2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Gyakran hosszú sorokkal találkozhat az, aki ezekben a napokban valamelyik hazai postahivatalban jár. A hónap elején érkeznek a fizetések, a nyugdíjak, a szociális juttatások, és a legtöbben ilyenkor fizetik be a sárga csekkeket is. A sorban állók valószínûleg nem tudják, hogy a csekkbefizetésnek vannak alternatív módjai is.

 

Visszatérnének a korábbi szisztémára, amely alapján a távolléti díj összege nem függne az adott hónap munkanapjainak számától és a távollét idõtartamától sem.

 

 

Június elsejétõl 15 magyarországi vasútvonalon 15 százalékkal csökkenti a MÁV a jegyárakat - jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára hétfõn Budapesten.

Hatalmasat zuhant a tegnapi kereskedésben a két tõzsdei áramszolgáltató árfolyama, a megmaradt részvényesek egyre inkább tartanak a további rezsicsökkentéstõl. A részvények kezdenek mélyen alulértékeltté válni, de hatalmasak a kockázatok is.

 

A parlament elé került a tavaly elfogadott és már részben életbe lépett új Munka törvénykönyvének korrektúrája, amely visszaadja a munkavállalóknak a korábban megszokott jogokat a szabadságolásban.

 

A tégla- és cserépgyártás mintegy 60 százalékkal zuhant 2008 óta, de más építõanyag-gyártók sincsenek jobb helyzetben: az ágazat nem áll messze attól, hogy több építõanyag gyártása teljesen megszûnjön Magyarországon - jelentette ki a Magyar Téglás Szövetség elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


Elõzetes adatok szerint 2013 I. negyedévében 21 032 gyermek született, 4,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A halálozások száma 33 608 volt, ami 6,1 százalékos csökkenést jelent 2012. január-márciushoz viszonyítva. A természetes fogyás 12 576 fõ volt, 1116-tal kevesebb az egy évvel ezelõttihez képest.

Éves szinten több mint hat százalékkal kevesebb bevételt hozott a kgfb a magyar piacon, az idei teljes forgalom nyolcvanmilliárd forint alatt alakulhat.

Öt év alatt alaposan átrendezõdött a vállalati banki piac Magyarországon, a cégek mintegy 660 ezer bankszámlát nyitottak ez idõ alatt és ennek 93 százalékát a legnagyobb 12 pénzintézetnél és a takarékszövetkezeti hálózat tagjainál.

130 Ft/km-rel a sztrádán2013-05-23 09:43:49

Uniós rekordtarifákkal szembesülhetnek majd a fuvarozók az elektronikus útdíj startjánál.

A Fesztivál Zenekara címet nyerte el a gyulai Royal Dixieland Band a múlt héten Drezdában, a 43. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.
Tizenkét ország harminchét zenekara közül egyedül õk képviselték hazánkat.

Elképzelhetõ, hogy a vizitdíj-automatákhoz hasonló berendezéseken vehetnek majd szakaszjegyet a kamionosok az útdíjrendszer elindulása után.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakmailag vitathatónak tartja, azonban tudomásul veszi a Közbeszerzési Döntõbizottság (KDB) május elején kelt határozatát. A társaság a tervezett idõben, idén szeptember 30-án elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.


A gyesen, gyeden lévõ magyar nõk mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, természetesen az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezõk csupán 12 százalékát, míg a diplomások 92 százalékát várja vissza munkaadója.

Az ingyenes kampánynak köszönhetõen 800 ezer fiatal sajátíthatja el a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságos szabályait, 30 ezren pedig olcsóbban juthatnak jogosítványhoz.

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület úgy számol, 3-5 százalékos THM mellett lennének elérhetõk a lakáscélú kölcsönök.

Országszerte rendben megkezdõdtek a matematikaérettségik a középiskolákban kedd reggel - közölte az Oktatási Hivatal. A maturálókat azonban hidegzuhanyként érhette a feladatlap.

 

Betétdíjat vezetnének be az eldobható dobozos üdítõitalok után, amibõl az állam 25 milliárd forintos bevételre számít. A legolcsóbb ásványvizek ára megduplázódhat, egy fél literes kóla 200 forint lehet.

Május elsõ napjaiban is marad a 30 fok körüli meleg
A héten folytatódik a 30 fok körüli meleg, de több helyen lehetnek záporok, zivatarok is. A szerdai majálisra meleg, de felhõs idõ ígérkezik, többfelé várható csapadék is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Már csak 0,7 százalékos növekedéssel számol a kormány idén - derül ki a Brüsszelbe egy hete elküldött nemzeti reformprogramból, melyet nem reklámozott túlságosan a Nemzetgazdasági Minisztérium. A dokumentumban a kabinet bemutatja a - konvergenciaprogramban már ismertetett - makrogazdasági prognózisát, az Európai Bizottság (EB) által elvárt Éves Növekedési Jelentés, valamint az Európa 2020 célkitûzések megvalósítását és az országspecifikus ajánlások végrehajtását.

A közösségi vásárlóoldalak, internetes szállásoldalak képviselõi, valamint a szállásadók eltérõen vélekednek arról, hogy a bónuszok, kuponok, internetes kedvezmények segítenek vagy inkább kárt okoznak a szállodaiparnak.

Fokozott ellenõrzés során buktak le – Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el és 27 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt körözés alapján, míg 3 személyt az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
Budapest, 2013. április 15., hétfõ (MTI) – Bruttó 8-8 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Árvíz/belvíz - Meteorológia: több mint 110 éve nem esett ennyi csapadék az év elsõ három hónapjában
Budapest, 2013. április 3., szerda (MTI) – Több mint 110 éve nem esett országosan ennyi csapadék az év elsõ három hónapjában, mint az idén. Errõl írt szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a honlapján.

Szívesebben költekezünk a rezsicsökkentés óta
A szakember szerint a magyar fogyasztó pragmatikus. Ha csak néhány ezer forinttal több marad a zsebében, az gyakorlatilag azonnal jobb kedvre deríti.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 75 Következő »