2022. szeptember 25. Vasárnap, Eufrozina.
 

Hiába jött ki a rendelet az állami bértámogatásról, egyelőre még sok a kérdőjel. A bizonytalanság sokakat elriaszthat, hiszen a támogatás utólag jár, addig meg kell finanszírozni a dolgozók bérét. Nem tiszta, hogyan fog kinézni a kötelező oktatás, kik jogosultak valójában a támogatásra, de az is kérdéses, hogy a home office-ban dolgozók után fizet-e majd az állam.

Két, egymással szomszédos Bács-Kiskun megyei baromfitartó telepen rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a madárinfluenza szempontjából különösen kockázatos járványvédelmi hiányosságok miatt azonnali forgalmi korlátozást és az állatok zártan tartását – közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

DSC 2790Jelentősen megnövekedett, a karácsonyt megelőző időszakhoz hasonló csomagforgalom jelentkezik a Magyar Postán március végétől, írja a Magyar Nemzet. Azt írják, noha minden évben jellemző a mérsékelt növekedés a húsvéti ünnepek előtt, idén ez jóval erősebb: a forgalmat egyfelől a hazai online kiskereskedelem másrészt a még március elején megrendelt távol-keleti csomagrendelések adják.

000 1QG1HDSokféleképpen értelmezhetjük a Balkán kifejezést, de az biztos, hogy az európai átlagnál szegényebb országokról van szó, amelyekben a tengerpart, vagyis a turizmus az egyik fő bevételi forrás. Ráadásul a legtöbb országból nagyon sokan mentek korábban Nyugatra dolgozni. Hogy kezeli a válságot és miből él majd ez a konfliktusos régió?

Ingyenhitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth rádió műsorában. Az államtitkár hangsúlyozta, a legfontosabb a járványhelyzetben, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az Agrár Széchenyi Kártya hitellehetősége. Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül.

Tíz százaléknál nagyobb mértékben zuhanhat az idén a brit hazai össztermék (GDP) az új típusú koronavírus okozta járvány gazdasági sokkja miatt – írja londoni pénzügyi elemzőkre hivatkozva az MTI. A friss előrejelzések szerint évekig eltart majd, mire a brit gazdaságon a koronavírus-válság által ütött sebek begyógyulnak, és a világgazdaság egészében is mély recesszió várható az idén.

001A repülőgépeken a foglalható ülőhelyek számának csökkentésével biztosítanák a nagyobb távolságot az utasok között a légitársaságok. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint a legtöbb légitársaság számol ezzel a megoldással. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek beszélt arról: vizsgálják annak lehetőségét, hogy minden széksorban blokkolják a középső üléseket, mivel így tartható az utasok között a megfelelő távolság.

A kormány mostantól kijelölhet különleges gazdasági övezeteket, amik így átkerülnek a település fennhatósága alól a megyékhez – olvasható a Magyar Közlönyben pénteken megjelent 135/2020. kormányrendeletben. Az indoklás szerint erre azért van szükség, hogy enyhítsék a COVID-19 gazdasági hatásait, azaz munkahelyek megőrzése és új munkahelyek létrehozása céljából.

Ruszin Romolusz, az operatív törzs vezetőhelyettese beszámolt azokról a cégekről, 104 ilyen vállalatról, amelyekhez honvédelmi felügyeletet rendeltek, valamint arról is, hogy a Magyar Honvédség befejezte a fővárosi Pesti úti idősotthon fertőtlenítését. Ruszin elmondta azt is, hogy a honvédség készen áll arra, hogy más intézményekben is hasonló fertőtlenítést hajtson végre.

Szlovákia az egyik legfontosabb külgazdasági partnere Magyarországnak, "velük van a leghosszabb határszakaszunk, velük dolgozunk jelenleg a legtöbb infrastrukturális összeköttetésen" - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Richard Sulík szlovák gazdasági miniszterrel.

"A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem hagyja, hogy 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust rángassanak be érettségizni a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén", írja nyílt levelében az érdekképviselet.

HUS 6568A minisztérium utasítása szerint április 15-ig ki kellett üríteni a kórházi ágyak hatvan százalékát. A kormány a legrosszabb forgatókönyvre készül, míg vannak szakértők, akik értetlenül állnak a döntés előtt. A megcélzott 39 ezer szabad ágy európai szinten is kimagasló, sehol se szorul ennyi ember kórházi ellátásra. Egészségügyi közgazdászok segítségével próbáltunk utánajárni, mi lehet az utasítás hátterében. Téves döntés, vagy a korlátozások feloldására és a járvány berobbanására készül a kormány?

A Fővárosi Főügyészség indítványozza a letartóztatását egy férfinak és egy nőnek, akik időskorúakat tévesztettek meg a koronavírus-járványra hivatkozva, hogy megszerezzék értékeiket - írja az MTI.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1834 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 16 krónikus beteg, egy 42 éves nő kivételével mind idősek, írja a hivatalos kormányzati honlap.

Egy 77 éves combnyaktöréses férfit is hazaküldtek a rehabilitációs osztályról, pedig alig tud járni. A férfi tíz hete feküdt kórházban, történetéről a felesége nyilatkozott az RTL híradójának.

„MEGÉRI-E ENNEK A NÉHÁNY EZER GYEREKNEK A RANGSOROLÁSA, AKÁRCSAK EGY NAGYMAMA HALÁLÁT?”

D KOS20200406002Magyarországon április elején 11,4 százalékkal magasabb fizetést kaptak a magyar parlamenti képviselők – számolt be az Mfor.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park egyik bejegyzéséből kiderült, hogy vannak olyan emberek, akik a kijárási korlátozás alatt egészségügyi séta vagy egyéni szabadidős tevékenység címszó alatt quaddal bejárják a Börzsönyt.

Dézsi Csaba AndrásMeggyógyult Győr polgármestere, Dézsi Csaba András, akiről március legvégén derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Rajta kívül Radnóti Ákos alpolgármester és Lipovits Szilárd jegyző is elkapta a betegséget, a tünetek először a jegyzőnél jelentkeztek. Dézsi Csaba Andrásnak nem voltak panaszai, de magánúton elvégeztette a tesztet, ami pozitív lett. Ezután házi karanténba vonult, és Radnótihoz hasonlóan otthonról dolgozott tovább.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től – tudta meg a hvg.hu. Az információt az Indexnek is megerősítették.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a nyelvvizsga amnesztia kapcsán tájékoztatta a felsőoktatási intézményeket az oklevelek kiosztásának lehetséges formáiról – közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

D MTZ20150127030Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, Reiber István, a lemondását a megbízott főigazgató, Bucsi László elfogadta - közölte a kórház vezetősége az MTI-vel.

Vasárnap már sok helyen fog esni az eső, és bár hétfőre kisüt a nap, de lehűl a levegő - írja legújabb előrejelzésében az Időkép.hu.

D  US20200402001A húsvéti hosszú hétvégére kiterjesztették a polgármesterek jogköreit, hogy helyre szabott korlátozó intézkedéseket tudjanak hozni. Ezek sikerén felbuzdulva a kormány bejelentette, hogy erre a hétvégére is megkapják ezeket a jogosítványokat a polgármesterek. És el is kezdtek élni vele, ahogy tették legutóbb is.

„Az érettségiket május 4. és május 21. között tartjuk meg” – ismertette Maruzsa Zoltán. A köznevelésért felelős államtitkár szerint kizárólag azokban az esetekben lesz szóbeli, ahol a vizsgáztatás írásban szinte lehetetlen lenne. Öt ilyen tantárgy van, valamint a testnevelés, amit írásban nyilván nem lehet teljesíteni. Azok, akiknek írási nehézségeik vannak, szintén szóban érettségizhetnek.

« Előző 1 ... 10 « 11. oldal » 12 13 14 15 16 17  ... 1201 Következő »