2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Hajdú-Bihar – Ma nyilvánosságra hozták a járási vezetõk névsorát! Tekintse meg portálunkon a hajdú-bihariak rövid szakmai önéletrajzát!

A járási hivatalvezetõk ünnepélyes kinevezése Budapesten
Budapest, 2012. december 17., hétfõ (MTI) – Esküt tettek az alaptörvényre a járási hivatalok vezetõi hétfõn Budapesten a Millenárison.

 

Tíz járás, plusz kilenc kormányablak Hajdú-Biharban
Budapest, Debrecen - A járási székhelyek mellett még kilenc nagyvárosban lesz kormányablak

 

Miskolc – Kalkuláljon, kérdezzen független pénzügyi szakértõtõl és ne késse le a határidõt! Már csak december 31-ig lehet írásban kezdeményezni a hitelezõnél a gyûjtõszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerzõdés megkötését.

Rangadó a láthatáron: ismét egymás ellen a megyei élcsapatok
Futsal - A két hajdúsági, a DEAC és az MVFC csap össze az NB I-es futsal bajnokság 15. körében.

Illusztráció
Budapest, 2012. december 17., hétfõ (MTI) – Emeli szerdán a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj viszont olcsóbb lesz: a 95-ös benzin ára bruttó 4 forinttal emelkedik, a gázolajé 2 forinttal mérséklõdik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

A berettyóújfalui Városháza dísztermében tartották annak a projektnek a záró rendezvényét, melyet a Gróf Tisza István Kórház és az Élesdi Városi Kórház közösen nyert meg az összefogás és a határon átívelõ együttmûködés az egészségügyi szolgáltatások minõségének javítása érdekében.

Hiánnyal nem tervezhetnek az önkormányzatok
Hajdú-Bihar – Megváltozott a költségvetés tervezése – mondták el érdeklõdésünkre a megye polgármesterei, akik a közelmúltban fogadták el a költségvetés koncepcióját.

Az ombudsman szerint alkotmányosan aggályos, hogy rendes felmentéssel is elküldhetõk a munkahelyükrõl azok a terhes nõk, akik nem tájékoztatták munkaadójukat a várandósságukról.

Nagyon kell a pénz az államkasszának, és a helyi szintre lebontott bevételi tervek teljesítésével sem állnak jól mindenhol. Novemberben több hétvégén is berendelt munkatársakat az adóhatóság több területi egysége, fõként a behajtással foglalkozó dolgozóknak volt sok munkájuk.

A hûségkártyás programoknál ezer forint kedvezmény eléréséhez legalább ötvenezer, de akár több százezer forintot is el kell költeni. Cserében a cégek lényegében ingyen jutnak vagyonokat érõ fogyasztói adatbázisokhoz, akik így azt is könnyen fel tudják térképezni, hogy kinek melyik a kedvenc bora.

A Calgon nevû vízlágyító terméket forgalmazó kft. 2010-ben reklámban állította, hogy az ecet használata mellett elromolhat a mosógép. A Tudatos Vásárlók Egyesülete utánajárt, de nem találta bizonyítottnak az állítást, ezért feljelentést tett a GVH-nál, amely végül 15 millió forint bírságot szabott ki a kft.-re.

A falvakon is százezer forintba kerül majd évente a dohányértékesítés joga, emellett a pályázati díjat is ki kell fizetni, és még letétbe is kell helyezni százezer forintot. A részletes kiírás még hiányzik, de a nemzeti dohányboltok pályázati felhívását nyilvánosságra hozta a kormány.

Tovább szûkül a hitelpiac2012-12-15 15:26:07

A tavaszihoz képest ugyanakkor némileg javult a helyzet, fõleg annak köszönhetõen, hogy a bankok hitelezési hajlandósága egyes hiteltípusoknál növekedett.

Átlagosan 4,5 százalékkal emelkednek jövõre a kéményseprési díjak Budapesten - döntött mai ülésén a Fõvárosi Közgyûlés. Sõt, egy tavaszi módosítás szerint az sem bújhat ki az ellenõrzés alól, aki nem engedi be a kéményseprõket az otthonába.

A városházán az önkormányzat bizottsági elnökei, intézményvezetõk elõtt tartott sajtótájékoztatót Dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a térség országgyûlési képviselõje, Dr. Vitányi István, valamint a város polgármestere, Muraközi István és alpolgármestere, Pálfi Anikó társaságában.

A magyar családok villanyszámlájának 20-25 százalékát a világítás teszi ki. Pedig ez az arány lehetne alacsonyabb is. Azon túl, hogy az energiatakarékos fényforrásokkal is rengeteget spórolhatnánk, a különbözõ szabályzós kapcsolók is sokat alakíthatnak berögzült fogyasztási szokásainkon. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

Hiába csökkent nagyot Magyarországon a fogyasztói árindex mértéke novemberben, a legfrissebb adatok szerint ezzel változatlanul õrizzük az éllovas szerepét az Unión belül.

A támogatott lakáshitelek iránti érdeklõdõk gyakran nem tudják megállapítani, hogy jelenlegi otthonteremtési vagy korszerûsítési elképzeléseikhez melyik támogatási forma áll rendelkezésre; illetve a rendelkezésre álló támogatási formákhoz milyen hitelcélokat érdemes kitûzni. A nyáron bevezetett új kamattámogatási rendszerû hitelek kapcsán informálódók egy részérõl az is kiderült a banki szakértõkkel folytatott online, telefonos vagy bankfióki konzultációkkor, hogy akár a korábban és jelenleg is rendelkezésre álló, a 20 éves futamidõ során államilag kamattámogatott lakáshitelt is igényelhetik

A Mezei-Vill futsalosai tegnap a rivális szegedieket fogadták és izgalmas mérkõzésen begyûjtötték az újabb három pontot.

Kutyachip: elsejétõl ellenõrzik
Borsod-Abaúj-Zemplén – Az ellenõrzés folyamatos lesz, egy speciális leolvasóval történik majd.

Hajdú-Bihar - Debrecen 27 milliárdos hitelállománya vetekszik a megye településeinek együttes adósságával. Tekintse meg a Hajdú-bihari Napló gyûjtésének eredményét!

Megszületett a megállapodás a minimálbérrõl, amely jövõre 98 ezer forintra emelkedik. Így évek óta elõször nõhet a minimálbéresek kézhez kapott bére.

Tovább csökken az üzemanyagok ára
Budapest, 2012. december 10., hétfõ (MTI) – Csökkenti szerdán az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a héten a 95-ös benzin ára bruttó 2, a gázolajé 6 forinttal mérséklõdik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Gáborján - Az iskola bezárásának valós körülményeirõl kérnek tájékoztatást falugyûlésen a gáborjániak. Mint megfogalmazták a kormányhivatalhoz is eljuttatott, 88 aláírást tartalmazó kérelmükben, a Szentpéterszeggel való társulásban mûködtetett iskola bezárását követõen a tanulók „szétszéledtek” három településre; szeretnék, ha az önkormányzat változtatna a számukra megalapozatlannak tûnõ döntésen.

« Előző 1 ... 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 « 1060. oldal » 1061 1062 1063 1064 1065 1066  ... 1201 Következő »