2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A Magyar Rákellenes Liga Berettyóújfalui Alapszervezete idén is megrendezte tudományos konferenciával egybekötött „rózsaszín sétáját” a mellrák elleni küzdelem jegyében.

Harmadjára érte az a megtiszteltetés a Bihari Lövészklubot, hogy elnyerte a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség 2012. évi Gyorspont Országos Bajnokságának rendezési jogát.

Nadányi Zoltán születésének 120. évfordulóján rendhagyó kiállítással és mûveinek interpretálásával emlékeztek a Bihari Múzeum nagytermében Berettyóújfaluban.

Komádiban a Közösségi Ház és Könyvtár dolgozói az Önkormányzattal közösen egy nagyon jó és szép szüreti felvonulást és mulatságot szervezett. Rendhagyó abban a tekintetben volt ez a szüreti felvonulás, hogy Erdélybõl is részt vett Mezõtelegdrõl egy 33 fõs küldöttség ezen a szüreti felvonuláson Szoboszlai Gáspár István lelkész vezetésével.A mezõtelegdiekkel elõször a Színjátszó Kompánia vezetõje Vmirjáncki Andrea és Gulyás János vették fel a kapcsolatot, amikor Mezõtelegden voltak. A látogatáskor fedezték fel, hogy az ottani református templom falán olvasható volt Komádi Kun Mihály mester neve is, aki részt vett a templom építésében. Azóta tart ez a kapcsolat és szerencsére egyre erõsödik.

Berettyóújfalu – Másfél óra alatt megtalálták a rendõrök azt az autista kisfiút, aki kedden délelõtt tûnt el Berettyóújfaluban – közölte Vadász István alezredes, a berettyóújfalui rendõrkapitányság helyettes vezetõje, közrendvédelmi osztályvezetõ.

Báránd, Püspökladány – Nem jogerõsen 7 év 6 hónap fegyházzal sújtotta a Püspökladányi Városi Bíróság kedden azt az 54 éves bárándi férfit, aki a vád szerint megerõszakolta középsúlyos értelmi fogyatékos lányát tavaly márciusban – tájékoztatott Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivõje.

A további képekért kattintson a hírre.

A Komádi”Aranykor” Városi Nyugdíjas klub 50 fõs csoportja kirándulást tett Poroszlóra, ahol gazdag program várta õket. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy ha lehet, nézze meg az Európa legnagyobb édesvizû akváriumrendszerét, az Ökocentrum egyedülálló látványosságát, amelyet a Kiskörei víztározóból alakítottak ki. Aki meg akarja csodálni ezt a létesítményt és környezetét, ne sajnáljon rá idõt, mert igazán legalább egy nap kell ahhoz, hogy mindent megnézhessen.

Automatákon keresztül is fizethetjük jövõre a számlákat - írja a keddi Magyar Nemzet. A csekkbefizetés a legfontosabb bevételi forrása a Magyar Postának.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság ügyeletére hajnalban érkezett telefonon bejelentés, hogy Hencidáról egy istállóból ismeretlenek hámokat és hajtószárakat loptak el.

Diákhitel2: a 9 százalékos kamatból 2 százalékot kell a hallgatóknak állni
Budapest, 2012. október 8., hétfõ (MTI) – Évi 9 százalékban állapította meg a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatát a Diákhitel Központ Zrt. a október 15-tõl év végéig tartó idõszakra – közölte a Diákhitel Központ hétfõn az MTI-vel, kiemelve: a Diákhitel2-t igénybe vevõ ügyfelek számára felszámított kamatláb 2 százalék, az ezen felüli kamatrészt a magyar állam kamattámogatás formájában a hitelfelvevõ helyett megfizeti.

Újirázi Falunap.2012-10-09 07:12:18

A foglalkoztatás bõvülése elképzelhetetlen gazdasági növekedés nélkül – jelentették ki egybehangzóan a kormány, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) képviselõi a hétfõi budapesti fórumon, amelyet az MGYOSZ rendezett.

Emeli bruttó két-két forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

Kamatversenyt hozhat az állampapírok térnyerése
Debrecen - Egyéves idõtávon a banki lekötés a nyerõ, hároméves perióduson azonban verhetetlen az állampapír.

Számadó Napok 2012.2012-10-08 07:28:33

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

Szüreti felvonulások Pocsajban
Pocsaj – Október elsõ hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

Riói énekmûvész Biharnagybajomban
Biharnagybajom – A zene évszázadokat és kontinenseket fogott át szombaton koraeste Biharnagybajom õsi református templomában.

Nyílászáró-csere az iskolában
Nyílászárókat cseréltek a hét végén a pocsaji iskolában – az ablakok már több mint 50 évesek, rászorultak a cserére, mûanyag ablakok lesznek a régiek helyett.

IMG_2629.JPG

Idõszaki kiállítással emlékeztek a Bihari Múzeumban a berettyóújfalui igazságszolgáltatás 140 éves múltjára.

Idõsek napja a BERÉPO-nál2012-10-06 11:40:59


IMG_2861.JPG

Köztudomású, hogy október elseje az Idõsek Világnapja. Ahol ezt számon tartják, ott méltóképpen megemlékeznek a szép korúakról. Így volt ez a berettyóújfalui idõsek házában is, ahol bensõséges keretek közt ünnepelték ezt a napot.

Szén-monoxid-mérgezésSzén-monoxid-mérgezés
Budapest, 2012. október 5., péntek (MTI) – Az idén már 93 alkalommal kellett szén-monoxid-mérgezés miatt beavatkozniuk a katasztrófavédelem szakembereinek, pedig az ilyen balesetek viszonylag kis anyagi ráfordítással megelõzhetõk lennének – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

A Duna House Hitel Centrum észrevétele szerint fehér folt van a Kamattámogatott hitelek szabályozása területén. Az új Otthonteremtési kamattámogatás ugyan elindított egy mérsékelt érdeklõdési hullámot, annak egyik feltétele azonban sokakat megtorpanásra késztet, ráadásul a hitelt kibocsátó pénzintézetek sem tudnak rá megoldást.

A szeptember 9-ei hajdúszováti gyilkosság gyanúsítottja egy 17 éves helyi fiú; a rendõrség kezdeményezte elõzetes letartóztatását.

« Előző 1 ... 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 « 1067. oldal » 1068 1069 1070 1071 1072 1073  ... 1201 Következő »