2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Sok szempontból kiszolgáltatott helyzetben vannak azok, akik, más lehetõségük nem lévén, közmunkát vállalnak, és azok is, akik nem válhatnak közmunkássá - állapította meg az alapvetõ jogok biztosa. Szabó Máté ombudsman a közfoglalkoztatás rendszerét vizsgálta széles körben, 75 oldalas jelentésben sorolja a rendszer visszásságait.

Változnak a mezõgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítésre, valamint a szõlõ- és gyümölcsültetvények mûveléséhez nyújtott csekély összegû (de minimis) támogatásra vonatkozó szabályok jövõre - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Élesd – Az ajándékozás örömét élték át a körösszegapáti református egyház közösség tagjai, amikor advent negyedik, utolsó vasárnapján a szomszédos Bihar megye Élesd településére utaztak.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Berettyóújfalui Rendõrkapitányság

Hivatala

4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 17-19.

Tel.: 54/402-024 Fax.: 54/402-116 BM Tel.: 32/52-10 Fax.: 32/52-21

e-mail: [email protected]

 

- Gratulálok a kiemelkedõ sikeredhez, amellyel Magyarország és Komádi hírnevét öregbítetted! Mikor kezdted el a fogathajtást? Mi indított erre? Kik voltak a segítõid?

Tovább nõttek az ingatlanpiaci különbségek Magyarországon az idei év folyamán - összegzi megállapításait az OTP Ingatlanpont legfrissebb ingatlanpiaci tájékoztatója.

Tegnap már részletesen foglalkoztunk a karácsony nagy slágerével, az áruhitellel. De nem csak a lapostévé vásárlásához igényelhetõ kölcsönök népszerûek az év végi idõszakban: a személyi kölcsönök, a folyószámlahitelek és a hitelkártyák is segítséget jelenthetnek, de használatukhoz alapos körültekintés szükséges. Összeszedtük, mihez érdemes nyúlni, ha pénzre van szükségünk.

Drágul a benzin és a gázolaj a jövõ héten
Budapest, 2012. december 21., péntek (MTI) – Emeli bruttó 3-3 forinttal a jövõ hét péntekén a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI pénteken.

Karácsonyváró forgatagot rendeztek Földesen
Földes. Karácsony elõtt Földes lakói, a gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek közösen készülnek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

A rendszerváltás óta élõ hagyomány, hogy karácsony tájékán a berekböszörményi önkormányzat megvendégeli a falu lakosságát.

Az utóbbi két és fél évben sikerült átszervezni Magyarországot, a kormány egyik legnagyobb tette az oktatás átalakítása volt - mondta Orbán Viktor vasárnap, egyúttal azt ígérte, hogy a magas törlesztõrészlettel küzdõ, becsapott devizahiteleseknek újabb segítséget fog nyújtani a kormány.

A napokban tette közzé a kormány azon önkormányzatok listáját, amelyek önhikis támogatásban részesültek. A 4. számú választókerület, melynek elnöke Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, egymilliárd 136 millió 180 ezer forint támogatásban részesült. A hír hallatán kérdeztük a honatyát, ossza meg gondolatait olvasóinkkal.

A  Kisebbségek Napján - 2012.december 18- án -  a Nagyrábéi Mûvelõdési Házban Kocsis Csaba nyitotta meg Gombos Ferenc fotómûvész kiállitását.

A Berettyóújfalui Református Egyházközség szeretettel tájékoztatja a Kedves Testvéreket, hogy december 24-én hétfõn, Szenteste délutánján a KARÁCSONYI ÜNNEPI ISTENTISZTELET 15 órai kezdettel a Mûvelõdési Házban lesz.

Adventi vasárnapok2012-12-20 16:01:57

Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói minden évben elkészítik a Fõtéren az adventi koszorút, melyen a gyertyát idén december 2-án gyújtották meg elõször.

Minden gyerek lakjon jól!2012-12-20 16:00:42

A MINDEN GYEREK LAKJON JÓL! kezdeményezés egy társadalmi összefogás, melyben segítik a veszélyeztetett helyeken a rászorult éhezõ családokat, gyermekeket.

A Komádi Városi Önkormányzat minden tõle telhetõt megtesz azért, hogy a helyi munkanélküli polgároknak segítsen. A Startmunka mintaprogram idén és 2013-ban is több száz embernek adott/ad pénzkereseti lehetõséget városunkban. A pályázatok a Belügyminisztérium kontrollja alatt mennek végbe.

Az igazgatás átszervezõdik országos szinten, létrejönnek az új járási hivatalok, így Komádi a Berettyóújfalui Járásba fog tartozni.

 

Idén Hajdúhadházon került sor a Megye Napja rendezvényre. Az immár hetedik alkalommal megtartott ünnepi Közgyûlésen díjat vehetett át Polgár József, komádi lakos is.

 

„Felnõttek iskolája”2012-12-20 15:49:16

A Komádi Városi Önkormányzat megállapodást kötött az Európai Pályázati Képzési Hálózattal, melynek segítségével nyelvi- illetve (alap) informatikai képzéseket (TÁMOP-2.1.2/12-1-2012-0001) szervez a Közösségi Ház és Városi Könyvtár a városban.

„A hobbim a munkám” 2012-12-20 15:44:32

- Interjú Pálfi Zoltánnal, a Komádi 1956 Horgászegyesület és a Komádi Tó Horgászegyesület gazdasági vezetõjével –

 

Az 1964-ben alakult komádi vadásztársaság jelenlegi elnökét kérdeztem a társaság életérõl és a vadászat fontosabb tudnivalóiról.

 

 

A 19 éves, komádi származású lány középiskolás korában hagyta mögött városunkat, hogy néptánc oktató váljon belõle. Azóta már szakmát is szerzett, valamint a nagysikerû Palmetta együttes egyik énekese lett. A zenekarról és a tanulmányairól is kérdeztem Lener Veronikát.

 

A Berettyóújfalui Református Egyházközség szeretettel tájékoztatja a Kedves Testvéreket, hogy december 24-én hétfõn, Szenteste délutánján a KARÁCSONYI ÜNNEPI ISTENTISZTELET 15 órai kezdettel a Mûvelõdési Házban lesz.

Hosszas kihagyás után újra koncertektõl volt hangos a Parola pinceklub. A Mûvelõdési Központ alatt mûködõ klub egészen szép múlttal rendelkezik, sok híres magyar zenekar tette már tiszteletét nálunk, de találkozhatott már a közönség itt holland, vagy észt zenészekkel is.

« Előző 1 ... 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 « 1059. oldal » 1060 1061 1062 1063 1064 1065  ... 1201 Következő »