2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A berettyóújfalui Bihari Múzeum és a budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum képviselõi vehették át az Év Múzeuma 2014 elismerést a Múzeumok Majálisa programsorozat keretében megtartott ünnepélyes díjátadón szombaton a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az Év Kiállítása 2014-ben a miskolci Herman Ottó Múzeum Elit alakulat – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetõi címû tárlata lett.

A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatához kapcsolódóan „Alkotni jó” címmel kiállítás nyílt a Bihari Múzeum kiállítótermében az Igazgyöngy Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tanárainak, pedagógiai asszisztenseinek munkáiból.

IMG_2629.JPG

Idõszaki kiállítással emlékeztek a Bihari Múzeumban a berettyóújfalui igazságszolgáltatás 140 éves múltjára.

Ilyen még nem volt!2012-06-09 11:22:09

2012. június 23-án 17-24 óráig EGY ÉJSZAKA Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban, ami a méz körül pereg!

 


A Bihari Múzeum május 19-én, szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából a Budapesten a kis múzeumok kategóriájában 13 pályázó közül a legrangosabb különdíjat kapta.

 


A BIHARI MÚZEUM az ÉV MÚZEUMA 2011.  pályázat Emberi Erõforrás Minisztériuma Kultúrpolitikáért Felelõs Helyettes Államtitkársága különdíját kapta
a korszerû kisvárosi múzeum példaértékû megvalósításáért, és a színes korcsoportonként kialakított múzeumpedagógiai programokért.


A Bihari Múzeum konferenciatermében a 95 éves korában elhunyt Soltész Kálmánné Szathmári Erzsébet születésének 100. évfordulójára emlékeztek május 9-én.

A Bihari Múzeum udvarán, korabeli tárgyak és díszletek között emlékezett a város a Holokauszt Emléknapjára.


A múzeum közleményét olvashatják.

« 1. oldal »