2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 


Nyíregyháza – A meglévõ gázkészülékeket és csatlakozó vezetékeket fokozatosan, de legkésõbb 2016 végéig mûszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni, és azt követõen a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni – az ezt elõíró nemzetgazdasági miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.


Körösszegapáti -Már nem az elsõ alkalom, amikor a település ortodox templomában nem helyi fiatalokat esket össze a papjuk. Érkeztek már régebben Derecskérõl is.

Újabb állomásához érkezett a nehéz helyzetben lévõk számára szervezett Kiútkeresõ program. Ezúttal a Berettyó partján a kikapcsolódás, szórakozás és jókedv jegyében tölthettek el egy kellemes napot az abban részt vevõk.


Interjú Domján Jánossal, az Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképzõ- és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatójával

 

Püspökladány - A pedagógusok döntöttek: osztály- és épület-összevonások jöhetnek a városban.

 

„Hagyományos mesterségek újjáélesztése” címmel 2011 júliusában kezdõdött a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása projektjének megvalósítása. 2012. július 26-án 10 órai kezdettel került megrendezésre a projekt ünnepélyes zárórendezvénye.

 


2012. július 29-én 11 órától ingyenes vérnyomás-, és vércukorméréssel, újraélesztési bemutatóval, délután 14-16 óráig ROKKO BAND koncerttel várja a Bihar Termálliget kedves vendégeit!

 

 


A Bihari Népmûvészeti Egyesület idén már tizennegyedik alkalommal rendezte meg felnõttek számára meghirdetett kézmûves alkotótáborát.

Jól indult a nap a forint szempontjából, az euró árfolyama 283 forint alá esett. Délután az amerikai gazdasági növekedési adat lesz a legfajsúlyosabb makroadat, amely megmozgathatja a piacokat.


Berettyóújfalu - Hivatalos választ csak hetekkel késõbb adnak az illetékesek a beruházásról.

2012 elsõ negyedévében tovább csökkentek a lakásárak Magyarországon, derül ki az FHB Lakásárindex legújabb adataiból. A hazai lakásárak változását mutató index értéke az elõzõ negyedévhez képest nominálisan stagnált, ám a magas inflációnak köszönhetõen reál értelemben a 2000-es évek óta mért legmélyebb szinten áll.

Október végén kerül kereskedelmi forgalomba a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 8 - jelentette be Tami Reller pénzügyi igazgató a Microsoft éves partneri konferenciáján Torontóban.


Már régóta nyakunkban lóg a 3D technológia, rengeteg területen köszön ránk, gondoljunk csak az Avatar címû filmre. Az egyik kezdõ magyar cég, a Real5D San Franciscoban most kiugró fejlesztéssel állt elõ, ami az ingatlanpiacon hozta meg a sikert. A cég nem idehaza lett ismert, odakint viszont 1,2 millió dolláros befektetés fogadta. Segítségükkel virtuális sétát tehetünk bármely eladó ingatlanban, ráadásul az ügynök is elkísér.


Idén nyáron új eszközökkel gazdagodott a polgárõr egyesület – tudtuk meg Mazács Ferenc elnöktõl.

Milliárdos tételben készítette a számlákat országszerte fémkereskedõ társaságok számára az a számlagyár, melyet a napokban fülelt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

 


Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) – Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 

 

 

Csúcson a gabona ára2012-07-25 17:57:34

Aratás idején soha nem volt ilyen drága a gabona még, mint mostanság. Óriási bajba kerülnek az állattenyésztõk, de a kenyér is drágulhat.

Halványan javult, de továbbra is nagyon pesszimista hangulatot tükröz a GKI konjunktúraindexe, értéke júliusban -23,2 pont volt a júniusi -24,5 pont után. A vállalati kilátásokat rontja, hogy nem javult az ipari rendelésállomány megítélése, sõt az exporté romlott.


Debrecen – Nézze meg, hogy mely cégek állnak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében


Budapest teljes területén és 18 megyében július elsejei hatállyal kötelezõ tüdõszûrést rendelt el az illetékes tiszti fõorvos.

A meglévõ gázkészülékeket és csatlakozó vezetékeket fokozatosan, de legkésõbb 2016 végéig mûszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni, és azt követõen a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni - az ezt elõíró nemzetgazdasági miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Mûveleti csoportjának 2012. évi ellenõrzési terve alapján a „European Operation Truck & Bus” közlekedésbiztonsági ellenõrzés európai szintû végrehajtására 2012. harmincadik hetében (július 24-26 között) kerül sor, amely a tehergépjármûvek és az autóbuszok átfogó ellenõrzésére terjed ki.

A következõ napokban változékony lesz az idõ, az ország nagy részén jelentõs mennyiségû csapadék hullhat, a hétvégén viszont ismét strandidõ várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfõn az MTI-vel.

Emeli bruttó öt forinttal a 95-ös benzin és nyolc forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság õrizetbe vette azt az 5 férfit – köztük 3 fiatalkorút –, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2012. július 20-án 03.00 óra körüli idõben Komádi településen egy családi házba – tetõbontás módszerével – behatoltak.

« Előző 1 ... 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 « 1080. oldal » 1081 1082 1083 1084 1085 1086  ... 1201 Következő »