2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Mezõsas -

Negyvenöt általános iskolás napi utaztatását oldaná meg, ha a mezõsasi önkormányzat az azóta bezárt iskola felújítására kapott közel 18 milliós hazai forrású támogatást iskolabusz beszerzésére fordítaná.

Föld omlott egy munkásra egy teherautó platójáról Bólyon, az M60-as autópálya építésénél csütörtök kora reggel. A férfi lábára rátolatott a földdel megrakott teherautó, így nem tudott elugrani. A kiérkezõ tûzoltók nem tudták idõben kiásni, a 60 éves mûszakvezetõ életét vesztette.

Debrecen -

Elképesztõ történet, melyet egy benzinkútnál dolgozó alkalmazott mesélt nekünk.
Kamionbalesetek reggele2008-09-10 10:33:27
  Szerdán kora reggel kigyulladt egy ammónium-nitrátot szállító teherautó az M7 autópályán a pusztazámori lehajtónál. A tüzet eloltották, átmenetileg a Balaton felé teljes az útzárat rendeltek el. Ugyanekkor nagy mennyiségû festék ömlött az úttestre annak a balesetnek a következtében, amely az M7-es autópálya 139-es kilométerszelvényénél Balatonboglárnál történt.

"Az elmúlt héten több olyan 10 000 forintos bankjegy került tévedésbõl, a tervezettnél korábban forgalomba, amelyek egy új bankjegysorozat darabjai" - közölte a Magyar Nemzeti Bank az [origo]-val, hangsúlyozva, hogy a régi és az új pénzek egyaránt törvényes fizetõeszköznek minõsülnek.

Debrecen – Kétszázezer forint nyomravezetõi díjat ajánlott fel a megyei rendõr-

fõkapitány a múlt péntekre virradóan Nyíradony-Tamásipusztán történt lövöldözéssel összefüggésben.

Egy menetrendszerûen közlekedõ Volán-buszt loptak el ismeretlenek a Hatvanhoz közeli Petõfibányán.

Egy középiskolás fiú szerint azért van annyi motorbaleset, mert az idõsek nem tudnak vezetni, a fiatalok viszont „jól nyomják”!

Öngyújtógáztól fulladt meg egy nõ Komáromban. Az áldozat kábítószerként szippantott be túl nagy adag gázt, amelynek egyik összetevõje légzésbénító hatású.

Októbertõl 540 lejre, vagyis 36 400 forintra emelkedik a havi bruttó minimálbér Romániában - írja a Világgazdaság. Ez ugyan még jelentõsen elmarad a magyar 69 900 forinttól (ami a szakképzetlen dolgozóknak jár), de térségünk más államaiban már vagy most is magasabb a minimálbér, mint nálunk, vagy éppen a magyar szint fölé emelik ezeket.


Egy ember a helyszínen elhunyt abban a balesetben, amely vasárnap reggel történt a 35-
ös úton, a balmazújvárosi leágazásnál, ahol két autó ütközött össze. A balesetben ketten súlyos, életveszélyes, egy ember súlyos, hárman pedig könnyebb sérültek meg.

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy motor utasa, a vele összeütközõ személyautó vezetõje pedig megsérült pénteken este Mezõfalván; a kocsi vezetõjét és vele családtagjait a baleset helyszínére érkezõk bántalmazták.

Pénteken az átmeneti felhõsödést követõen nyugat felõl több órára kisüt a nap. A legmagasabb nappali hõmérséklet az ország jelentõs részén meghaladja a 30 fokot. Hétvégén igazi strandidõnk lesz, szinte egész napos zavartalan napsütésre, helyenként 35 fokot is meghaladó forróságra számíthatunk A rendkívüli meleg miatt hõségriasztást rendelt el az országos tiszti fõorvos.

Könnyebb sérülésekkel szállították kórházba a mentõk azt a két motorost, akik csütörtökön este szenvedtek balesetet a 4-

es fõút, Debrecen és Bocskaikert között szakaszán.

A kép csak illusztráció
Szeptembertõl egyenruhás rendõrök járják az iskolákat, még osztályfõnöki órákat is tartanak. Az ORFK reméli, megbíznak majd bennük. A rendõrség az iskolai agresszió visszaszorulásában bízik, de a téma kutatója szerint kihívás lehet a gyerekeknek a rendõrök megjelenése.

„Elõfordult, hogy mikor sokan voltak, az épületen kívül állt a sor vége, és nem hallottam, amikor mondták a számom. Mikor meg bementem, az ügyintézõ elkezdett pattogni, olyan címszóval, hogy mit képzelek én?!"„Elõfordult, hogy mikor sokan voltak, az épületen kívül állt a sor vége, és nem hallottam, amikor mondták a számom. Mikor meg bementem, az ügyintézõ elkezdett pattogni, olyan címszóval, hogy mit képzelek én?!"

Debrecen - 2008. május elsejére, valószínûleg minden gépjármûvel közlekedõ ember emlékezni fog. Ekkor lépett érvénybe ugyanis az a drasztikus szigorítás a közlekedésben, amelyet más sokan elõre sejtettek.

MAGYARORSZÁG – Súlyos forintokra válthatják a fõiskolai és egyetemi évek alatt elhullatott verejtéket a diplomások. Egyes szakmák mûvelõinek pénztárcája akár ötször dagadtabb lehet fizetés után, mint egy segédmunkásé. A karrierszakértõ segítségével eláruljuk, mit érdemes tanulni, melyek a jövõ aranybányái.

Nyugdíj nélkül maradnak?2008-08-13 12:27:36

Debrecen — Szakértõi vélemények szerint 1,3 millió honfitársunk nem lesz jogosult öregségi nyugdíjra, mivel nem dolgoztak le, és már nem is tudnak annyi idõt ledolgozni, amennyi kellene az ellátásra való jogosultsághoz.

A Fidesz újra azt javasolja, hogy 20 helyett csak 5 százalékos áfa terhelje itthon a távhõt. Az ellenzéki párt javaslata nem új, de ismét a kormány figyelmébe ajánlották hétfõn - most annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint a Magyar Energiahivatal 10 vagy egy másik olvasat szerint 9,9 százalékos gázáremelést javasol az illetékes minisztériumnak október elsejétõl. Az áfacsökkentésre azért lenne szükség, mert az októberi drágulás után valószínûleg a távhõ ára is nõ, és ez leginkább a lakótelepeken élõket sújtja majd - mondta újságíróknak László Tamás fideszes képviselõ.

A kérdés: Mit tanuljon az a szerencsétlen fõiskolás-egyetemista, ha már a multik országunkban való jelenlétére sem számíthat?

A Magyar Nemzet 2008. augusztus 12-i számában látott napvilágot az a hír, hogy az uniós csatlakozás után hazánkba telepedett multinacionális cégek távozást fontolgatnak.

« Előző 1 ... 68 69 70 71 72 73 74 « 75. oldal »