2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Drágult a benzin és a gázolaj
Budapest, 2013. január 4., péntek (MTI) – Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.

Az új év elsõ hónapja annyiban mindenképp egyedi lesz a korábbiakhoz képest, hogy nemcsak áremelésekkel, de egy fronton méretes árcsökkentéssel is szembesül a lakosság. A kormány döntése értelmében ugyanis 10 százalékkal mérséklõdik a rezsi.

Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenõnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

 

A csõdeljárás úgy mûködne, hogy a kilátástalan helyzetbe került adós elmegy az erre szakosodott hivatalba, ott családi csõdgondnokot rendelnének ki hozzá, aki ellenõrizné a pénzügyeit és azt is, hogy mire mennyit költhet, és segítene megállapodni a hitelezõkkel is.

 

Csökken a rezsi, drágul a koszt
Debrecen - Mindenki azt várja, hogy mit mutat majd a januári áram-, gáz- és távfûtési számla.

Egyre többet engednek az eladók a meghirdetett árból a lakáspiacon, országos átlagban az engedmény tavaly az elsõ háromnegyed év adatai alapján 13 százalék volt, egy százalékponttal több, mint egy évvel korábban.

Könnyen elérhetõvé akarják tenni az iskolákat és orvosi rendelõket, ezért felújítják a kistelepülésekre vezetõ utakat.

Emeli bruttó öt-öt forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol.

Írta: Kulcsár László
Az elmúlt 2012-es évben városunkban jelentõs fejlesztések és átalakítások történtek, mind beruházási, mind közigazgatási szinten. Megkértük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu Város polgármesterét, összegezze a város életében bekövetkezett fontos változásokat és az új év célkitûzéseit.

Nem oldotta meg az Egyesült Államok hosszú távú államháztartási problémáit a "költségvetési szakadék" elkerülésérõl keddre virradóra létrejött kongresszusi megállapodás, és kétséges, hogy az amerikai politika jelenlegi állapotában egyáltalán képes-e fenntartható pályára állítani a közfinanszírozási rendszert - vélekedtek szerdai helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzõk.

78,6 százalékra csökkent a harmadik negyedévben az államadósság GDP-arányos mértéke, de úgy, hogy közben több hitelt vettünk fel, mint amennyit visszafizettünk. Az eredeti tervektõl igen messze van az adósságráta.

Az év utolsó hetében féléves mélypontra süllyedõ forint viszonylag gyengén kezdett az idén, az eurót 291 forint felett jegyezték szerda reggel. Az álmos piacon alapvetõen jó volt a hangulat az amerikai megállapodásnak köszönhetõen, ennek ellenére gyengült a forint.

Újabb év: rosszal és jóval
Borsod-Abaúj-Zemplén - Íme egy csokornyi változás a 2013-ban életbe lépõkbõl. Ténylegesen egykulcsos lesz az adórendszer: megszûnik a szuperbruttó, 16 százalékos lesz a személyi jövedelemadó.

Új és módosuló tûzvédelmi jogszabályok
Budapest – Január 2-án lép hatályba az a kormányrendelet, amely a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság piacfelügyeleti eljárását szabályozza részleteiben, tájékoztatta lapunkat Petróczi Tímea tûzoltó õrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje.

Adósságkezelési tanácsok a családoknak Hajdú-Bihar megyében
Debrecen – Az adósságkezelési képzésen a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltatási Központ és a Biharkeresztesi Egyesített Szociális Intézmények Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat összesen 20 munkatársa vett részt abból a csaknem 47 millió forintból, melyet a Bihar Fejlõdéséért Egyesület nyert pályázaton.

Az Mt.-rõl szóló törvényt - amely 1992-es elõdjét váltja fel - még 2011 decemberében fogadta el a parlament, s a legtöbb rendelkezése már 2012. júliusával hatályba lépett. Január elsejétõl teljes egészében hatályba lép az új Munka törvénykönyve.

Szakképesítés nélküli közmunkások 75 500 forintot kapnak január 1-jétõl. Az emelés tekintélyes, mivel idén még 57 ezer forint volt ez az összeg.

Újabb teher az ingatlanpiacon
Miskolc – Egy új rendelettel szigorította a kormány az épület-energetikai tanúsítási követelményeket, így januártól már az 50 négyzetméter alatti épületek eladásakor, valamint bérbe adásakor is kell tanúsítványt készíttetni.

Budapest, 2012. december 27., csütörtök (MTI) – Semmilyen formában nincs lehetõség béren felüli és béren kívüli juttatások kifizetésére az egészségügyben – közölte az egészségügyi államtitkárság az MTI megkeresésére.

 

A hideg idõjárással összefüggésben december 26-án reggel, Berettyóújfaluban a 47. és 42. számú fõutak keresztezõdése közelében egy földön fekvõ és magatehetetlen állapotban lévõ férfit találtak a rendõrök. A 49 éves, ittas férfihez a járõrök mentõt hívtak és a kórházba szállíttatták.

 

Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.

 

Két év leforgása alatt másodszor kerül a kvázicsõd szélére az USA a két politikai oldal megegyezésre képtelen hozzáállása miatt. Lehetséges, hogy a politikusok a gazdasági visszaesést is bevállalják, hogy ne kelljen a vitában engedniük?

A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség a kihelyezett közgyûlését Komádiban a Közösségi Házban tartotta, ahol százhatvanan n vettek részt, - MPSZ elnökség 15 fõ, MPSZ küldöttek 106 fõ, meghívott vendégek 23 fõ és a helybeli polgárõrök, szervezõk: - 16 fõ.

Idõsek Napja Biharugrán 2012-12-27 13:17:09

 

A Nagybölöni Kúriában került sor az Idõsek köszöntésére Biharugrán. A helyi idõseket köszöntve több helyrõl is érkeztek vendégek.

 

Hirtelen megugrott az euróárfolyam csütörtök reggel, ismét közel került a 295 forintos szint. A délelõtt folyamán aztán megfordult a trend, fél 12-re 293 forint alá süllyedt az árfolyam, kora délután pedig már a 291-es szintet is átlépte.

« Előző 1 ... 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 « 1058. oldal » 1059 1060 1061 1062 1063 1064  ... 1201 Következő »