2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A Magyar Bankszövetség hibás eszköznek tartja a kilakoltatási moratórium tavaszi/nyári fenntartásának lebegtetését; a sajtóban bejelentett egyoldalú kezdeményezés ellentmond a kormánnyal kötött korábbi megállapodásnak, a gazdasági kiszámíthatóságot csökkenti, ezért a bankszövetség nem támogatja - közölte a szervezet kedden.

Példaértékû összefogás eredményeként ismét kaphatók az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, egy CBA-áruházban újságírókkal.

Drágább lett a benzin2013-02-20 09:50:02

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott.

 

Trencsényi János
Egyre közelebb van századik válogatottságához a Mezei-Vill csapatkapitánya, Trencsényi János.

 

Megérkezett az elsõ gólya2013-02-19 10:26:06
Megérkezett hétfõ reggelre az elsõ gólya az országba, ezúttal is a Veszprém megyei Tüskevár községbe. A gólya a tavasz hírnöke is egyben, reméljük ezúttal sem kell már sokat várni a természet ébredésére.
Megszûnik a Messenger2013-02-19 09:47:49

A Microsoft áprilisban átszoktatja a felhasználóit a Skype-ra, nincs apelláta.

Alkoholt, üdítõt és újságot is árulhatnak az állami dohányboltokban.

 

Január 1-jéig visszamenõleg díj- és illetékmentessé nyilvánította a földhasználati nyilvántartási eljárást a parlament.

 

Télbúcsúztató kézmûves játszóházat szerveztek a komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói február 15-én.

 

Veszélybe kerülhet a méhészek megélhetése
Debrecen - Van is, nincs is – a méhészek visszatartják a mézet az alacsony felvásárlási árak miatt.

Alkoholt, kávét, üdítõt és újságot is árulhatnak majd a trafikok, ha az Országgyûlés hétfõn megszavazza a törvény módosítását.

Az egész éves infláció közel 6 százalékos volt tavaly, de ennek ellenére több mindent olcsóbban vehettünk meg mint 2011-ben. Nem hatott péládul az infláció a tévékre, a használt autókra és a krumplira.

Farsangi hét Pocsajban2013-02-17 13:40:31

Farsangi hét Pocsajban
Pocsaj – Fergeteges hangulatban telt a szombat délután a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában: az iskola diákjainak farsangi mulatságot rendeztek.

Bár hazai pályán, de erõs riválisok ellen
Futsal - Az MVFC a Haladás együttesét fogadja, míg a DEAC a Gödöllõt látja vendégül.

Erdõ Péter bíborost a legesélyesebbek között említi az olasz közszolgálati adó.

Az uniós tagállamokat naponta móresre tanító amerikai hitelminõsítõk hegemóniája megtörhetetlennek tûnik. Eközben a negatívabb jóslatok szerint 10-15 évente jön majd egy olyan válság, mint a mostani. Közgazdászok egybehangzóan állítják: addig, amíg a zárt versenypiacot nem lesz képes megtörni egy európai érdekeket képviselõ minõsítõ, maradnak azok az ítéletek, melyek idõrõl idõre megrengetik az európai és azzal együtt a magyar gazdaságot.

Úgy látszik, nem nagyon érdekel minket, mikor kapunk többet a pénzünkért. Hiába, hogy kilóra jobban járhatunk az M-es vagy az L-es tojással, nekünk a darabár számít. Ezért többen veszünk S-est.

 

Ezen a héten február 15-én, pénteken a gázolaj ára már kissé emelkedett, ezért várhatóan február 18-én, hétfõn a megelõzõ 3 tõzsdenap alatti árváltozásokat figyelembe véve 2 forint körüli benzin áremelés bejelentése valószínûsíthetõ. Így, várhatóan a benzin kiskereskedelmi átlagára 436 forintra emelkedik, míg a gázolaj ára 438 Ft marad február 20-án, szerdán - prognosztizálja a GKI Energiakutató Kft.

BM: a továbbiakban havonta utalják a bért a közfoglalkoztatottaknak
Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) – Nyolc- és hatórás foglalkoztatási formában folytatódik a Start munkaprogram, az érintettek bérét pedig havonta utalják a továbbiakban – tájékoztatta a kormány szerdai döntésérõl a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-t.

Csaknem 6 százalékos volt a visszaesés tavaly az építõiparban, az ágazat teljesítményét jórészt a lakásépítések elmaradása húzta le. A szerzõdésállományok növekedése alapján jövõre akár javulhat is a helyzet.

A helyi Mûvelõdési Házban gyûltek össze február 10-én az 5 éves jubileumát ünneplõ polgárõrség tagjai és a megjelent vendégek.

 

 

A jelenlegi munka törvénykönyvében (Mt.) hiányos a távolléti díj számításának szabályozása, mert például legalább fél tucat olyan eset lehetséges, amikor a munkavállaló jogszerûen kap a minimálbérnél kevesebbet - közölte a Complex Kiadó Kártyás Gábor munkajogászt, a Munkaügyi Közvetítõi és Döntõbírói Szolgálat tagját idézve. A szakértõ szerint egy egyszerû technikai módosítással kezelhetõek lennének ezek a problémák.

 

Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.

 

Pénteken is emelkedik a gázolaj ára
Budapest, 2013. február 13., szerda (MTI) – Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára most sem változik – értesült az MTI szerdán piaci forrásokból.

 

A Magyar Államkincstár honlapján ingyen, bárki által elérhetõ valamennyi magyarországi település helyi adóinak mértéke, valamint az, hogy mikor és kinek jár mentesség, illetve kedvezmény - közölte a kincstár.

« Előző 1 ... 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 « 1051. oldal » 1052 1053 1054 1055 1056 1057  ... 1201 Következő »