2024. április 23. Kedd, Béla.
 

 

Újra megépítik a Titanic-ot
Három év múlva már szelheti a habokat az egykori óceánjáró pontos mása. Az elsõ útján Southampton-ból New York-ba indul és remélhetõleg másodikra célba is ér.

 

Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) – Péntekig lehet jelentkezni a felsõoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételizõ legfeljebb öt képzést jelölhet meg.

 

Budapest, 2013. február 26., kedd (MTI) – A jövõ év március 15-étõl hatályba léphet az új polgári törvénykönyv (Ptk.), miután kedden Áder János köztársasági elnök aláírásával megjelent a Magyar Közlönyben az Országgyûlés idei elsõ ülésén elfogadott kódex.

 

Számos lopás történt Hajdú-Bihar megyében – Rendõrségi hírösszefoglaló
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. február 26-én is több esetben történt rendõri intézkedés.

Csütörtökön véget ér egy korszak Magyarországon: délután 3-ig lehet visszaváltani az 1 és 2 forintos érméket a Magyar Nemzeti Bankban.

 

Nagy beruházások híján újabb drámai év jön a magyarországi építõiparban az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb iparági jelentése szerint.

Két napjuk van az erdõgazdálkodóknak, hogy február 28-ig leadják a fiatal erdõk állományneveléséhez kapcsolódó támogatási kérelmüket. 83-8000 euró a tét hektáronként, azaz akár 24 millió forintot is megszerezhet az ügyes pályázó.

A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmõi Faluház és Könyvtár. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Bihari Intézmények Együttmûködése" címû, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0024 jelû pályázatát a Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága 21.279.580 Ft összegû támogatásra tartotta érdemesnek. A pályázati pénzt a kulturális intézmény tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásának részvételére használhatja fel.

              

Évzáró gyûlést tartottak február 16-án a Komádi Bihar Népe Vadásztársaságnál. Csóka Zsolt, a társaság titkára foglalta össze az eseményen történteket.

A kamionstop "téli rendje" 2012. november 4-tõl 2013. március 1-ig tart. Minden, amit a változásokról tudni kell.

Meglepõ fordulat: arányaiban nem olyan sokkal kevesebb cafeteriát adtak a cégek az idén, mint amennyivel nõtt az adóterhelés. Sõt, a tavalyinál kevesebben döntöttek a juttatás megszüntetése mellett. De összességében így is mínuszos az egyenleg.

Drágább lesz a buszozás2013-02-26 10:09:19

Emelik március közepétõl az utazási tarifákat egyes vidéki Volánbusz-járatokon - írja a Magyar Nemzet.

 

Olcsóbb lesz a gázolaj2013-02-25 18:44:13

Budapest, 2013. február 25., hétfõ (MTI) – Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból azt MTI hétfõn.

Mindenki találgatott, ki lehet a jelmez alatt. Kacagás, móka, mulatság jellemezte a csökmõi Faluház és Könyvtár által szervezett Farsangi batyus bulit, ami február 23-án zajlott. A tizenhét maszka közül öttagú titkos zsûri döntött a legszebbrõl, legcsúnyábbról és a legötletesebbrõl, akik értékes ajándékcsomagot kaptak. A többiek jutalma egy-egy nyalóka volt. Az asztalokat a résztvevõk saját maguk töltötték meg finomságokkal, hiszen a batyus buli lényege, hogy mindenki azt eszik, iszik, amit otthonról hoz. A hajnalig tartó fergeteges tánc alá a talpalávalót a Megafon Zenekar szolgáltatta.

 

Megint nõtt azoknak a háztartásoknak a száma, amelyeknek gondot okoz a hitelek törlesztése. S nem csak a devizahiteleké. Emelkedett azok száma is, akik már egy éve nem tudják fizetni a részleteket.

 

A polgárõrség újjászervezése Körösszegapátiban
Körösszegapáti - Virányi Csaba a helyi polgárõrség vezetõje elmondta a megjelenteknek, hogy a cégbírósági hivatalos bejegyzés után újra megkezdheti tevékenységét a településen a polgárõrség.

Tavaly 10 560 új lakás épült Magyarországon, 17 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, így már negyedik éve tart a lakásépítések számának folyamatos csökkenése - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A bizonytalanba ugrik bele, aki a péntek éjféli határidõig nemzeti dohánybolt üzemeltetésére pályázik. Még a kormány szerint is szükség lenne néhány intézkedésre ahhoz, hogy jól mûködjenek a nyertes vállalkozások. Segítõ ötletük azonban a piaci szereplõk szerint megemelné a cigarettaárakat, és erõsítené a feketebizniszt - ráadásul az Európai Unió a netes dohánykereskedelem könnyítésére készül. A dohányipar szerint a két ügy külön-külön is bedöntheti a boltokat.

Illusztráció: HBN archív
Debrecen – Két-három hét késéssel tudják átadni a márkakereskedõk az új autókat, mert nem tudnak rendszámot „szerezni”.

A Magyar Posta megegyezett az Elmû-Émász áramszolgáltatóval, hogy a jövõben fehér csekket használnak. Így a cégeknek olcsóbb, az ügyfeleknek minden marad a régiben.

Hétfõig több százezer bevallást vár a NAV.

Úgy módosítják a szabályokat, hogy mégse függjön az adott hónap napjainak számától a fix havibéres keresete, ha szabadságra megy.

Jövõre elvileg a nemcsak az szja-t, hanem a munkavállalót terhelõ járulékokat is csökkenteni lehetne a családi kedvezmény összegével. De ehhez tudni kellene, mennyi kedvezményt nem tudtak igénybe venni a családok.

 

 

Az árfolyamváltozás és a lakásárak csökkenése miatt a korábbinál is több devizahiteles tart ott, hogy hiába törleszt, a tartozása csak lassan fogy. S ha eladná a lakását, az ára nem lenne elég arra, hogy kifizesse a hitelét.

 

Sokgólos meccseken túl2013-02-20 10:26:40

 

DEAC Armada - Gödöllõi Bikák | Fotó: Derencsényi István
Mindkét hajdú-bihari egylet hazai pályán fogadta ellenfelét a férfi futsal NB I. alapszakaszának utolsó elõtti, 21. fordulójában. Az Újfalu esélyt sem adott ellenfelének, a DEAC közel volt az újabb bravúrhoz.

 

« Előző 1 ... 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 « 1050. oldal » 1051 1052 1053 1054 1055 1056  ... 1201 Következő »