2024. április 24. Szerda, György.
 
Irodalmi Kávéház2012-10-04 15:43:26

A Múzeumok Õszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretén belül a Bihari Múzeum rendhagyó kiállításal és mûveivel emlékezik meg a 120 éve született Nadányi Zoltánról. Az Irodalmi Kávéház címû kiállítás megnyitója 2012. október 9-én, 15 órakor lesz a Bihari Múzeumban.

Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek õrizetbe tegnap a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság nyomozói.

Adj vért, adj esélyt!2012-10-02 16:42:06

 

A Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete véradást szervez 2012. október 4- én Berettyóújfaluban a Bessenyei György Szakközépiskolában 09:00 órától 13:30 óráig. Aki általános jó körzérzetnek örvend, egészségesnek érzi magát kérjük járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez . Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet! Sok szeretettel várunk minden kedves régi és leendõ véradót, segíteni akarót!

 

 

Az elmúlt héten 222 helyszínen mintegy negyvenezer 5-11 éves gyermek rúgta a labdát az újra indított Bozsik program keretében. A több mint kétszáz körzet egyik központja Berettyóújfalu, ahol egy hete öt település közel száz csemetéje futballozott.

A program részleteirõl Bukus Péter alközpontvezetõ edzõ számolt be honlapunknak:

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség Közlekedésbiztonsági Vetélkedõt szervezett 2012.szeptember 16-án Debrecenben, ahol a Berettyóújfalui Polgárõrséget képviselõ Dudoma Zsolt 2. helyezést ért el.

A mai napon ünnepelte Berettyóújfaluban a Széchenyi István Tagiskola fennállásának 50. évfordulóját, melyet az iskola nyugdíjas pedagógusai is megtiszteltek jelenlétükkel.

A huszonharmadikai dátum többször elõfordul Berettyóújfalu történetében. Május 23. a város napja, augusztus 23. Simonyi óbester, míg szeptember 23. Kádár vitéz halálának a napja. Utóbbiak kapcsán emlékezett a város szeptember 21-én, koszorúzással egybekötött ünnepségeken.

A rangadók rangadója következik pénteken
Futsal - A tavalyi elsõ helyezett Gyõrhöz látogat az elõzõ év ezüstérmese, a Mezei-Vill.

 

Talán nem is sejti, mekkora érték az egészség. Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet. Aki általánosan jó közérzetnek örvend, és egészségesnek érzi magát, kérjük, járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez a szervezett véradásokon való részvétellel! Szeretettel várunk minden kedves régi és új, leendõ véradót, segíteni akarót!

 

Országoson 23 gépkocsit kaptak a mentõk, közülük egy Hajdú-Biharba, a berettyóújfalui mentõállomásra került – tudtuk meg Kerekes Zoltántól, a megyei mentõállomás mûszaki vezetõjétõl.

Változások a Diószegiben2012-09-18 16:01:46

A Diószegi Kis István Református Általános Iskola vezetésében a következõ változások történtek: László Vilmos Csongor 2012. május végén történt fenntartói döntés értelmében 2017. július 31-ig kapott kinevezést a Diószegi Kis István Református Általános Iskola igazgatói teendõinek ellátására.

 

Kedves cukorbetegek és hozzátartozóik, kedves érdeklõdõk! Szeretettel várjuk szeptember 18-án kedden 16:30-kor a soron következõ programunkra.

A nagy érdeklõdésre való tekintettel a Bihari Múzeum "A bihari méhészet" címû idõszakos kiállítását 2012. október 10-ig meghosszabbította.

 

Határrendészeti hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy milyen esetek történtek a Hajdú-Bihari határszakaszon!

 

Elfogta és õrizetbe vette a rendõrség azt a férfit, aki vasárnapra virradó éjszaka erõsen ittas állapotban bántalmazott két fiatalt a bordányi diszkóban, egyikõjüket pedig ki is rabolta.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaA Gróf Tisza István Kórház és a partiumi, Élesdi Kórház közös, határon átnyúló kapcsolatának újabb állomásához érkezett szeptember elsõ napján. A berettyóújfalui kórházban ezúttal a pszichiátriai ellátás került terítékre az orvosi és a szakdolgozói szekciókban.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház és a partiumi Élesd kórháza között kialakult együttmûködés keretében 2012. szeptember 1-jén került megrendezésre a soron következõ szakmai konferencia.

Helyreállított padok2012-09-01 15:37:13

Mint emlékeznek Olvasóink, márciusban ismeretlen tettesek vandál pusztítást végeztek a Népligetben és a felújított játszótéren elhelyezett padokban. Az ellopott ülõkéket és háttámlákat Kovács György  és ifj. Kovács György helyi vállalkozók pótolták, amiért az önkormányzat köszönetét fejezi ki. Amint képünkön is látható, a helyiek örömmel vették birtokba a helyreállított padokat.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaTúlzás nélkül mondhatjuk, augusztus utolsó hetében Berettyóújfalura szegezõdött a megye, de legalábbis Bihar tekintete. Két uniós projekt is lezárult – a könyvtárban és a kistérségben - , nálunk tartották a megyei iskolai és múzeumpedagógiai tanévnyitót, s a második világháború utáni elsõ népfõiskolai módszertani épület alapkövét is városunkban rakták le.

Megyei tanévnyitó Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – A tárca irányításával 198 tankerület napokon belül megkezdi mûködését – mondta Halász János, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szerdai berettyóújfalui megyei tanévnyitón. Januártól állami fenntartásba kerülnek az általános iskolák, e megújuláshoz Hajdú-Bihar pedagógusainak bizalmát kérte az államtitkár.

 

Futsal – Az élvonalbeli futsal magyar bajnokság elsõ fordulójában a bajnoki ezüstérmes Mezei-Vill FC az újonc Veszprémhez látogatott. A két gárda tavaly már megmérkõzött egymással a Magyar Kupában, a Veszprémben lejátszott elõdöntõben Trencsényiék 14–1-re lelépték az NB II Nyugati csoportjának bajnokát.

Berettyóújfalu – Élj Egészségesen elnevezésû gyermekrajzpályázaton benyújtott alkotásokból, nyílt kiállítás kedden a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaTöbb száz diák élvezte tucatnyi pedagógus közremûködésével annak a projektnek a hasznát, melynek elmúlt évi lebonyolításáról záró konferencián számoltak be a berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtárban.

Baleset a kerékpárúton2012-08-25 11:39:47

Csak a szerencsének köszönhetõ, hogy az ijedtségen túl nem történt komolyabb sérülése annak a 4-5 év körüli kerékpáros kislánynak, aki tegnap este Berettyóújfaluban egy személyautóval ütközött, miközben megpróbált áthaladni a Bajcsy-Zsilinszky utcát keresztezõ kerékpárúton.

 

 

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület együttmûködésben a Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesülettel vidékfejlesztési témájú fórumot és mûhelymunkát szervez.

« Előző 1 ... « 10. oldal » 11 12 13 14 15 16  ... 27 Következő »