2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Körösszegapáti önkormányzata a kétnapos IV. (Kun) László Fesztivált ezen a hétvégén – osztotta meg a program részleteit Tarsoly Attila polgármester.

A kontinens nagy részén folytatódott a negatív tendencia a befektetési ingatlanok értékét illetõen.

 

Módosított menetrend a a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest vasútvonalon
A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a vasúti pálya felújításának elõkészítése során a napokban II. világháborús lõszerek kerültek elõ, a földfelszín alatt mintegy 80-100 cm mélységben.

 

Megye I–es eredmények2012-08-21 09:42:22

Tekintse meg hogyan alakultak a vasárnap megrendezett Megye I–es mérkõzések eredményei!

A szûrõbusz immáron harmadik éve áll a magyar lakosság szolgálatában. A kezdeményezést 2010. augusztusában indították az Opticnet Szakértõ Látszerészei, és azóta közel 90 helyszínen több mint 8000 ember látását ellenõrizték.Idén augusztus 31-én Berettyóújfaluban vehetik igénybe az ingyenes látástesztet az érdeklõdõk.

Püspökladány és Nádudvar között egy szarvasmarhatartó-telepen csaptak fel a lángok hajnali fél kettõkor. A telepen három szalmatárolóban összesen 3500 db kockabála és 200 db körbála égett teljes terjedelmében.

Tûz ütött ki kedd hajnalban egy szarvasmarhatelepen Püspökladány és Nádudvar között; a lángok munkagépeket és állatokat is veszélyeztettek, az oltás még tart - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Felforgatja egy család életét, ha az egyik szülõ mindennap 200 kilométert utazik a munkába? Mire elég egy nap annak, aki négy órát ingázik a munkahelye és otthona között? A kormány jelentõs támogatást adna azoknak, akik hajlandóak utazni legalább 100 kilométert csak azért, hogy legyen munkájuk. A rutinosak szerint ezt megszokni nem lehet, aki csak teheti, az költözzön.

A hétfõ délelõtti jegyezésekhez képest erõsödött a forint kedd reggelre a devizapiacon. Az eurót 277 forint alatt jegyzik, a svájci frank árfolyama közelít a 230 forinthoz.

 

Expresszivitás és a Magyar Alföld Holló László és Bozsó János festészetében
A XX. század mûvészeti irányzatai közül az expresszionizmus az egyik legösszetettebb vonulat. Az alkotó a valóság spontán elfogadásán túl hangsúlyozottan szenvedélyes egyéni kifejezésmóddal fogalmazza meg mondanivalóját.

 

 

Katasztrofális válság fenyeget
Az USA a világtörténelem legnagyobb adósa, adóssága pedig évrõl évre halmozódik, ebbõl fakadóan pedig minden egyes újabb válság egyre súlyosabb lesz.

 

Esnek az ingatlanárak2012-08-19 16:03:02

Tovább csökkentek az ingatlanárak Kínában: a kínai statisztikai hivatal által megfigyelt 70 nagy és közepesen nagy város közül júliusban már 58-ban csökkent az ingatlanok ára éves szinten, míg júniusban 57, májusban még 44 városra volt ez jellemzõ – jelentette a pekingi hivatal.

Raskó György szerint téved, aki azt hiszi, hogy jó árak mellett a kevesebbet produkáló agrárium felhúzhatja a GDP-t, ugyanis a mezõgazdaság és a nemzeti össztermék is lefele megy.

Debrecen - A visszautasítás miatt nincs módunk megkérdezni, mi igaz és mi nem

Debrecen - Van olyan körzet, ahol a búza megszokott termésmennyiségének a fele megsemmisült.

A mai napon a délelõtti órákban az Országos Mentõszolgálattól érkezett a bejelentés a rendõrség ügyeletére, amely szerint Debrecen Nagyállomás térségében a (teher-rendezõ) vasúti sínek közelében egy összeégett férfit találtak.

Az elmúlt héten hatnapos táborban vettek részt a Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) tagjai Kiskerekibõl, Margittáról Nagyváradról, Ottományból, Paptamásiból és Szentjobbról.

Bár törvény tiltja, hogy a szülõket osztálypénz fizetésére kötelezzék, évrõl évre szinte minden iskolában beszedik a havi 500-600, néhol több ezer forintos hozzájárulást a diákoktól.

Mikor lesz vajon esõ?2012-08-16 10:04:09
“Többet kéne templomba járni”
Hajdú-Bihar - Május óta nem esett számotevõ csapadék; akár egy mobiltelefont is elnyel a föld hasadéka
Életünk energiái2012-08-16 09:55:48

15312_image001.jpg

Minden emberi tevékenység energiafelhasználással jár. Legyen az izomerõ, állati erõ, a nap, szél, vízenergia felhasználása, vagy akár a fosszilis energiahordozók igénybevétele… …minden esetben a XXI. századi ember életéhez elengedhetetlen az energia. Érdemes tehát tisztán látni a lehetõségeket, amikor mindennapi életünk energiájának elõállításáról és felhasználásáról beszélünk.

Pénzügyi támogatást kapnának azok az álláskeresõk, akiknek állandó lakóhelye és munkavégzési helye között legalább 100 kilométer a távolság.

Felháborodást keltett a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, hogy a település egyes vezetõi és a helyi polgármesteri hivatal több dolgozója egy csaknem egyhetes nyaraláson vett részt a Fekete-tenger partján abból a pénzbõl, amelyet a helyi román nemzetiségi önkormányzat nyert el az idei feladatalapú támogatás keretében - írja a Népszabadság.
Jó erõben a forint2012-08-16 09:15:47

Alig változott a forint árfolyama csütörtökre virradóra a fõbb devizákhoz képest: a nemzetközi devizakereskedelemben az eurót 278,55 forinton jegyezték, a szerda esti 278,35 forint után. Csütörtök reggel egy svájci frank 231,93 forintot, egy dollár 227,20 forintot ért, nagyjából ugyanannyit, mint szerdán este.

 

A kerékpárútra nagy szükség van - illusztrációA kerékpárútra nagy szükség van -Amikor elõször hallottam arról, hogy kerékpárút épül Berettyóújfalutól Nagyváradig, valamint, hogy a harmincöt kilométer hosszú szakasz a jövõ évben már el is készülhet, rögtön a biharkeresztesi polgármester egy elejtett félmondata jutott az eszembe. Petneházi Attila jegyzete.

 

Pollenhelyzet – VM: már több mint 700 hektáron találtak parlagfüves területeket
Budapest, 2012. augusztus 14., kedd (MTI) – Az eddigi ellenõrzéseken az ország különbözõ pontjain 410 helyen, összesen 724 hektáron találtak parlagfüves területeket a földhivatalok munkatársai – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

« Előző 1 ... 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 « 1076. oldal » 1077 1078 1079 1080 1081 1082  ... 1201 Következő »