2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A Véradók Napja alkalmából rendezett ünnepségen 137 fõ vett részt, január 25-én Komádiban, a Gyermekotthon ebédlõjében.

Szerda reggel már 295 forint közelében jár az euró árfolyama, miközben kedden még 300 forint is volt az árfolyam. Segített a monetáris tanács közleménye.

Az új autók eladásának 2009 óta tartó mélyrepülése miatt a tavalyelõtti csaknem húszezer helyett most alig kilencezer darab háromévesnél fiatalabb személyautó közül válogathatnak az érdeklõdõk. A felezõdõ kínálat mintegy 30 százalékos átlagos áremelkedést okozott ezen a részpiacon, a hiányt importból is egyre nehezebb pótolni.

Traffipax információ

2013. január 28 - február 3.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. január 27-én is több esetben történt rendõri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 3 személyt fogtak el és 25 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 5 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt. Megyénk közútjain személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt.

Sikeres volt az energiaszolgáltatók lobbija.

A pezsgõ közösségi élet újabb állomásának lehettek szemtanúi azok, akik részesei voltak egy mai projektzárónak Váncsodon, a kultúrház emeleti részében.

Tehervonat gázolt el egy férfit hétfõ kora este a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon a Hajdú-Bihar megyei Báránd és Sáp között - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A futsalbajnokság 14. fordulójában a Mezei-Vill nõi csapata hét góllal kikapott a Galaxistól.

Megint drágul az üzemanyag2013-01-28 11:04:03

A nemzetközi piaci folyamatok a benzinnél 4-5 forintos áremelést, a gázolaj esetében pedig 1-2 forintos emelést indokolnak -– írja a hétfõi Népszava a GKI Energiakutató elemzésére hivatkozva.

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari vállalkozások (4.hét)
Debrecen – Felszámolási eljárás alá vont cégek Hajdú-Bihar megyében a 4. héten

 

Aranyhegy hangjegyekbõl2013-01-28 09:35:34

A fenti címmel írt könyvet Gyuláné Kathi Ilona a 45 éves Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar történetérõl, melynek bemutatója január 25-én volt a Járási Hivatal Fráter László dísztermében.

Csökkenhet az olaj ára2013-01-28 09:23:54

A gyengélkedés jelei fedezhetõk fel az olaj árfolyamában.

Véradó ünnepség2013-01-28 09:06:31

A Véradók Napja alkalmából rendezett ünnepségen 137 fõ vett részt, január 25-én Komádiban, a Gyermekotthon ebédlõjében.

Jó tanulók és mesemondók Mezõsason
Ebben a tanévben is Hasonlóan az elmúlt évek hagyományaihoz, úgy határozott a Mezõsasi Román Nemzetiségi Önkormányzat, hogy megjutalmazza azokat a tanulókat, akik Mezõsason laknak és jó tanulmányi eredményt értek el az általános iskolában, illetve a középiskolában.

Tájak-Korok-Múzeumi tagcsoport éves munkájának értékelése Homorogon
A Magyar Kultúra Napjához igazodva tartotta a Tájak Korok Múzeumok magyarhomorogi tagcsoportja évnyitó rendezvényét január 19-én.

A Bihari Hírlap olvasói megszokhatták már, hogy év elején számvetésre, összegzésre kérjük fel városunk polgármesterét, Muraközi István. Így volt ez az idei év második munkanapján is, amikor hivatali dolgozószobájában arról kérdeztük a városvezetõt, milyen évet tudhatunk magunk mögött.

Az elmúlt közel másfél évtizedes múltra visszatekintõ – Nagyváraddal közösen szervezett Magyar Kultúra Ünnepe – rendezvénysorozat gálaestjén mindig valamilyen mûvészeti ág volt a fõ attrakció. Idén rendhagyó módon, színházi elõadással tisztelgett városunk a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ nagytermében. A nagyváradi Szigligeti Színház társulata Görgey Gábor: Mikszáth Kálmán különös házassága címû színmûvét adta elõ teltházas közönség elõtt, óriási sikerrel. Az elõadás elõtt ünnepi beszédet – melyet teljes terjedelmében közlünk - , Muraközi István, városunk polgármestere tartott.

A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatához kapcsolódóan „Alkotni jó” címmel kiállítás nyílt a Bihari Múzeum kiállítótermében az Igazgyöngy Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tanárainak, pedagógiai asszisztenseinek munkáiból.

Egy idõs asszonyra figyeltek fel a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság járõrei 2013. január 24-én késõ éjszaka Körösszegapátiban a Kossuth - Bocskai utca keresztezõdésében.

Fatolvajok

A falopások megelõzésére és visszaszorítására szolgáló ellenõrzés helyszíne volt 2013. január 24-én Vámospércs és környéke. A helyi Rendõrõrs rendõrei a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendõrség munkatársaival együtt tartottak ellenõrzéseket.

Durván gyengült a forint!2013-01-25 16:45:40

A hét utolsó napján feladni látszik a forint az egész heti harcot, míg a korábbi napokban csak araszolgatva gyengült, ma ugrásszerûen.

Bár sokan kifogásolták, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint megengedhetõ, hogy a forintbankjegyeket vagy érméket valaki ne fogadja el a fizetésnél. Elõírható tehát, hogy a számla csak elektronikusan vagy akár speciális feltöltõ kártya használatával legyen rendezhetõ.

Budapest, 2013. január 24., csütörtök (MTI) – Az alapjogi biztos szerint módosítani kell a családok támogatásáról szóló törvényt annak érdekében, hogy az ellátást visszamenõlegesen is megkaphassák azok, akik a gyerekek gondozását a családi jogállást rendezõ eljárások idején biztosították.

 

 

A 20 éves Bihari Népmûvészeti Egyesület kiállítást rendezett a tagok kézmûves alkotásaiból január 23-án, Nagyváradon a Tibor Ernõ Galériában.

 

« Előző 1 ... 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 « 1054. oldal » 1055 1056 1057 1058 1059 1060  ... 1201 Következő »