2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.
Debrecen – Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.

Tekintse meg az e hetvégi mérkõzések sorsolásait!

A Komádi Sportcsarnokban került megrendezésre az UEFA-MLSZ Grassroots Labdarugó Regionális döntõ. Itt került sor a Gyermekotthonok Regionális Atlétika döntõre is, melyet a MOB finanszíroz, a Labdarugó Döntõt pedig az UEFA-MLSZ. A koordinációs feladatokat a Kecskeméti székhellyel rendelkezõ Hit- és Sport Alapítvány látja el.

OGY - Május végéig lehet belépni az árfolyamgátba
Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Május 31-ig meghosszabbította az árfolyamgát igénylésének határidejét kedden az Országgyûlés.

Tovább csökkent az influenzások száma
Hajdú-Bihar – Megszüntették a látogatási tilalmat a Kenézy Kórház érintett osztályain.

Szeged, 2013. március 26., kedd (MTI) – Évrõl-évre csökken a húsvétot megelõzõ ellenõrzések során tapasztalt élelmiszer-biztonsági problémák száma – közölte Farle Csaba Csongrád megyei fõállatorvos kedden Szegeden.

 

A kisadózók tételes adóját (katát) választó vállalkozó évente két hónapot elveszít, amikor kiszámítják a nyugdíját, ráadásul társadalombiztosítási ellátásainak számítási alapja a minimálbérnél alacsonyabb, 81 300 forint - hívja fel a figyelmet az Adó Online.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a héten sajtótájékoztató keretében, valamint honlapján is nyilvánosságra hozta a 2013-as ellenõrzési irányelveket. Az ellenõrzési irányok alapján a NAV fõ célja 2013-ban – a tavalyi évhez hasonlóan – a vizsgált adózói kör szélesítése és a vizsgálat során új eszközök alkalmazása.

Az ünnepségsorozat, a megemlékezés március 14-én a Barsi Dénes Iskolában kezdõdött, melyet 11 órakor Molnárné Kolozsvári Irén igazgatónõ nyitotta meg. A 4.a és a 4.b osztályos tanulók adtak nagyon szép és színvonalas mûsort. Külön dicséretet érdemelnek a zenei betétek, élõ zenei elõadások.

Project napot rendeztek a debreceni Szent József Gimnáziumban. Kirilla Pál tanár vezetésével egy nagy busz érkezett Komádiba a Katolikus Plébánia elé, ahol a 7. és 8. osztályos tanulók várakoztak. Õket vitte el a busz Debrecenbe a Project napra.

Budapest, 2013. március 25., hétfõ (MTI) – Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj literje ugyanennyivel lesz olcsóbb – értesült hétfõn piaci forrásokból az MTI.

A légszennyezettség is közrejátszik a gyermekkori asztma kialakulásában
Washington, 2013. március 25., hétfõ (MTI) – A légszennyezettség ugyanolyan súlyos tényezõként játszik közre a gyermekkori asztma kialakulásában, mint a passzív dohányzás – derült ki egy tíz európai városra kiterjedõ új tanulmányból.

Elõször is ott kezdem, hogy Tarsoly Karcsi fodrásztanuló, aki a Diószegi Sámuel Szakközépiskola és Szakiskolán fodrászatot tanul, felkért, hogy legyek neki a „modellje” azaz elõször vegyek részt a próbahajvágáson és utána a gyakorlati vizsgáján is.

Az új - három gyógyszerbõl álló - kezelések az új, mással még nem kezelt betegek esetében 63-75 százalékos gyógyulást ígérnek, szemben a jelenlegi 40-50 százalékkal. Azt, hogy ki részesülhet elõször az új kezelésbõl, rászorultsági lista dönti el.

Több napot is kibíró okostelefon-akkumulátorok, zsebbe gyûrhetõ tabletek, sokkal könnyebb repülõgépek és autók készülhetnek a grafénból, a közeljövõ szuperanyagából. Alig nyolc éve fedezték fel, de néhány éven belül felforgathatja az elektronikát.

Takarékoskodásra kötelezi a gázmûveket, a villany- és távhõszolgáltatókat 2014. január 1-tõl az Európai Unió. Azt kell elérniük, hogy ügyfeleik minden évben 1,5 százalékkal kevesebb energiát használjanak, mint az azt megelõzõ évben. Magyarországon a szolgáltatók attól félnek, hogy az úgynevezett energiahatékonysági irányelvet újabb különadó formájában vezeti be a kormány - tudta meg az [origo]. Nagy-Britanniában már havi részletfizetéssel lehet energiatakarékosabbá tenni a lakást.

 

Új szolgáltatást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: a magánszemélyként adóbevallást készítõk egyszerûbben telepíthetik a kitöltõprogramot. Ez valóban elõrelépés, de a program még így is igen messze van attól, hogy felhasználóbarátnak lehessen nevezni. A hackerek által feltört Java kell a futtatásához, a beígért súgót eddig is megkaptuk papíron, a kitöltés pedig nem igazodik a számítógépek világához. Gyorsteszt.

Devizahitelek - OGY - Május végéig lehetne belépni az árfolyamgátba
Budapest, 2013. március 23., szombat (MTI) – Május 31-ig hosszabbítaná meg az árfolyamgát igénylésének határidejét egy fideszes módosító javaslat.

Kertet ástak, páncéltörõt találtak
Ártánd, Biharkeresztes – Egy II. világháborús tüzérségi lövedéket és egy páncéltörõ gránátot semmisítettek meg Ártánd külterületén pénteken a Magyar Honvédség tûzszerészei – adta hírül Kovács Károly, a megyei rendõrfõkapitányság szóvivõje.

Három tolvajt tetten értek, négyet késõbb fogtak el
Hajdú-Bihar – Debrecen egyik nagyáruházban három férfit tetten értek lopáson, továbbá Berettyóújfaluban egy személyt, Hajdúnánáson kettõt, míg Püspökladányban is egy személyt vettek õrizetbe a járõrök lopás elkövetése miatt – tájékoztatott Kovács Károly.

Tekintse meg az e hetvégi mérkõzések sorsolásait!

Hiába a havi több tízezer forintos lakhatási támogatás, eddig mindössze négyszázan vették igénybe a munkavállalói mobilitás ösztönzését szolgáló apanázst - írja a Világgazdaság.

Az egyik legrejtélyesebb magyarországi vésett követ találták meg a magyar-román határ közelében - írja a Magyar Nemzet Online.

A vidéki romantikának páratlan hangulata van. Nem véletlen, hogy hosszú évek óta nem tud kimenni a divatból. Hiszen rengeteg embernek nyugodtságot, melegséget és otthonosságot sugároz ez a fajta irányzat.

Gondolta volna, hogy még a Csendes-óceán közepén is a mi ásványvizes flakonjaink, törött mûanyag használati tárgyaink és egyéb vackaink ringatóznak a vízen? Hogy kerül oda, és mi köze mindehhez egy európai fogyasztónak?

« Előző 1 ... 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 « 1046. oldal » 1047 1048 1049 1050 1051 1052  ... 1201 Következő »