2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Csaknem hatezer adag lecsó Esztárban
Errõl el lehet mondani, hogy megmozdult az egész falu, hiszen a helyiek elmondása szerint szinte mindenkinek része van abban, hogy szombaton Esztárban elkészülhetett az eddigi legtöbb adag lecsó egy erre a célra készített hatalmas lapos üstben.

 

Szeptember 1-jétõl egyebek mellett változik a vasúti és az autóbuszos közlekedés díjrendszere, drágább és csúnyább lesz a cigaretta, jön a mindennapos testnevelés, végrehajtási nyilvántartás indul, színre lépnek a magyar termékek, szûkül a Kúria elõtti felülvizsgálati jog, szigorúbban veszik a NAV-os dolgozókat, egyszerûbben mûködik a jövedelemigazolás.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház és a partiumi Élesd kórháza között kialakult együttmûködés keretében 2012. szeptember 1-jén került megrendezésre a soron következõ szakmai konferencia.

Helyreállított padok2012-09-01 15:37:13

Mint emlékeznek Olvasóink, márciusban ismeretlen tettesek vandál pusztítást végeztek a Népligetben és a felújított játszótéren elhelyezett padokban. Az ellopott ülõkéket és háttámlákat Kovács György  és ifj. Kovács György helyi vállalkozók pótolták, amiért az önkormányzat köszönetét fejezi ki. Amint képünkön is látható, a helyiek örömmel vették birtokba a helyreállított padokat.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaTúlzás nélkül mondhatjuk, augusztus utolsó hetében Berettyóújfalura szegezõdött a megye, de legalábbis Bihar tekintete. Két uniós projekt is lezárult – a könyvtárban és a kistérségben - , nálunk tartották a megyei iskolai és múzeumpedagógiai tanévnyitót, s a második világháború utáni elsõ népfõiskolai módszertani épület alapkövét is városunkban rakták le.

Augusztus 20-án ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét az ünnepség Komádiban. A református nagytemplomban Balogh Sándor református lelkész és Dr. Dénes Zoltán esperes tartott ökumenikus istentiszteletet.

A hirre kattintva tekintheti meg a részleteket.

Illusztráció
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.

 

Közveszély okozás bûntettének megalapozott gyanúja miatt õrizetbe vette a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság, Á. L. 16 éves kismarjai fiatalkorú férfit, aki két gyermekkorú társával 2012. 08. 26-án éjjel egy kismarjai lakóház tetõszerkezetét benzinnel leborították, majd meggyújtották azért, amiért pár nappal a cselekmény elõtt a fiatalkorú elkövetõt a ház tulajdonosa dinnyelopáson érte tetten.

Idén januárban indult, s hét hónapig tartott az a projekt, melynek eredményérõl záró konferencián számoltak be a program „levezénylõi”.

Dagad a dinnyebotrány2012-08-31 09:18:06

dinnyekartell, kartell, dinnyeárA dinnyeügyben érintett szervezetek és cégek egy része továbbra is úgy látja, hogy nem sértett versenyjogot. Mások egyelõre hallgatnak. A politikusok pedig - ahogy azt szokták - egymásra hárítják a felelõsséget.

 

A Városnap a régi helyén a Szabadidõ Központban lett megrendezve, de új elemekkel. A színpad felállítása az új helyen telitalálat volt a rendezõség – a Komádi Közösségi Ház és könyvtár, valamint az Önkormányzat részérõl. Új elem volt még a „Tiszta udvar, rendes ház” pályázat, valamint az íjász bemutató és verseny, amin a Furta-Zsáka Vata Törzs íjászcsoport vett részt.

 

Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Nyilvánosságra hozták az idei felsõoktatási pótfelvételik ponthatárait szerda délután a www.felvi.hu oldalon, ezzel több mint kilencezer jelentkezõ tudta meg, bekerült-e valamelyik felsõoktatási intézménybe.

Jelentõs változások jönnek õsztõl a buszokon és vonatokon. Tudja meg, mire számítson!

Megyei tanévnyitó Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – A tárca irányításával 198 tankerület napokon belül megkezdi mûködését – mondta Halász János, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szerdai berettyóújfalui megyei tanévnyitón. Januártól állami fenntartásba kerülnek az általános iskolák, e megújuláshoz Hajdú-Bihar pedagógusainak bizalmát kérte az államtitkár.

 

Futsal – Az élvonalbeli futsal magyar bajnokság elsõ fordulójában a bajnoki ezüstérmes Mezei-Vill FC az újonc Veszprémhez látogatott. A két gárda tavaly már megmérkõzött egymással a Magyar Kupában, a Veszprémben lejátszott elõdöntõben Trencsényiék 14–1-re lelépték az NB II Nyugati csoportjának bajnokát.

Berettyóújfalu – Élj Egészségesen elnevezésû gyermekrajzpályázaton benyújtott alkotásokból, nyílt kiállítás kedden a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban.

A Debreceni Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt -folyamatban lévõ büntetõügyben - kéri a lakosság segítségét:

Árnyalatnyit gyengült a forint szerda reggelre az elõzõ esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi piacon. Nyolc óra elõtt az eurót 281 forint fölött jegyezték a devizapiacon.

 

Elmarad a tanévkezdés Gáborjánban
Gáborján – A szentpéterszegi általános iskola tagintézményeként mûködõ gáborjáni általános iskolában nem kezdi egyetlen lurkó sem a tanévet, a szentpéterszegi fenntartó ugyanis úgy okoskodott, egy helyen, egy épületben, több támogatással tudja vállalni az oktatási intézmény mûködtetését Szentpéterszegen.

 

Részletekért kattintson a hírre.

A MÁV-START Zrt. ma esti közleménye szerint a Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a lõszermentesítési munkálatok várhatóan szeptember 2-ig folytatódnak.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaTöbb száz diák élvezte tucatnyi pedagógus közremûködésével annak a projektnek a hasznát, melynek elmúlt évi lebonyolításáról záró konferencián számoltak be a berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtárban.

Szerdán este várhatóan nyolc óra után hozzák nyilvánosságra az idei felsõoktatási pótfelvételi ponthatárait; a mostani eljárásban több mint kilencezren adtak be kérelmet, a legfiatalabb jelentkezõ 1996-ban született, a legidõsebb idén lett 67 éves.

Az elsõ forduló ereményei megtekinthetõ a hírre kattintva.

« Előző 1 ... 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 « 1074. oldal » 1075 1076 1077 1078 1079 1080  ... 1201 Következő »