2024. április 24. Szerda, György.
 

A herendi porcelánnal, a pálinkával és a törkölypálinkával bõvül a hungarikumok listája - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság csütörtöki herendi kihelyezett ülése után.

A Szerencsejáték Zrt. tulajdonában lévõ elitkaszinók bevétele és látogatottsága is látványosan növekedett tavaly. A betiltott játéktermek üzemeltetõi külföldön kezdtek új életet - írja a Világgazdaság.

Március 20-án este, debütált a Tankcsapda ’Lejárt lemez’ címû új videoklipje (http:// www.youtube.com/watch?v=NtfcIe0mtpo). A klip öt napig, öt különbözõ helyszínen készült Kovács Kornél rendezésében, ebbõl a két fõ központi helyszín egy roncstelep és egy óvoda udvara.

 

Illusztráció - Pocsaj és Hajdúhadház öt évre kap állami földterületeket a közfoglalkoztatáshoz.IMagyarország – Pocsaj és Hajdúhadház öt évre kap állami földterületeket a közfoglalkoztatáshoz.

Határtalan a boldogság – e szavakkal kezdte Muraközi István polgármester azt a sajtótájékoztatót, melyen hat település – a vendéglátó mellett Nagyvárad alpolgármestere, Ártánd, Mezõpeterd, Biharkeresztes, Bors – polgármestere elõtt nyitott meg, abból az alkalomból, hogy hamarosan elkezdõdhet a mintegy 35 km-nyi kerékpárút építése Berettyóújfalu és Nagyvárad között.

Április elsõ hetéig van ideje a Windows 7 használóknak arra, hogy telepítsék számítógépükre a két éve megjelent javítócsomagot. Ennek hiányában PC-jük többé nem lesz támogatott.

Az egyre növekvõ közüzemi díjak, illetve a klímaválság egyre inkább az energiatudatos épületek irányába tereli a lakosságot. Ennek folyományaként pedig az ingatlanhirdetések között elkezdtek megjelenni hazánkban is a passzív épületek.

 

Kritikán aluli a magyar lakosság banki-, telekommunikációs-, illetve közüzemidíj-fizetési hajlandósága. Így a legtöbb hazai szolgáltató új behajtási-követeléskezelési metodikákat kénytelen bevezetni.

 

Az új Alaptörvény ugyanis kimondja, hogy a család alapja a házasság és a szülõ-gyermek viszony. Ennek alapján az élettársak akkor sem tartoznak egy családba, ha közös gyermekük van. Ez esetben kvázi egyedülállókként nevelik a gyermeküket. Így pedig emelt összegû családi pótlékra lennének jogosultak.

Még tavasszal elfogadhatja a parlament a magáncsõdrõl szóló jogszabályt, ám számos aggály fogalmazódott meg a tervekkel kapcsolatban. A hazai jövedelmi viszonyok, a minimálbéres foglalkoztatás mellett komoly az aggály, hogy feltárhatóak-e a tényleges bevételek.

Nem, ez nem puszta játékos utalás a filmre: a keresõcég ékszerrel akarja kiváltani a jelszóhasználatot.

Meghosszabbítják a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére jelentkezõk pályázatainak elbírálását, ám legkésõbb április utolsó hetében megszületik a döntés - tudta meg a Magyar Nemzet az átállást bonyolító állami cég vezetõjétõl.

Ezúttal a minimálbér függvényében vizsgáltuk meg az energia- és gázárakat, majd hasonlítottuk össze az európai országokéval. Az eredmény enyhén lelombozó.

Újra jön a félszocpol!2013-03-19 10:45:27

 

A használt lakás vásárlását tervezõ gyerekes családoknak érdemes még egy kicsit várniuk. Hamarosan újra elérhetõ lesz ugyanis a vissza nem térítendõ félszocpol, ami mellé állami támogatású hitelt is lehet kérni.

 

Egyelõre nem tér vissza a március elsõ felét jellemzõ kellemes meleg. Egy nyugat-európai ciklon szállít száraz és hideg levegõt az ország fölé, így a hétvégén -9 fokos fagyok is lehetnek hajnalban.

Emeli bruttó 3, illetve 4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt. – értesült hétfõn piaci forrásokból az MTI.

Biharnagybajom – A hóvihar miatti áramszünet csütörtökön késõ este kezdõdött Biharnagybajomban.

 

Felszámolás alatt álló hajdú-bFelszámolás alatt álló hajdú-bihari cégekihari cégek
Itt megtekintheti a 11-ik héten felszámolási eljárás alá vont hajdú-bihar megyei cégek adatait.

Hatszorosába kerülhet kft.-t alapítani egy év múlva, mivel a 2014. március 15-én hatályba lépõ új Polgári törvénykönyv alapján változik a társasági jogi szabályozás.

Aki benzint tankol, az eddig közismertnél is jóval több adót fizet - írja a Napi Gazdaság. A lap számításai szerint a jelenleg 430 forintos benzinár mintegy háromnegyedét nyeli el a magyar és az orosz állam.

Márciusi koszorúzás Körösszegapátiban
Ahhoz, hogy az ünnepségen a környezõ településekrõl járó tanulók is ünnepelhessenek csütörtökön délután rendezték a március 15-i megemlékezést és az azt követõ koszorúzást.

Hóviharban emlékeztek2013-03-17 15:16:24

 

Hóviharban emlékeztek
Földes – 165 éve március idusán szakadó esõ fogadta a forradalmi tömeget, most hóvihar az emlékezõket.

 

Nõnapi mûsor Pocsajon2013-03-17 15:14:02

Nõnapi mûsor Pocsajon
Pocsaj – Nõnapi mûsorral köszöntötték Pocsaj hölgyvendégeit a március 16-i délutánon: az iskola és a község csoportjai adtak mûsort.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ezentúl heti bontásban elérhetõvé teszi a Hajdú-Bihar megyei sebesség mérések helyére vonatkozó információkat. A közzétett adatok tájékoztató jellegûek.

Jó áron vehetünk tojást2013-03-16 11:30:09

Húsvét elõtt jóval több tojást veszünk, mint máskor, ami elvileg felhajthatná az árakat. De ez nem törvényszerû. Sõt. Több helyen pont így az ünnep elõtt vásárolhatunk igen jó áron.

« Előző 1 ... 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 « 1047. oldal » 1048 1049 1050 1051 1052 1053  ... 1201 Következő »