2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Módosítják a nyugellátásról szóló törvényt. Egy korábbi rendelkezés a felére csökkentette volna az özvegyi nyugellátás mértékét, de a kormány visszaállítaná az eredeti állapotot.

Nem lehet belátható idõn belül kitermelni a Napi Gazdaság szerint a dohányboltok nyitásához szükséges koncessziós jog összegét, ezért valószínûleg csak a kereskedelmi láncok fogják elsõ körben megszerezni az engedélyt.


Szenzációs régészeti leletek Hajdú-Biharban

Derecske, 2012. szeptember 11. Lemezes öv egy fiatal lány csontvázán a derecskei Morgó-tanyán lévõ 5000 négyzetméteres régészeti lelõhelyen 2012. szeptember 11-én.


Szakmailag nem indokolt a terület alapú rendszámtábla bevezetése

Még az idén döntés születhet a megyei, járási alapú rendszámokról. Amennyiben a bevezetés mellett döntenek, a mûszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. Az Autós Nagykoalíció vezetõje a minap bejelentette: egy olyan országban, amelyen gépkocsival néhány óra alatt át lehet érni, szakmailag semmi nem indokolja a területi alapú rendszámokat.

Kedves cukorbetegek és hozzátartozóik, kedves érdeklõdõk! Szeretettel várjuk szeptember 18-án kedden 16:30-kor a soron következõ programunkra.

Az egykori fahíd cölöpjei látszódnak a félig száraz mederben a Sebes-Körös folyó körösszakáli szakaszán, a gróf Tisza István hídnál 2012. szeptember 12-én.

Ötéves jubileumát ünnepelte a Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület, melyen nagyon sok nyugdíjas klub és egyesület részt vett. A rendezvény színvonalát az is emelte, hogy országos, sõt világhírû együttesek is felléptek, többek között a Debreceni Népi Együttes, valamint a Nagyecsedi Árvalányhaj Hagyományõrzõ egyesület.

Júliusban a növényi termékek ára az év eleje óta tartó csökkenés után 5,3 százalékkal emelkedett, míg az élõ állatok és állati termékek ára 9,3 százalékkal nõtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A zöldségek 23,2 százalékkal drágultak, a tavaszi fagykár hatása már jelentkezik a gyümölcsök árában is.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) a napokban juttatja el a kormánynak a felsõoktatás finanszírozására és minõségi javítására vonatkozó javaslatait - tudta meg a Magyar Nemzet.

Szeptember 3-án megkezdõdött a tanítás a még felújítás és bõvítés alatt álló Barsi Dénes Általános Iskolában. Az építkezés részleteirõl és az átadást követõ változásokról Molnárné Kolozsvári Irén igazgatónõvel beszélgetett Nagy Katalin, a Berettyóhír szerkesztõje.

Gyõzõtt a Mezei-Vill, kikapott az Armada a férfi futsal bajnokság harmadik fordulójában
A Mezei-Vill 5-1-es gyõzelmet aratott Üllõn, míg az Armada 7-3-as vereséget szenvedett a Csömör ellen a férfi futsal NB 1. 3. fordulójában. A meccsek részleteit hamarosan portálunkon olvashatják.

Brutális módon végeztek egy 58 éves férfival Szováton
Hajdúszovát - Az a legvalószínûbb, hogy a tettesek látták: van pénz az ittas áldozatnál.

A Kuruc.info velejéig rasszista, s mindössze egy olvasói levél alapján írta, hogy cigány gyilkolt Hajdúszováton - szörnyülködik a Hajdú Online, azaz Haon.hu egyik szerzõje. Majd elismeri: igazat írtunk. De hát akkor mi a baj? - teheti fel a kérdést értetlenkedve az olvasó.



A 285 forintos szinte nyitotta a keddi napot az euró árfolyama. A forint hétfõn szûk sávban ingadozott, kedd reggel is alig mozdult el a fõbb devizákkal szemben.

Rekordközeli árak a benzinkutakon szerdától
Budapest – 8 forinttal nõ a benzin ára a benzinkutakon szerdától, a gázolajé pedig 4 forinttal emelkedik – értesült a holtankoljak.hu piaci forrásokból.

Temetõt és csontvázat találtak Derecskén
Derecske – A Morgó-tanyán lévõ sertéstelep bõvítése kapcsán, a beruházás által érintett régészeti lelõhelyen jelenleg 5000 m2 területen végez feltárást a HBM-i Múzeumok Igazgatósága Régészeti Tára Szolnoki László régész vezetésével.

Falunap Bodaszõlõn2012-09-10 16:28:37

Zenés ébresztõvel kezdõdött a Falunap Bodaszõlõn. Egész nap büfé, körhinta, ugrálóvár, kirakodóvásár, arcfestés, szekerezés, póni lovagolás, a Magyar Vöröskereszt egészségügyi szûrõvizsgálata, sérültek ellátásának bemutatója, hangulatos és szórakoztató kulturális mûsorok, játékos vetélkedõk, aszfalt rajzverseny várták az odalátogatókat. Ezen a napon zajlott a Fogathajtók versenye is a sportpályán.

 

A DEAC Futsal Club hazai pályán, míg az MVFC idegenben vívja meg a harmadik bajnokit
Futsal – Nem indult túl jól a futsalosok 2012/13-as bajnoksága hajdú-bihari szempontból. Az elsõ fordulóban csupán a Mezei-Vill volt érdekelt, az újfaluiak 1-1-es döntetlent értek el a Veszprém ellen.

A nagy érdeklõdésre való tekintettel a Bihari Múzeum "A bihari méhészet" címû idõszakos kiállítását 2012. október 10-ig meghosszabbította.

Hétgólos BMSE gyõzelem2012-09-09 17:13:29

A nõi kézilabda csapat szombat délután Nádudvaron vendégeskedett, ahol 16-9-es félidõ után 29-22-re gyõzött. A Bencze Zoltán vezényelte gárda hamar eldöntötte a mérkõzést, a 18. percben már nyolc gól (10-2) volt a két együttes közötti különbség.

Budapest, 2012. szeptember 8., szombat (MTI) – Öt-hétforintos benzináremelést vár a jövõ hétre a GKI Energiakutató, más iparági szakértõk azonban ennél nagyobb mértékû emelést sem zárnak ki.

Állampolgársági eskütétel Pocsajban
Pocsaj – Ismét fogadalomtételre került sor a pocsaji polgármesteri hivatalban: szeptember 6-án ketten tettek magyarságukról esküt Romániából áttelepült, már itt élõ lakosok.

Felszámolás alatt álló cégek Hajdú-Bihar megyében
Nézze meg mely cégek állnak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében ezen a héten!

Tegnap délelõtt érkezett bejelentés Sárrétudvariról, a Vasút utcáról, miszerint két gyalogost egy személygépkocsi el akart ütni.

Emelt összegû lakhatási támogatást kaphatnak az állandó lakóhelyüktõl távol munkát vállaló álláskeresõk, ha legalább két lakhatási támogatásra jogosult van a családban.

« Előző 1 ... 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 « 1072. oldal » 1073 1074 1075 1076 1077 1078  ... 1201 Következő »