2019. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Berettyóújfalu – Jó ütemben folynak a városközpont rekonstrukciós munkálataira, így megvan az esély arra, hogy idén májusban felavatják azt, s nemcsak a helyiek, de a térség kedvenc helye is lesz – mondta el Muraközi István polgármester, aki a városházán számolt be az érdeklõdõknek.

Az önkormányzat rendkívüli testületi ülésen döntött arról, hogy a város két kollégiuma, a Kossuth utcai Szabó Pál, illetve a Honvéd utcai Arany János Kollégium közül az utóbbi látja el a következõ tanévtõl a kollégiumi feladatokat.

Autóval sem tudták utolérni a szemtanúk azt a cserbenhagyó kerékpárost, aki Berettyóújfalun egy idõs asszonyt ütött el a biciklijével. A 74 éves asszony könnyebben sérült meg. A kerékpáros végül önként jelentkezett a rendõrségen.

A nyári idõszámítást Magyarországon takarékossági célzattal 1954 és 57 között alkalmazták elõször. A nyári idõszámítás rendszerint márciusban kezdõdik, így idén is ebben a hónapban kell átállítanunk az órákat.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Román-Magyar Lakodalmas és Võfélytalálkozót Pocsaj önkormányzata és a Román Kisebbségi Önkormányzat a hét végén.

Az intézkedési terv kidolgozása után feszített költségvetést fogadott el Berettyóújfalu képviselõ testülete február 24-én. A részletekrõl városunk polgármesterét, Muraközi Istvánt kérdeztük.

Az Állami Számvevõkszék (ÁSZ) több mint 4000 költségvetési szerv bevonásával országos adatfelvételt indított a közszféra korrupciós kockákaztainak felmérése érdekében.

Berettyóújfalu önkormányzata a legkevesebb érdeksérelemmel próbálja megoldani a zeneiskola integrációját, oly módon, hogy a városon belül egy másik általános iskolában folytatják önként vállalt feladatukat, a zeneiskolai oktatást – mondta el Muraközi István polgármester a szülõk által kezdeményezett egyeztetõ fórumon kedd este...

A rendõrségre 2011. február 15-

én reggel egy budapesti férfi tett bejelentést arról, hogy Csökmõ-kórósszigeti település részen található lakatlan házában betörõk jártak. A helyi körzeti megbízott információi alapján hamarosan beazonosították, és õrizetbe vették a betörõket…
Az idén is megtartotta az iskolai jótékonysági bált a Csökmõi Általános Iskola Fejlõdéséért Alapítvány.

A Megújuló közösségek Biharban címet viselõ nyertes TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0033 pályázat szakmai résztvevõinek szervezett továbbképzést a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, melynek igazgatója Boros Beáta, a pályázat projektmenedzsere.

Wilhelm Conrád Röntgen, a róla elnevezett röntgensugárzás feltalálója halálának napját, február 10-ét az Európai Radiológus Társaság az I. Európai Radiológiai Nap megünneplésének javasolta, melyhez 18 ország, köztük Magyarország is csatlakozott. Hazánkban ezen a napon öt helyszínen ünnepeltek, egyebek közt a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban is.

Egymillió forint értékben a biharkeresztesi, hétszázezer forint értékben pedig a berettyóújfalui mentõállomás kapott az életmentéshez szükséges orvosi mûszereket, eszközöket a Országos Mentõszolgálat Alapítványtól (OMA).

Annak ellenére, hogy egy jogszabályi hézag következtében egyre többen vesznek és szerelnek autójukba lézerblokkolót, úgy tûnik leáldozhat a blokkolók ideje. A rendõrség ugyanis talált egy kiskaput, amely akár két év börtönnel is sújthatja a használókat.

Hasznos projekt indult el2011-02-11 10:55:40

Nyitó konferenciát tartottak a biharkeresztesi mûvelõdési házban február 7-én, - Megújuló közösségek Biharban- címmel.

Szabó Ferenc – iskolaalapító, gyors- és gépírástanár – születésének 100. évfordulóján megemlékezést tartottak az Arany János Gimnáziumban. Az ünnepségre eljött az egykori igazgató két fia és egy lánya is.

A Sürgõsségi Napok keretében pénteken Ayala és Anita énekes-paródiás mûsorával volt rendhagyó osztályfõnöki órának beillõ rendezvény a berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnokban 270 felsõ tagozatos helyi diák számára. Ezzel egy idõben a rendõrkapitányság épületében – Dr. Lingvay Csaba kapitányságvezetõ kezdeményezésére - mintegy félszázan vettek részt kihelyezett véradáson...

Hogyan fordulhat elõ, hogy influenzagyanús nagyobb gyereket betesznek az újfalui kórház normál gyermekosztályára? – méltatlankodott egy édesanya pénteken, amikor egyéb kellemetlen tapasztalatairól is beszámolt. Úgy gondolta, a nyilvánosság talán segíthet, hogy változzanak a körülmények.

Jó tanuló és jól sportoló diákokat jutalmazott a megyei önkormányzat és a megyei diáksport szövetség a Megyeháza Árpád-termében.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztálya tudományos ülést rendezett az idén ötödik alkalommal megszervezett sürgõsségi napok keretében.

Versenyeztek a népi ízek2011-01-31 14:14:11

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Népi Ízek Versenyét Csökmõn a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola, a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület és a Tájház.  A verseny sok embert megmozgatott.

Tizenhetedik születésnapját ünnepelt a Hajdúszoboszlói Életerõ Egyesület a hét végén.

Társasjáték New Yorkban2011-01-31 11:38:37

A Társasjáték New Yorkban címû vígjátékot tekinthették meg az érdeklõdõk szombaton a Derecskei Mûvelõdési Központban.

Az 1891-ben született Karácsony Sándorról és tanítványáról, az 1926-ban született Durkó Mátyásról nevezték el a január 28-án átadott népfõiskolai székház termeit Berettyóújfaluban.

A vendégek küzdöttek, de csak a kapufát sikerült eltalálniuk – azt viszont többször is.

« Előző 1 ... 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 « 1070. oldal » 1071 1072 1073 1074 1075 1076  ... 1123 Következő »