2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Csak az egyik gárda tudott fordítani
Futsal - A Berettyóújfalu tovább menetel, a DEAC teljesítménye viszont továbbra is hullámzó.

 

Történelmi évfordulón, november 9-én rakták le annak a 3,5 milliárdos beruházásnak az alapkövét, amit a Berettyó mentén valósítanak meg. A folyószabályozási munkálatokat ugyanis 1854-ben ezen a napon indították meg Szeghalom mellett a Bakonszeg-Szeghalom közötti Berettyó csatorna kiásásával.

Igazi tartalmas, tapasztalatcserét magában hordozó testvér települési kapcsolat van Berettyóújfalu és a partiumi Margitta között. Egy hónapon belül másodjára járt küldöttség Bihar fõvárosában. Október közepén az õsz ízeit hozták el a számadó napokra, most pedig óvónõi küldöttség érkezett a Vass Jenõ Óvodába és Bölcsõdébe.

Társadalmi egyeztetõ fórumra hívta a megyei önkormányzat a leendõ berettyóújfalui járási központba a helyi és térségi településvezetõket, vállalkozókat, civil szervezetek képviselõit.

A májusban elnyert Év Múzeuma pályázat minisztériumi különdíja után ismét országos szakmai elismerésben részesült a Bihari Múzeum munkatársi gárdája.

Jubiláló zenekar2012-11-06 10:35:26

Díszhangversennyel ünnepelt szombaton a 45 éves Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar, melynek karnagya, mûvészeti vezetõje Szilágyi Péter, aki pedig éppen 35 éve vezeti a zenekart.

Gólzáporos gyõzelmet aratott a Mezei-Vill nõi csapata
Futsal. A Mókusok együttese látogatott Berettyóújfaluba a nõi futsal NB I. hatodik fordulójában. Mind a két gárda vereséggel a háta mögött várta az egymás elleni ütközetet, mely már csak azért is rendkívül fontos volt, mert mind a két gárda négy-négy pontot szerzett a bajnokságban.

Ma délután nem sokkal 15 óra után, eddig tisztázatlan okból ütközött két személygépkocsi Berettyóújfalu és Furta között, a 47-es számú fõúton.

 

A berettyóújfalui rendõrjárõrök október 28-án 02.00 óra körül 3 huszonéves fiatalt állítottak elõ a kapitányságra, akik egy helyi sörözõben összeverekedtek.

Mesemondásban versenyeztek2012-10-29 09:21:02

Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ GizellaMaratoni hosszúságúra nyúlt az a mesemondó verseny, amely a napokban zajlott a berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtárban „Varázslatos meseország” címmel.

Szabadságunk a tét újra!2012-10-24 11:45:09

A nemzeti ünnepünkrõl való megemlékezés a berettyóújfalui református templomban ünnepi istentisztelettel kezdõdött, ahol a hívek és a történelmi egyházak képviselõi elõtt igét hirdetett Veres-Kovács Attila, a Nagyvárad-Olaszi református egyházközség lelkipásztora.

 

A Mezei Vill FC nõi futsalcsapata háromgólos vereséget szenvedett Csömörön.

Évtizedek óta október 17-én emlékezik Berettyóújfalu a második világháborús áldozatokra, valamint Oláh Zsigmond református lelkészre, akit a vörös hadsereg tagja barbár módon, harmincéves korában gyilkoltak meg ezen a napon, 1944 õszén.

 

Talán nem is sejti mekkora érték az egészség. Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet! Aki általános jó közérzetnek örvend, egészségesnek érzi magát, kérjük járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez a szervezett véradásokon való részvétellel!

 

Hazai pályán szerezték meg elsõ gyõzelmüket
Futsal – Izgalmas mérkõzésen sikerült begyûjteni a három pontot az ELTE SE ellen a Meze-Vill nõi futsalcsapatának.

Beindult a Bozsik-program!2012-10-15 09:36:52

Ahhoz, hogy a tehetséget felfedezzük, majd kibontakoztassuk, idõben kell elkezdeni a foglalkozásokat. Fokozottan áll ez a sportra – annak minden ágára - , ezért pl. a futball megszerettetését, a jövõ reménységeinek kinevelését már óvodás korban ildomos beépíteni a mindennapok világába. Ezt hivatott véghezvinni a Bozsik-program, melybe az összes berettyóújfalui óvoda bekapcsolódott.

Számadó Napok 20122012-10-11 22:44:41

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

Harmadjára érte az a megtiszteltetés a Bihari Lövészklubot, hogy elnyerte a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség 2012. évi Gyorspont Országos Bajnokságának rendezési jogát.

Nadányi Zoltán születésének 120. évfordulóján rendhagyó kiállítással és mûveinek interpretálásával emlékeztek a Bihari Múzeum nagytermében Berettyóújfaluban.

Berettyóújfalu – Másfél óra alatt megtalálták a rendõrök azt az autista kisfiút, aki kedden délelõtt tûnt el Berettyóújfaluban – közölte Vadász István alezredes, a berettyóújfalui rendõrkapitányság helyettes vezetõje, közrendvédelmi osztályvezetõ.

Számadó Napok 2012.2012-10-08 07:28:33

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

IMG_2629.JPG

Idõszaki kiállítással emlékeztek a Bihari Múzeumban a berettyóújfalui igazságszolgáltatás 140 éves múltjára.

Számadó Napok2012-10-05 14:15:56

A hírre kattintva tekintheti meg a programfüzetet!

Biciklitolvajok kerültek õrizetbe Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek õrizetbe kedden a berettyóújfalui kapitányság nyomozói.

 

Simán gyõzött a Berettyóújfalu a Gyöngyös ellen a Magyar Kupában
Futsal – Megtartották a Magyar Kupa második fodrulóját, a küzdelemsorozatba immár az MVFC és a DEAC is bekapcsolódott.

 

« Előző 1 ... « 9. oldal » 10 11 12 13 14 15  ... 27 Következő »