónokkal nagyjából a felére csökkenhetne az 50 perc körül házhozszállítási idõ. Persze ebbe nem számít bele az étel negyedóra körüli átlagos elkészítési ideje, amit nem befolyásol az ilyesmi.

Egyedülálló hosszúságú, hat túlsúlyos és túlméretes szállítmányú kamionból és kísérõ autókból álló konvoj halad rendõri felvezetéssel a gönyûi kikötõbõl Pétfürdõre a 81-es úton vasárnaptól csütörtökig, éjszakánként.

Új területen próbálja ki magát Felcsút polgármestere, ezúttal autókereskedésre alapított új céget, tudta meg a HVG.

Falopás miatt két társaságot is elfogtak szerdán, Hajdú-Bihar megyében. Jön a tél, ilyenkor egyre több a falopás, de a rendõrök felkészültek.

Elfogták2015-07-21 12:49:02

A debreceni rendõrök elfogták azt a 23 éves férfit, aki ellen a járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

Úgy tûnhet, komoly bajban van a Fidesz, mivel az Országgyûlés két legerõsebb ellenzéki frakciója egységesen sorakozott föl a legújabb népszavazási kezdeményezés mellett. A kormánypártoknak azért mégsem kell annyira izgulniuk, mivel a pártok közvetlenül nem kapcsolódnak be a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása melletti aláírásgyûjtésbe. Sikeres referendum esetén 100-150 milliárd forinttal nõhet a büdzsé kiadása.



Módosul a Facebook reklámpolitikája: a lájkok és megosztások többé nem érnek semmit.

„Családbarát ország” - az Origo információi szerint ezzel a jelszóval indul majd el õsszel a kormány új kampánya. A minisztérium szerint az üzenet senki ellen nem irányul majd, õk csak az értékeket szeretnék erõsíteni az emberekben.

A Coca-Cola már nem gyárt 2 literes palackot, a boltokból lassan elfogynak a készletek, a jövõben már csak 1,75 literest lehet vásárolni. Nyár végén ugyanígy váltják majd a 2,25 literes palackok a 2,5 litereseket. Sok üzlet akciózza a 2 literes kiszerelést, így lehet olyan hely, ahol a nagyobb palack olcsóbb, mint a kisebb. A kisebb palackokban nemcsak a kóla kevesebb, de a buborék is, 14,3 millióval. A méretcsökkentéssel együtt a Coca-Cola két százalékkal emelte a literenkénti árat.

Benyújtotta a nemzeti felsõoktatási törvény módosítását csütörtökön az emberi erõforrások minisztere az Országgyûlésnek.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)azt javasolja, hogy a – távhõ-szogáltatáséhoz hasonlóan – a hulladékgazdálkodás áfakulcsát is 5 százalékra csökkentsék.

Nem hitelesített mérlegek, a csomagolóanyagot is hozzászámolják a termékhez, kartonpapír a mérleg alatt, és egyéb trükkök az elhelyezésnél.

A rendõrséghez a közelmúltban több alkalommal jutott el olyan hír a közösségi médiából, illetve az onnan származó értesülésekre hivatkozva, miszerint az ország különbözõ helyszínein illetéktelenek próbálnak meg magukkal vinni, „elrabolni” gyerekeket.

Nem kötelezõ a fólia a dohányboltok kirakatára, és ha a trafikosok igénylik, ezt bele kell foglalni a törvénybe is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

« Előző « 2. oldal »  ... 75 Következő »