2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 


A nyári melegben fürdõzni, kikapcsolódni vágyókat ezen a hétvégén szórakoztató programokkal is várja Berettyóújfaluban a Bihar Termálliget.


A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelõen június 28-án, Semmelweis Ignác emlékére és az Ápolók Nemzetközi Napja Alkalmából megtartott rendezvényen került sor a Kiváló Dolgozói kitüntetések, Igazgatói dicséretek, valamint az Orvosi elõléptetések átadására.

Projektzáróra gyûltek össze a "Megújuló közösségek Biharban" címet viselõ nyertes pályázat résztvevõi  Biharkeresztesen a mûvelõdési házban 2012. június 25-én. A 2011. január 1-jén kezdõdõ, és több mint másfél évig tartó projekt kedvezményezettje a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, valamint a berettyóújfalui Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesület volt.


Labdarúgás – A Labdarúgó Hajdú-Bihar Megyei Bajnokság második vonalában a felnõtteknél az északi csoportban a DEAC, míg a déliben a Komádi végzett a tabella elõ helyén. A szokásoknak megfelelõen a két csoport elsõ egy külön mérkõzésen dönti el, hogy ki lesz a „bajnokok bajnoka”.

 


A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség 2012. június 9-én tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási sportpályán.

(Bottó Gabriella helyi és megyei alelnök beszámolója)

 


Soron következõ testületi ülését május utolsó napján tartotta városunk önkormányzata. Egyebek közt elfogadták a Gróf Tisza István Kórház 2011. évi beszámolóját, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok múlt évi ellátását, módosították a parkolási rendeletet, döntöttek rövid lejáratú hitel felvételérõl, hatályon kívül helyezték az önkormányzati rendeletek szabálysértési rendelkezéseit, illetve hozzájárultak óvodai és középiskolai pályázatok benyújtásához.

2012. június 8-án a Rákóczi Óvodából elballagott az Orgona csoport.

Számos megkeresés érkezett az elmúlt napokban a Berettyohir.hu "postaládájába", melyben a kisgyermekes szülõk kifogásolták a Bihar Termálligetben érvényben lévõ, általuk példátlanul szigorúnak tartott házirendet.

Ilyen még nem volt!2012-06-09 11:22:09

2012. június 23-án 17-24 óráig EGY ÉJSZAKA Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban, ami a méz körül pereg!

Május 26-án, a városnapi rendezvénysorozat részeként a Bihari Természetbarát Egyesület, illetve a Hajdúböszörményi Zöld Kör közös környezetvédelmi programmal színesítette a jeles napot.


A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Derecskei Rendõrõrse büntetõeljárást indított 2 fiatalkorú (14 és 15 évesek) személlyel szemben, akik 2012. június elsõ hétvégéjén a derecskei Római Katolikus Plébánia falára, valamint a Katolikus templom egy hátsó falszakaszára festékszóró palack használatával feliratot festettek és ezzel megközelítõen 30.000,-Forint anyagi kárt okoztak.


Az idei városnaptól kezdõdõen új ajándékcsomaggal kedveskedik a városba látogatóknak az önkormányzat – tudtuk meg Muraközi István polgármestertõl.

 

Ezüstös az MVFC!2012-06-05 12:58:37


Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu: 6-0 (3-0)

Berettyóújfaluban, a Szent István tér 11. szám alatti, tavaly átadott Rendezvényházban az ország 138. Tourinform irodája nyílt meg június 4-én.


Berettyóújfalu – Három tanuló képviselte a berettyóújfalui József Attila Általános iskolát május 24-25-én a Gyõrben megrendezett Sajó Károly Kárpát- medencei Környezetvédelmi Csapatverseny Nemzetközi döntõjén, ahol az elõkelõ 3. helyezést érték el.


Berettyóújfalu, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – A címvédõ Gyõr 4-0-ra nyert a Berettyóújfalu vendégeként a futsal NB I döntõjének második, csütörtöki mérkõzésén, így már csak egy siker választja el a végsõ gyõzelemtõl.


A Nova Villa 2010 Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és barátait a berettyóújfalui Tourinform Iroda megnyitó ünnepségére.


Gyõr, 2012. május 28., hétfõ (MTI) – A címvédõ Gyõr magabiztosan, 6-1-re nyert a Berettyóújfalu ellen a futsal NB I döntõjének elsõ, hétfõi mérkõzésén.


Rég nem látott tömeg várta Berettyóújfalu fõterén az Apostol együttest, amely a városnapi rendezvénysorozat záróakkordjaként lépett színpadra május 26-án este.


Szívbõl gratulálunk az idei városnapi kitüntetetteknek: PORKOLÁB LAJOS, DOBAI IM
RÉNÉ, SZATMÁRI LAJOS ISTVÁNNÉ, BOKOR SÁNDOR, KURTÁN MÓNIKA, PATYÁN LÁSZLÓNÉ, SZILÁGYI JENÕ, BORSÓS KRISTÓF, VARGA ZSIGMOND, BOTTÓ MIHÁLY

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 4383024 forint uniós támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program „A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönzõ kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés) címû pályázati konstrukciójával az Új Széchenyi Terv keretében.

 


Öt éve május 23-át a város napjaként ünneplik a berettyóújfaluiak, ugyanis Báthory Gábor erdélyi fejedelem ezen a napon telepített le 100 hajdúvitézt családostul Berettyóújfalu és Szentkozma birtokokon. A város napján évek óta valamilyen beruházást adnak át. Idén nem átadó, hanem névadó tette emlékezetessé az ünnepet.

 

Berettyóújfalui Városnap2012-05-23 09:39:24

Berettyóújfalu történetének egyik legjelentõsebb dátuma 1608. május 23-a.

Városnapi meghívó2012-05-17 10:12:46

 


Berettyóújfalu Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt és kedves barátait a város napjához kapcsolódó rendezvényekre.

Muraközi István polgármester

 

Április közepén a megyei sajtót bejárta a hír városunk pénzügyi helyzetérõl, amit az Állami Számvevõszék vizsgált a 2007 és 2010 közötti idõszakban. A jelentésbõl kiderült: az említett idõszakban húszszorosára nõtt Berettyóújfalu adósságállománya. Mennyire lepte meg az ÁSZ-jelentés a városvezetést? – fordultunk Muraközi István polgármesterhez.

« Előző 1 ... 10 11 « 12. oldal » 13 14 15 16 17 18  ... 27 Következő »