2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Eskütétel a pocsaji polgármesteri hivatalban
Pocsaj – December 7-én a pocsaji Polgármesteri Hivatalban 14 román állampolgár tett esküt magyarságáról: az állampolgárok között többen helybeli lakosok is.

A Mezei-Vill az Üllõt fogadta és verte meg 6–4-re.

A D.A.S. JogSzerviz szakértõje szerint a fogyasztókat sok szabály igyekszik védeni, mégis a legtöbbször csorbulnak a fogyasztói jogok a hibás termékeknél. Nagyon gyakori, hogy megtévesztik a fogyasztót, aki nem ismeri a saját jogait, ezért nem is tud élni vele. Dr. Vizi András emlékeztetett arra, hogy ezekrõl a leggyakoribb okokról már maga a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is összeállított egy listát, a szakértõ most a legérdekesebb kereskedõi "érveléseket" vette számba.

Jövõ év január 1-tõl tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. Ez egy átlagos család számára 40-50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet éves szinten. Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a következménye a jókora kedvezménynek?

szúnyog
Floridai kutatók hamarosan a szabadba engednek több-százezernyi génmódosított hímszúnyogot, akik miután keverednek a jelenlegi vérszívó állománnyal, csökkenthetik a populációt. Ravasz!

Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
Hírösszefoglaló a 2012. december 7-én történt eseményekrõl

Téli gumi nélkül sehová!2012-12-08 16:01:26

Téli gumi nélkül sehová!
Debrecen - Ha az autó megcsúszik, a legtapasztaltabb autós is elvesztheti uralmát a kocsi fölött.

Havazás – Szombaton helyenként 30 centiméternyi hó is eshet
Budapest, 2012. december 7., péntek (MTI) – Szombaton az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erõsödõ szél hatására sok helyen hófúvás is várható, s elsõsorban a déli területeken jelentõs hóakadályokkal is számolni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisából.

adómódosításA közcélt szolgáló beruházás áfa-mentességét és további módosításokat tart szükségesnek a szakma.

Egyre több bank ajánlja fel a Nemzeti Eszközkezelõnek a nem fizetõ adósok ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.

Egyre több bank ajánlja fel a Nemzeti Eszközkezelõnek a nem fizetõ adósok ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.

Illusztráció - Január 1-jétõl tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és áram ára
Budapest, 2012. december 6., csütörtök (MTI) – Jövõ év január 1-jétõl tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára – ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár csütörtökön Budapesten, újságírók elõtt. Lázár János közölte azt is: jövõ szerdán hagyja jóvá a kormány az E.ON gázüzletágának megvásárlását; kormányzati ellenõrzés alá kerülnek a stratégiai és a kereskedelmi gáztározók.

Továbbjutott a Magyar Kupában a Mezei-Vill
Futsal - Magabiztos, 8-3-as gyõzelmének hála az MVFC is ott lesz az MK 4. fordulójában.

Hajdú-Bihar megyében 63 település adósságát vállalja át az állam - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Balmazújvárosban.

Trükkös tolvajok jártak 2012. december 4-én délután egy idõs bocskaikerti lakosnál. Az áramszolgáltató szakemberének magát kiadó férfiak, azzal jutottak be az idõs ember lakásába, hogy 11000Ft túlfizetése van.

Illusztráció - Tranzakciós illeték - NGM: a kölcsöntörlesztésre is érvényes a hatezres illetékplafon
Budapest, 2012. december 4., kedd (MTI) – A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) törvényi szinten is egyértelmûvé tenné, hogy a kölcsöntörlesztés esetében is érvényes a tranzakciós “illetékplafon”, ezért elõkészíti a szükséges törvénymódosítást – közölte a tárca az MTI megkeresésére.

Az önkormányzat december 3-i rendkívüli testületi ülésén döntött a fizetõ parkolási szabályok változásáról. Ennek legfontosabb eleme, hogy a Berettyóújfalu Kártyával rendelkezõ gépjármû tulajdonos helyi lakosok a kártya mellé 1200 forintos bérlet megvásárlásával a város valamennyi fizetõ parkolós zónájára érvényes éves bérletet kapnak. A Berettyóújfalu Kártyára kedvezményt adóknak pedig a közületi bérletek ára 50 százalékkal csökken. A módosított önkormányzati rendelet december 15-i hatállyal lép életbe.

Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.

 

Illusztráció
Budapest, 2012. december 3., hétfõ (MTI) – Csökkenti szerdán az üzemanyagok nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a héten a 95-ös benzin ára 3, a gázolajé 4 forinttal mérséklõdik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

 

Egy góllal jobbak voltak a székelyek Újfaluban
Futsal – A magyar nemzeti futsalcsapat adott randevút pénteken a székely válogatottnak Berettyóújfaluban.

A cukorbetegség világnapján, november 14-én, a Bihari Diabetesz Egyesület közgyûlést és tudományos konferenciát tartott a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban, ahol megjelent és felszólalt Muraközi István polgármester és Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház fõigazgatója is.

A 15 %-os valutaadó  bevezetése stabilizálóan hat a valutapiacra – állítja Mihajlo Csecsetov régiós képviselõ.

Jövõre piacra dobhatják az elsõ összehajtható, zsebbe gyûrhetõ mobiltelefont. A sci-fik által ígért technológia megvalósításán féltucatnyi cég dolgozik, de valószínûleg a Samsung lesz a nyertes.

Mától drágul a cigaretta2012-12-01 13:08:41

A korábban tervezett januári és májusi emelés helyett decembertõl megy fel a dohánytermékek ára. Egy doboz cigaretta hetven forinttal lesz drágább.

Szabályszerûen járt el és a novemberben kézbesített pótszámla mellé tájékoztató levelet küldött az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. minden érintett ügyfelének, melyben részletes tájékoztatást adott a pótlólagos díjfizetés okairól.

« Előző 1 ... 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 « 1061. oldal » 1062 1063 1064 1065 1066 1067  ... 1201 Következő »