2020. január 25. Szombat, Pál.
 

Egy felmérés szerint a bankoknak is van még hová fejlődniük.

Pont az akácvirágzásra érkezett meg a hűvös idő, így exportra biztos nem fog jutni akácmézből, de több méhész tönkre is mehet ettől.

Hosszú távon is magas, az EU átlagát legalább 2 százalékkal meghaladó gazdasági növekedést ösztönöz a kormány hamarosan elkészülő gazdaságvédelmi akcióterve – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) szerdai járműipari konferenciáján Budapesten.

A 2016-ban és 2017-ben mért két számjegyű áremelkedés után a tavalyi év első kilenc hónapjának adatai szerint csupán 6,4, reáláron pedig 3,5 százalékkal emelkedtek a termőföldárak.

Budapest - Az elektronikusan fizetett közüzemi és a háztartásokhoz köthető egyéb számlák 75,9 százalékát határidőre rendezték a fogyasztók tavaly, míg 2017-ben 73 százalékos volt ez az arány - derül ki a Díjnet e-számlakezelési szolgáltató összesítéséből.

Több mint egy hónap után szerda este elvileg már tiszta nyersolaj fog érkezni a kőolajvezetéken.

Rétvári Bence Emmi-államtitkár mondta el ezt a köztévén, ahogy azt is, hogy az igényléshez kell az előző két évben egy év munkaviszony.

Évente ötvenmilliárd forint jut a szakképzés átalakítására, ötezer vállalati szakembert képeznek át, és tizenötezer diák kaphat ösztöndíjat – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Kihirdette a kormány a falusi csok részletszabályait. A támogatás 2019. július elsejétől vehető igénybe és az ezt követő három éven keresztül nyújtható be. A felhívás az olyan ötezer lélekszám alatti helységeket érinti, amelyek népessége 2003-2018 között csökkent, továbbá amelyek hátrányos helyzetű járásokban találhatók.

Bár kifejezetten jól indult április közepén a fogyasztók által eperként vagy földieperként ismert szamóca szezonja, a hűvös, csapadékos időjárásban lelassult a gyümölcs érése, és az árak is magasabbak az ilyenkor szokásosnál - írja a Világgazdaság.

Áprilishoz képest 5000 emberrel kevesebb dolgozik, de így is 69,8 százalék a foglalkoztatási ráta.

A 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig teljes körű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről. Ennek hiányában 2019. június 27-től az adott bankok, takarékszövetkezetek vagy egyéb kötelezett pénzügyi intézmények nem teljesíthetik az érintett fogyasztók vagy vállalati ügyfelek megbízásait.

Az EP-választások után jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány új akciótervet indít, de most nem a népszaporulat, hanem a gazdaság élénkítése lesz a cél. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter belengetett néhány információmorzsát a gazdaságvédelmi akciótervről egy budapesti járműipari konferencián.

Egy hullámzó frontálzóna hidegfronti szakasza éri el térségünket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerda délután. Az Időkép radartérképe ezt mutatta délután 3 órakor:

A szolgálati idő számításáról van szó.

Hajdú-Bihar megye sem úszta meg a hatalmas esőt, sőt még egy ritka légköri jelenséget is megfigyelhettünk a megyeszékhely közelében.

Az országos kompetenciamérésen a tanulók szövegértési képességét és matematikai eszköztudását térképezik fel.

Növekedett a természetes fogyás 2019 első három hónapjában, miután 4,3 százalékkal kevesebb gyermek született és 1,6 százalékkal többen haltak meg az előző év azonos időszakához képest, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.

A helyosztókkal folytatódik az élvonalbeli futsalbajnokság.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa friss döntésével.

Magyarország határidő előtt sikeresen teljesítette a dohánytermékek nyomonkövetésére vonatkozó európai uniós kötelezettségét. Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND Nonprofit Zrt.) az értékesítési lánc valamennyi szereplőjének azonosítását és nyilvántartásba vételét maradéktalanul végrehajtotta. Az illegális dohánykereskedelem visszaszorítását célzó, a dohánytermékek valós idejű nyomonkövetésre alkalmas rendszerben a gyártók és kereskedők május 20. óta már több mint 40 millió egyedi azonosítót igényeltek.

Egy felmérésből most az derült ki, hogy sem a THM-et nem ismeri a magyarok többsége, sem azt nem ismerik fel, hogy melyek a fix kamatozású hitelek.

A kelet-magyarországi városban egy helikopteralkatrész-gyárat fognak felépíteni zöldmezős beruházásként. A beruházással Magyarország repülőipari fejlesztéseinek központjává válhat a város.

Magyarország legnagyobb webáruháza az Emag lett, második helyre az Extreme Digital került, míg a harmadik helyen a Media Markt végzett a 2018-as online forgalmi adatok alapján, közölte az MTI-vel kedden a GKI Digital.

Forgalomba hozta kedden az Európai Központi Bank (EKB) az új 100 és 200 eurós címleteket, írja az MTI.

« Előző 1 ... 10 « 11. oldal » 12 13 14 15 16 17  ... 1149 Következő »