2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. január 23-én is több esetben történt rendõri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 2 személyt fogtak el és 28 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 7 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, 2 fõt körözés alapján, 4 fõt ittas jármûvezetés miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt. Megyénk közútjain 2 könnyû sérüléssel járó közlekedési baleset volt.

 

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, a Himnusz születésnapján. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezésekkel nagyobb figyelmet szentelünk az évezredekre visszanyúló hagyományainknak, valamint nemzeti tudatunkat is erõsítjük.

 

Fotó: Mudra László [origo]Nincsenek egyedül annak az angyalföldi társasháznak a lakói, akiknek gyakorlatilag újra meg kellene vásárolniuk az egyszer már kifizetett lakásukat, mert átverte õket a kivitelezõ. Az ügyrõl szóló cikkünk megjelenése óta fél tucat hasonló esetrõl értesültünk. Makón, Szegeden, Kalocsán, Debrecenben, Gyõrben, Miskolcon és a fõváros 17. kerületében is akadnak olyanok, akiket önhibájukon kívül kilakoltatás fenyeget.

 

A Debreceni Rendõrkapitányság Gépjármû-felderítési Alosztálya négy hajdúböszörményi férfi ellen folytat eljárást, akik 2013. január 17-19. között három gépjármûvet törtek fel Debrecen különbözõ pontjain. A férfiakat elfogták és õrizetbe vették a nyomozók. Közös ezekben az esetekben, hogy a gépkocsivezetõk a jármûben jól látható helyen hagyták értékeiket, táskájukat.

 

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari vállalkozások
Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Hatvan évvel azután, hogy James Watson és Francis Crick megállapították, a DNS kettõs spirált alkot, egy négyszálas DNS spirálra bukkantak.
190 éves a Himnusz2013-01-22 11:00:15
1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc Hymnus, a Magyar nép zivataros századaiból címû költeményét, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. E napot 1989 óta a magyar kultúra napjaként ünnepeljük.

Csökken a benzin ára szerdán, a gázolajé nem változik
Budapest, 2013. január 21., hétfõ (MTI) – Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

 

Nyékiné Katona Hedvig
Püspökladány - A megyei népmûvelõk szavazatai alapján Nyékiné Katona Hedvig érdemelte ki a címet.

 

Hirtelen gyengüléssel reagált a forint árfolyama a jegybanknál várható személycserékrõl szóló újabb lapértesülés hatására. Matolcsy György jegybankelnöki esélyesként való ismételt megnevezését láthatóan kedvezõtlenül értékelik a piaci szereplõk, bár a hazai fizetõeszköz egy forint feletti gyengülésében az inkább kedvezõtlennek tûnõ külpiaci hangulat is közrejátszhat.

A Balmazújvárosi Rendõrkapitányság járõrei 2013. január 21-én kora hajnalban elfogták azt a négy férfit, akik a balmazújvárosi Nádudvari utca egyik házának melléképületébõl baromfikat tulajdonítottak el.  Egy másik ház melléképületbõl használati tárgyakat loptak el éppen, amikor tetten érték és elfogták õket a rendõrök.

Traffipax információ - 2013. január 21-27.

A Nemzeti Eszközkezelõ öt év alatt, 25 ezer ingatlannal számolva mintegy nettó 2,8 milliárd forintot fizet a MÁV Ingatlankezelõnek a megvásárolt lakások kezeléséért.

Így adózunk 2013-ban2013-01-20 17:49:17

Így adózunk 2013-ban
Budapest, 2013. január 20., vasárnap (MTI) – Ez évtõl változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

2013. március 1-jétõl hatályos a régi-új rendszer.

A Sinka István Városi Könyvtár adott helyszínt Filep Tibor történész, újságíró  „A politikai rendõrség Hajdú-Biharban 1957-1989 címû könyve” második kötete bemutatójának. Az íróval Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ beszélgetett.

Gyõzött, és átvette a vezetést a Rába ETO a bajnoki tabellán
Futsal – A 16. fordulóból elhalasztott MVFC-Gyõr mérkõzést pótolták be pénteken este a Férfi Futsal NB I-ben. A honi tetõ alatti labdarúgás két legkiválóbb csapata feszült egymásnak a slágermeccsen Berettyóújfaluban.

A földhasználati nyilvántartási eljárásra vonatkozó szabályok 2013. január 1-jével megváltoztak, illetve 2013. február 1-jével változni fognak. A termõföldrõl szóló törvény 2013. február 1-jével kötelezõ adatszolgáltatást ír elõ a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók számára. A magánszemély földhasználónak a személyi azonosítóját (személyi szám) és az állampolgárságát, gazdálkodó szervezet földhasználónak pedig a statisztikai azonosítóját (törzsszám) kell bejelentenie az ingatlanügyi hatóság felé.

A pénzügyi felügyelet elnöke javaslatot tett, a Fidesz pedig helyeselt arra, hogy hét évvel meghosszabbítsák az árfolyamgát rendszerét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. január 16-án is több esetben történt rendõri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 4 személyt fogtak el, 23 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 12 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt. Megyénk személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem volt.

Mezei-Vill-Rába ETO: A szezon futsalos rangadója következik
Futsal – Az NB I-es bajnokság 16. fordulójából elhalasztott mérkõzését pótolja be pénteken 19.30-tól az elsõ helyezett Berettyóújfalu és a második pozícióban lévõ Gyõr. Sok múlik majd azon, melyik együttes hagyja el gyõztesen a pályát, hisz az eddig 34 egységet gyûjtõ újfaluiak elõnye csupán egyetlen pont a legfõbb riválisukkal szemben, a gyõriek ráadásul meccshátrányban is vannak.

Tavaly novemberben az építõipari termelés volumene - kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezõvel kiigazítva egyaránt - 11,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi, magasabb bázisadattól, az elõzõ havinál szezonálisan kiigazítva 3,7 százalékkal kisebb volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

 

A Magyar Energia Hivatal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére 2013. január 15-étõl üzemelteti a rezsicsökkentés zöld számot.

 

vezetés | Illusztráció
Budapest, 2013. január 17., csütörtök (MTI) – A jármûvekkel kapcsolatos hatósági ügyek elektronikusan is intézhetõk februártól, illetve a nagyobb jármûvekre kiadott jogosítványokat külföldön csak a 21. illetve a 24. éves életkor betöltése után lehet használni – egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Nyugat-Magyarországon már havazik, csütörtökön Debrecen és Hajdú-Bihar térségében még nem fog. Pénteken viszont igen.

« Előző 1 ... 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 « 1055. oldal » 1056 1057 1058 1059 1060 1061  ... 1201 Következő »