2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Készül a sertésáfa2012-10-18 13:43:29

Készül a sertésáfa
Hajdúböszörmény - Egyetért a sertéshús kereskedelem kifehérítését célzó törekvésekkel Erdélyi Zoltán, a Hajdúböszörményi Mezõgazdasági Zrt. vezérigazgatója, azonban tart attól, hogy a fordított áfa bevezetése a kisebb cégeknek akár a véget is jelentheti.

Új itallal akar hódítani a Coca Cola
Erõsíti a hajat, a körmöket, ékesíti a bõrt és segíti a fogyást – legalábbis a reklámszöveg szerint. Szépségital kutyult a Coke.

Adj vért, adj esélyt!2012-10-17 18:13:25

 

A Magyar Vöröskereszt Berettyújfalui Területi Szervezete véradást szervez 2012. november 15- én csütörtökön 08:00 órától 13.00 óráig Berettyóújfaluban a Gróf Tisza István Kórház Transzfúziós Osztályán, 2012. november 22- én csütörtökön 09:00 órától 12.00 óráig Berettyóújfaluban a II. Rákóczi György Általános Iskolában! Sok szeretettel várunk minden kedves régi és leendõ véradót, segíteni akarót! Gyere el és ments meg 3 életet!

 

Emelkedik az üzemanyagok ára
Budapest, 2012. október 17., szerda (MTI) – Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin, illetve 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Ezer hektárra száz embert2012-10-17 11:11:15

Ezer hektárra száz embert
Hajdú-Bihar – Az új földtörvény feltételül szabja, hogy aki a jövõben ezer hektáron vagy annál nagyobb területen gazdálkodik, annak legalább száz embert kell foglalkoztatnia.

OGY – Emelkedik a cigaretta, az alkohol és az autógáz jövedéki adója
Budapest, 2012. október 15., hétfõ (MTI) – Jövedékiadó-emelésekrõl döntött a parlament hétfõn az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében. A dohánytermékeké a korábban tervezettnél kisebb mértékben, de nem két, hanem egy lépésben nõ, a jövõ év helyett már december 1-jén.

Újiráz alapításának 100.évfordulóját ünnepelték a kis település lakói 2012. október 13-án és 14-én. A kétnapos rendezvény ünnepi szentmisével és emlékünnepséggel indult.

Szombaton délután a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar és a Szeghalmi Mazsorett együttes felvonulása nyitotta meg az ünnepséget, amit immár húsz éve, 1992 óta rendez meg a falu. Ezután - ahogy az ilyenkor lenni szokott - a katolikus lakosság szentmisére vonult a templomba, ahol Dénes Zoltán, a falu Zoli atyája emlékezett meg a jeles évfordulórólmajd. Ezt követõen a templom elõtti parkban gyülekezett az ünneplõ közönség. Gajda Róbert, országgyûlési képviselõ, a falu szülötte beszélt arról, milyen fontos, hogy az itt élõk megõrizzék a száz telepes emlékét, tartsák példának kitartásukat, szorgalmukat, amivel a semmibõl élhetõ falut építettek fel éppen száz évvel ezelõtt. Furák Károly polgármester folytatta az emlékezést, megemlítve azt a sajnálatos tényt, hogy Újirázon épp az idén szûnt meg az iskola. A beszéd után a hangulatos parkban,- amit az ünnepség elõtti napokban példás összefogással rendezgettek, szépítgettek az újiráziak - emlékmûvek koszorúzása következett. Az emlékezés koszorúi kerültek az elsõ száz telepes, az I.-II.világháború, és az 1848 és az 1956-os forradalmak áldozatainak emlékmûveire.

 

Az ünnepség része minden évben, hogy ajándékkal köszöntik a falu újszülötteit, legidõsebb lakosait, majd a jubiláló házaspárokat. Ajándékot kapott az elmúlt egy évben született négy kisbaba, a házasságuk 35., 40., 45., 50., és 60. évfordulóját ünneplõk, majd a 85 éven felüli lakosok.

 

Az ünnepség után szórakoztató programok várták a népes közönséget, és Újiráz Dani papájának köszönhetõen, idén is ingyen bográcsból mérték a pörköltet, amibõl mindenki jól lakhatott.  A legnagyobb tömeget a Csík zenekar koncertje vonzotta. A hatalmas rendezvénysátor zsúfolásig telt a helyiekkel és a környékbõl idelátogatókkal. A koncert hatalmas tapsot és tetszést jelzõ sikoltozást váltott ki.

Másnap folytatódott az ünneplés a Körös parti falucskában. A messze földön híres irázi búcsú idén is többezer embert csalogatott a párszáz lelkes településre.

Békés megyei vállalkozók, mesterek kaptak elismerést az utóbbi években, évtizedekben végzett munkájukért. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei tagozata a szeghalmi mûvelõdési házban adta át október 12-én a Prima-díjakat.

ROCKMAFIA DEBRECEN2012-10-15 19:35:41

 

NOVEMBER 8-ÁN ITT AZ ÚJ TANKCSAPDA LEMEZ
Három évvel legutóbbi sorlemeze után, november 8-án jelenik meg a Tankcsapda új albuma. A „ROCKMAFIA DEBRECEN” címre keresztelt korong dalaiból kettõ már most is jól ismert a ’csapdások körében.

 

 

Talán nem is sejti mekkora érték az egészség. Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet! Aki általános jó közérzetnek örvend, egészségesnek érzi magát, kérjük járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez a szervezett véradásokon való részvétellel!

 

Hazai pályán szerezték meg elsõ gyõzelmüket
Futsal – Izgalmas mérkõzésen sikerült begyûjteni a három pontot az ELTE SE ellen a Meze-Vill nõi futsalcsapatának.

Az utazók kényelme miat2012-10-15 13:11:42

A közösségi közlekedés feltételeit javították az uniós pályázat által Biharkeresztesen és környékén.

Felszámolás alatt álló cégek Hajdú-Biharban
Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy milyen cégek állnak felszámolás alatt megyénkben!

Elõfordulhat, hogy végelszámolással megszûnik az OTP Magánnyugdíjpénztár. Az anyabank nem akarja tovább finanszírozni a költségeket - írja a hétfõi Népszabadság.

Beindult a Bozsik-program!2012-10-15 09:36:52

Ahhoz, hogy a tehetséget felfedezzük, majd kibontakoztassuk, idõben kell elkezdeni a foglalkozásokat. Fokozottan áll ez a sportra – annak minden ágára - , ezért pl. a futball megszerettetését, a jövõ reménységeinek kinevelését már óvodás korban ildomos beépíteni a mindennapok világába. Ezt hivatott véghezvinni a Bozsik-program, melybe az összes berettyóújfalui óvoda bekapcsolódott.

Földes, 2012. október 13., szombat (MTI) – Életveszélyesen megsérült egy gépkocsivezetõ, aki autójával lesodródott a 42-es fõútról az út menti szántóföldre, és kirepült a jármûbõl szombaton Földes és Berettyóújfalu között – közölte a h

Hét ember ellen javasol vádemelést a rendõrség, azzal gyanúsítják õket, hogy pénzt és élelmiszert aránytalanul magas kamattal kölcsönöztek nehéz helyzetben élõknek a Hajdú-Bihar megyei Komádiban - közölte a megyei fõkapitányság sajtószóvivõje pénteken az MTI-vel.

Az RSM DTM szakértõi röviden összefoglalják az Országgyûlés által 2012. október 1-én elfogadott, a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény által bevezetett új adónem, a kisadózó vállalkozások tételes adójának fontos részleteit.

A Szüreti mulatságra érkezõ mezõtelegdi református gyülekezet tagjai Szoboszlai Gáspár István lelkész vezetésével a szüreti felvonulás másnapján, közös istentiszteleten vettek részt.

Krucsó Gyula tûzoltó parancsnok tájékoztatása szerint – „a Komádi Városi Önkormányzati Tûzoltóság állománya a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság Kiképzési Szabályzatában elõírtak szerint tartja az elõírt gyakorlatokat.

Számadó Napok 20122012-10-11 22:44:41

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

Újirázi Falunap.2012-10-11 22:36:39


A tervek szerint 2014-re elkészül a négyes fõút és Sáránd közötti, Debrecent elkerülõ út

A négyes fõút felüljárón keresztül halad át az új, kétszer két sávos út felett. Az elkerülõrõl közvetlen lehajtás lesz az ipari parkhoz és a repülõtérhez.


Illusztráció - A csirkehús újabb 10 százalékkal drágulhat novemberben

Budapest, 2012. október 10., szerda (MTI) – A csirketermékeknél újabb 10 százalék körüli áremelést kívánnak végrehajtani a baromfiipari cégek novemberben – közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke szerdán az MTI-vel.

Debrecen, 2012. október 10., szerda (MTI) – A megnövekedett forgalom miatt szerda délutánra három órára nõtt a tehergépkocsik várakozási ideje Románia felé a kilépõ oldalon az ártándi határátkelõnél; a személyautóknak nem kell várakozniuk – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje az MTI-vel.

« Előző 1 ... 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 « 1066. oldal » 1067 1068 1069 1070 1071 1072  ... 1201 Következő »