2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Körösszegapáti
Körösszegapáti – 2007-ben, amikor a település képviselõtestülete elhatározta, a IV. (Kun) László Fesztivál megrendezését nem is gondolták, hogy Bihar déli részén e kis községben a leglátogatottabb eseménnyé fogja magát kinõni.

Hétfõtõl lehet pályázni támogatásért fûtési rendszerek korszerûsítésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani - hívta fel a figyelmet hétfõi közleményében a minisztérium.

Hétfõ reggel 278 forint fölé kúszott az euró árfolyama, de a dollár és a svájci frank is csak néhány fillérrel lett drágább a pénteki árfolyamhoz képest. Rövid idõn belül azonban ismét 278 forint alatt árulták az eurót.

Elbúcsúztak a nyártól Biharnagybajomban
Biharnagybajom. Az egykori Sárréti járási székhely polgármestere, Szító Sándor szerint a falunapok a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe.

Pollenhelyzet – A parlagfû miatt már szinte az egész országban riasztás van érvényben
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – A parlagfû magas pollenkoncentrációja miatt pénteken már szinte az egész országban riasztás van érvényben.

KIM: a cél a körösszakáli román iskola mûködésének biztosítása
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – Mindent megtesz az illetékes minisztérium a Hajdú-Bihar megyei Bihar Román Nemzetiségi Kéttannyelvû Általános Iskola és Óvoda mûködéséért – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel.

Baleset a kerékpárúton2012-08-25 11:39:47

Csak a szerencsének köszönhetõ, hogy az ijedtségen túl nem történt komolyabb sérülése annak a 4-5 év körüli kerékpáros kislánynak, aki tegnap este Berettyóújfaluban egy személyautóval ütközött, miközben megpróbált áthaladni a Bajcsy-Zsilinszky utcát keresztezõ kerékpárúton.

 

 

Déli-Bihari Mintaprogram
Berekböszörmény - Pár éven belül állami segítség nélkül is talpon maradhatnak.

A világ legnagyobb lecsóját szeretnék elkészíteni Esztáron.

Kissé gyengült péntek reggelre a forint valamennyi fontosabb devizához képest. Az eurót 277 forint fölött jegyezték nyolc óra elõtt, míg a svájci frank árfolyama 231 forintnál járt. Pénteken a görög miniszterelnök tárgyalásaira figyelnek a befektetõk.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nyerges vontatóból és pótkocsiból álló jármûszerelvény közlekedett a fõúton Karcag felõl Püspökladány irányába, amikor a szerelvény vezetõje (feltehetõen) késõn észlelte az elõtte forgalmi ok miatt lassító, több gépjármûbõl álló oszlopot. Ennek következtében hátulról neki ütközött a közvetlenül elõtte (fékezve) haladó tehergépkocsinak, amelyet az azelõtt lévõ jármûveknek tolt.

Egy év kihagyás után ismét volt Sárkány-nap Csökmõn. A népszerû falunap huszonegyedik alkalommal várta a falu és a környékbeli települések lakosságát augusztus 18-án. A tavaly anyagi okok miatt elmaradt rendezvényt idén a Csökmõ Nagyközségi Önkormányzatnak az Európai Unió és a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER pályázatán nyert 2.656.076.- Ft támogatásból sikerült feléleszteni.

Illusztráció
Több gyermek született, de a halálozások száma is kismértékben emelkedett 2012 elsõ félévében az elõzõ év azonos idõszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Berecki Dezsõ a sokadik olimpiájára készül
Asztalitenisz - A debreceni paralimpikon idén az éremszerzést sem tartja elképzelhetetlennek.

Országos tûzgyújtási tilalmat rendeltek el
Budapest, 2012. augusztus 22., szerda (MTI) – Általános tûzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter augusztus 22-tõl átmeneti idõre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

 

Kormányszóvivõi Iroda: a kormány nem tervezi a kéményseprõi díjak emelésétKormányszóvivõi Iroda: a kormány nem tervezi a kéményseprõi díjak emelését
Budapest, 2012. augusztus 22., szerda (MTI) – A kormány nem tervezi a kéményseprõi díjak emelését, egyes településeken pedig éppen a jelenleg kiugró díjak ellen lép fel – közölte a Kormányszóvivõi Iroda szerdán az MTI-vel.

 

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület együttmûködésben a Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesülettel vidékfejlesztési témájú fórumot és mûhelymunkát szervez.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság felhívja a Romániába közlekedõk figyelmét, hogy a román közlekedési hatóság augusztus 24-én 00 óra 00 perctõl, augusztus 26-án 24 óra 00 percig a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjármû-forgalom korlátozását rendelte el – a meteorológiai szolgálat narancssárga idõjárási riasztására tekintettel az ország egész területén.

Forrás: US Department of TransportationKétezer-nyolcszáz autóval indul közlekedésbiztonsági program Amerikában. A kocsik nagy része csak a saját helyzetét és sebességét fogja sugározni, de tesztelnek a környezetükre is figyelõ autókat is.

8 forinttal drágult a benzi2012-08-23 09:12:11

Emelte bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. csütörtökön. Egy hete a Mol 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Az elsõ forduló sorsolása megtekinthetõ a hírre kattintva.


Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy mely cégek állnak felszámolás alatt megyénkben!

 

Újra nõ az üzemanyagok ára
Budapest – 8 forinttal nõ a benzinár, 6 forinttal a gázolajár csütörtöktõl a hazai benzinkutakon – erõsítették meg a holtankoljak.hu értesülését piaci forrásokból.

 

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálatot folytat Rézmûves Csaba eltûnése ügyében.

Amíg a használt lakások piacán már stagnáló, vagy minimálisan emelkedõ tendenciát mutatnak az árak, addig a lakásépítési statisztikák továbbra is lefelé tartó trendet jósolnak az új építésû lakások piacán. 2012 elsõ félévében alig több mint 4400 lakást adtak át Magyarországon; ez 20 százalékkal kevesebb, mint 2011 ugyanezen idõszakában. A szocpol és a kamattámogatás pedig eddig nem sokat ért - többek között ez derül ki az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Monitor elemzésébõl.

« Előző 1 ... 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 « 1075. oldal » 1076 1077 1078 1079 1080 1081  ... 1201 Következő »