2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Válogatásunkban az 1971-es alapkõletételtõl 1993-ig tekintjük át a Napló régi fotóin keresztül a berettyóújfalui Elzett-gyár rég- és közelmúltját, bemutatva, milyen munkafolyamatokat is végeztek ott a munkások.

Mégsem vonható egyenes párhuzam Olaszliszkával, mert többen fékezték is az agressziót.

Ifjú mûvészek helyett madarak töltik meg az egykor szebb napokat látott zsinagógát.

Köztisztelet övezte azt a két orvost, akik a hétvégén életüket vesztették.

A Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ szervezésében Kazinczy-verseny várta az általános iskolásokat.

Évi szokásos kiszállásos véradását rendezte a Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságon csütörtök délelõtt.

Erdei fülesbagoly (Asio otus) ül egy fa ágán a Gróf Tisza István Kórház udvarán Berettyóújfaluban 2014. január 30-án. A hazánkban leggyakoribb bagolyfaj közöl harmincnyolc húzódott be a hideg és a hó elõl a városba.

Mór Baranyai Gábor több évtizeden át dolgozott a körzetébe tartozó települések biztonságáért.

Egyebek közt könyvbemutatóval, kiállításmegnyitóval, díjátadással, színpadi játékkal ünnepeltek csütörtökön Berettyóújfaluban a magyar kultúra napja alkalmából. Az egész hétre kiterjedõ programfolyamot – csakúgy, mint az elmúlt esztendõkben – ezúttal is Nagyváraddal közösen rendezték.

Eseménygazdag héttel adóznak a magyar kultúra ünnepének.

A Richter Egészségváros adományátadó ünnepségét tartották a berettyóújfalui kórházban az intézmény menedzsmentje, osztályvezetõ fõorvosai, dolgozói, valamint a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében megjelent Dr. Schaff Erika, Dr. Soltész Enikõ és a polgármester, Muraközi István jelenlétében.

A NATO Charity Bazzar Alapítvány támogatásával Bemer- és mûtéti betegmelegítõ készüléket vásárolhattak.

A 600 millió forintból felépült gyártóüzemet Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkár és a város vezetõi avatták fel.

Korszerû kémiai laboratórium kialakítására 328,9 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében Berettyóújfalu. Az önkormányzat közleménye szerint az Arany János Gimnáziumban épül meg a laboratórium, ahol 2200 helyi diák kísérletezhet majd.

Tavasztól ötven ember válogathatja a szemetet a Berettyó Szociális Szövetkezetben.

Beiskolázott munkaerõ2013-11-20 09:08:13

Nyolc órás munkáért és oktatásért 49 ezer forint a fizetés.

A földtani közeg és a víz szennyezettsége az elõírt koncentráció alá csökkent.

Vidéki szemétbiznisz2013-11-01 08:26:11

A bihari és a sárréti térség negyven településén évekkel elõre terveznek.

Családbarát szülészet2013-10-26 18:36:54

Családszobát és kitüntetéseket adtak át a szülészet és nõgyógyászati osztály születésnapján.

Befejezõdött az egykori szovjet katonai repülõtér kármentesítése Berettyóújfalu közelében, amelynek során a talajt és a talajvizet is megtisztították az üzemanyag-szennyezéstõl.

Számot adnak Újfaluban2013-10-12 12:41:32

Félszáznál is több kiállító a Bihari Számadó Napokon.

Lomtalanítás 20132013-10-11 10:00:09

A Berettyóújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy 2013. október 12-én, szombaton lomtalanítást szervez.
Megkérjük a lakosságot, hogy a lomtalanításra szánt hulladékaikat a városkép elfogadhatóbb megjelenése - a guberálók által okozott plusz szemetelés, szemétszétszórás megelõzése - érdekében október 5-e elõtt, lehetõleg 2013. október 11-én, legkésõbb 2013. október 12-án 07 óráig az alábbiak betartása mellett helyezzék ki.

Jön még kutyára ellenõr2013-10-06 09:44:36

Sokba kerülhet, ha nincs megjelölve a legjobb barátunk. A megye egyes településein hamarosan befejezik a négylábúak chipjének ellenõrzését, míg több helyen el sem kezdték az ebek összeírását. Az évenkénti kötelezõ veszettség elleni oltás és chipek kontrollját 2014 végéig kell elvégezni az illetékeseknek.

Teherautó és mikrobusz ütközött vasárnap délután a 42-es fõút Berettyóújfalu és Mezõpeterd közti szakaszán, a kisbusz ülõk közül hárman megsérültek – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje az MTI-vel.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el, közülük 2 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 27 Következő »