2024. április 24. Szerda, György.
 

A kép a megemlékezésen és koszorúzáson készült
Körösszegapáti – Az elõzõ években, nagyobb körben – békés és Hajdú-Bihar megyék – román nemzetiségiek lakta településeken élõk megjelenésével tartottak ünnepséget és koszorúzást a nagy román költõ Mihai Eminescu születésének évfordulóján (1850. január 15).

Egyre többen közmunkában megyénkben
Hajdú-Bihar - A közfoglalkoztatottak száma az átlagosnál lényegesen nagyobb ütemben nõtt megyénkben.

 

További tízezer elfogadóhelyet szeretne bevonni február közepéig az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyi hálózatába a Nemzeti Üdülési Szolgálat - írja a Világgazdaság.

További tízezer elfogadóhelyet szeretne bevonni február közepéig az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyi hálózatába a Nemzeti Üdülési Szolgálat - írja a Világgazdaság.

Eltörölték a lakások forgalmi értékének elsõ 4 millió forintjára jutó kedvezményes, 2 százalékos illetékkulcsot.

NFC matrica segítségével, okostelefonnal vezérelhetõ a hûtõ, a mosógép, a robotporszívó vagy a sütõ, és a háztartási eszközöket hangvezérléssel irányíthatjuk. Ez nem a jövõ hanem a jelen.

Futsal, a Mezei-Vill ezúttal az Magyar Kupában gálázott.

Magyar kézben a kabai cukorgyár
Kaba - Még ezen a héten aláírhatják az adásvételi szerzõdést az Eastern Sugar-ral a többszáz milliós üzletrõl.

Több, mint ezer jelentkezõ összesen 1 milliárd 42 millió forintnyi támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv fûtési rendszerek korszerûsítését támogató pályázatának keretében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

 

Akár 10 forinttal is drágulhat jövõ héten a benzin, öttel pedig a gázolaj - írja a GKI vélekedése alapján a Népszbadság.

 

Visszatért a hivatal eredeti helyére Derecskére
Derecske – Szombaton hivatalosan is átadták a Derecskei Járási Hivatalt, amelynek Köztársaság utcai épületét száz évvel ezelõtt éppen ilyen céllal hozták létre.

Nem volt kérdés a gyõztes kiléte
Futsal – A Mezei-Vill játékosainak is elkezdõdött a szezon, az újfaluiak a Rubeola FC Csömör otthonában vizitáltak elõször az új évben. Ahogy még õsszel, mikor 6-1-re diadalmaskodott az MVFC, úgy a két csapat második találkozásakor is magabiztos berettyóújfalui siker született, 7-2-re múlták felül Turzó József tanítványai a hazaiakat.

Meghalt a világ legidõsebb nõje
Tokió, 2013. január 13., vasárnap (MTI) – 115 éves korában szombaton elhunyt Okubo Koto, aki a világ legidõsebb nõje volt – jelentette vasárnap a japán sajtó.

Házszentelés Bedõn2013-01-14 11:21:01

Házszentelés Bedõn
Bedõ – Az õsi hagyomány szerint idén is sor került a görögkatolikus házszentelésre Bedõn, ahol a román, illetve magyar nyelvû ima után a pap szenteltvízzel hintette meg a lakásokat.

Traffipax információ – 2013. január 14-20.
Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy hol és mikor mérnek megyénk rendjének õrei!

Felszámolás alatt lévõ cégek Hajdú-Biharban
Felszámolási eljárás alá vont cégek Hajdú-Bihar megyében a 2. héten

Novemberben 18,5 százalékkal nõttek a mezõgazdasági termelõi árak, a legmeredekebben - majdnem 88 százalékkal - a burgonya drágult. A január-novemberi áremelkedés valamivel kisebb, 15,4 százalékos volt.

Ma van az utolsó nap, hogy szankció nélkül befizessék a pályakezdõ álláskeresõk maguk után az egészségügyi szolgáltatási járulékot - közismert nevén a tb-t - számol be a Népszava.

Sem éhségünket, sem nikotinhiányunkat nem csillapíthatjuk majd a volán mögött, ha a döntéshozók úgy határoznak, hogy újabb tilalmakkal regulázzák meg a kocsiba ülõket.

Ünnepélyes keretek közt adták át szombat este a megye második legnagyobb – lélekszámban a negyedik – járási hivatalának, az eredetileg is járási székhelyként funkcionáló épületét, a Köztársaság utca 126. szám alatt. A megnyitón megjelentek a megye vezetõ politikusai – Rácz Róbert kormánymegbízott, Vasas Lászlóné fõigazgató, Márton Attila és Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, valamint a helyi és a járáshoz tartozó települések önkormányzatainak vezetõi.

A jegybank-elnökkel kapcsolatos aggodalmak miatt a Raiffeisen Bank elemzõi 300 forintos eurót prognosztizálnak márciusra, bár úgy vélik, addig bõven efölé is kúszhat az árfolyam.

Devizapiac – Stabilizálódott a forint árfolyama péntek estére
Budapest, 2013. január 11., péntek (MTI) – Stabilizálódott a forint árfolyama a napközbeni gyengülés után péntek estére a fõbb devizákhoz képest a bankközi devizapiacon: az eurót este nyolc óra körül 295,89 forinton jegyezték, délután 295,72 forint volt az árfolyam a csütörtök esti 293,69 forinttal szemben.

Jó minõúségû ivóviz Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Figyelemre méltó cikk jelent meg a Napló hasábjain, amikor közölte a megyében lévõ azon községek neveit, melynek ívó vize az elõírásoknál több arzént tartalmaz. A felsorolásban Körösszegapáti település neve is olvasható volt.

Lengyelországban és Oroszországban voltak a legaktívabbak a befektetõk 2012-ben, a teljes közép- és kelet-európai befektetési forgalom azonban összességében 35 százalékkal esett 2011-hez képest a CBRE éves összesített adatai szerint.

Telkeik elvesztése fenyegeti az ingatlanfejlesztõket, ha a telek megszerzésétõl számított hat éven belül nem tesznek szert használatbavételi engedélyre.

« Előző 1 ... 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 « 1056. oldal » 1057 1058 1059 1060 1061 1062  ... 1201 Következő »