2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A szoftveróriás tavaly jelentette be, hogy népszerû csevegõprogramját nyugdíjba küldi, most pedig már azt is lehet tudni, hogy március 15-étõl a Live Messengert használóknak Skype-ra kell váltaniuk. Megmutatjuk, hogyan tud átállni problémamentesen.

 

Adósságkezelési tanácsok a családoknak Hajdú-Bihar megyében
Debrecen – Az adósságkezelési képzésen a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltatási Központ és a Biharkeresztesi Egyesített Szociális Intézmények Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat összesen 20 munkatársa vett részt abból a csaknem 47 millió forintból, melyet a Bihar Fejlõdéséért Egyesület nyert pályázaton.

 

Záró ünnepséget szervezett a komádi Barsi Dénes Általános Iskola az épület felújítása és bõvítése alkalmából, 2013. január 11-én.

 

Lopott bankkártyával2013-01-11 19:29:36

A Hajdú-Bihar  MRFK 2013. január 8-án kiadott közleményében rendõrségi felhívást tett közzé, melyben tudatta, hogy a Debreceni Rendõrkapitányság lopás vétsége miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. november 14-én egy debreceni asszony munkahelyi öltözõszekrényébõl eltulajdonították pénztárcáját az abban található értékekkel együtt. Az elkövetõk késõbb sikeresen vettek fel pénzt a lopott bankkártyával, két további ATM-nél hiába próbálkoztak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. január 10-én is több esetben történt rendõri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 8 személyt fogtak el, 15 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 12 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt. Megyénk közútjain 6 könnyû sérüléssel járó közlekedési baleset volt.

 

Debrecen - Tolvajok rendõrkézen, avagy „kék krónika” a szerdai intézkésekrõl.

Január 15-éig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá. A határidõ jogvesztõ, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthetõ ki - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Az év leggyengébb forgalmával zárta az ingatlanpiac a 2012-es évet a decemberi 6 061 db tranzakciójával. A tavalyi évre összesített végleges tranzakciószám így 94 302 lett - áll a Duna House legfrissebb elemzésében. Ez 7,5 százalékkal magasabb a KSH által 2011-re publikált 87 700-as darabszámnál.
Meglódult a forint2013-01-09 19:20:36

Látszólag nem indult jól, a nemzetközi jó hangulat miatt viszont mégis jól sikerült a forint mai napja, sikerült 290 alá is visszakapaszkodnia az euróval szemben. Érkezett ma optimista jóslat is a forintra, ennek is örülhetünk.

Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétõl az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezetõ igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.

 

Traffipax információ

2013. január 7 - 13.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. január 7-én is több esetben történt rendõri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 12 személyt állítottak elõ az intézkedõ rendõrök. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt. Megyénk közútjain nem volt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset.

Emelkedett a benzin ára2013-01-09 10:54:26

Emelkedett a benzin ára
Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) – Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Áprilisra tervezik Matolcsy György új miniszteri biztosai a félig állami, félig civil webbank elindítását, amely az eredeti célok szerint a devizahiteleseket karolná fel, és olcsó szolgáltatásokat ígér mindenkinek. Az adósok már nagyon várják az új bankot, de lehet, hogy csalódni fognak: 6 milliárdos kezdõtõkével és nem kiforrott koncepcióval inkább egy fapados pénzintézet körvonalazódik, amely lehet, hogy összeáll a Postával és a már félig állami Takarékbankkal is.

Hajdú-Bihar – Csoportos garázdaság bûntett miatt indult nyomozás egy kismarjai és egy berettyóújfalui lány ellen, akik múlt péntek délelõtt több társukkal összeverekedtek Berettyóújfaluban, a Bercsényi utcában; a 15 és 16 éves fiatalokat kihallgatták, az ügyben további gyanúsítások várhatóak – tájékoztatott hétfõn Vezendi Jánosné rendõségi szóvivõ, megjegyezve: a verekedés okáról egyelõre nem adhat bõvebb információt.

Egykulcsossá vált az illetékek mértéke a lakásvásárlás után, amivel egy csapásra mindenki egy lapostévé árát veszítette el, aki új lakást vásárol, persze mint mindig, most is vannak kivételek. Az energetikai tanúsítvány elkészítését azonban szinte senki nem úszhatja meg január elseje óta. A kamatok azonban várhatóan csökkennek majd, és az állam is egy kedvezõbb támogatási rendszerrel kedveskedik az új évben. Lássuk, mire kell készülnünk a lakáspiacon 2013-ban.

 

Felturbózták a kamattámogatott hiteleket. Az 5 évig járó támogatás nem csökken évrõl évre, így csak a 6 évben kell számítania az adósoknak a törlesztõrészletek megemelkedésére. De erre is van megoldás, hiszen még mindig megéri kiváltani a drága piaci hiteleket a lakástakarékok által kínált 5-6 százalékos kölcsönökkel. Nézd meg te is, melyik a legolcsóbb kölcsön januárban!

 

Európa-szerte számos ipari szereplõt fenyeget a leállítás réme az EU károsanyag kibocsátási szigorításainak köszönhetõen. Rajtuk segíthet a Koppenhágai Egyetem új levegõ tisztítási találmánya, amit a kémia tanszék és egy befektetõ a legnagyobb titoktartás közepette valósított meg és tesztelt le a dániai Aarhus városában.

Drágul a benzin2013-01-07 15:19:01

Emeli bruttó három forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. A gázolaj ára nem változik.

Vízszentelés Körösszegapátiban
Január hatodikán, vízkereszt napján ünnepeltek a településen élõ román nemzetiségiek. Az ortodoxvallásúaknál a templomban a tisztelendõ vizet szentel, melynek gyógyító erõt tulajdonítanak a hívek.

Angela Merkel német kancellár továbbra is elutasítja, hogy Németországban autópálya-használati díjat vezessenek be a személyautók számára.

A jövõ héten többfelé várható havazás, jön a hideg, kedden már mínusz 10 fok is lehet, majd az átmeneti enyhülés után a hétvégén újra havazás jön.

 

Számla
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) – A Fidesz szerint már hétfõn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelezõ legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.

 

Az év leggyengébb forgalmával, mindössze 6061 lakáspiaci tranzakcióval zárt 2012 decemberében az ingatlanpiac - derül ki a Duna House (DH) havi tranzakciószám becslésébõl. Összességében az év utolsó negyedéve is a legkisebb forgalmat mutatta, ami ellentétes a szokásos, év vége felé egyre erõsödõ trenddel.

A pékek legalább 20 százalékos áremelést szeretnének elérni ahhoz, hogy ne menjenek tönkre. A fõ ok a liszt árának emelkedése.

« Előző 1 ... 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 « 1057. oldal » 1058 1059 1060 1061 1062 1063  ... 1201 Következő »