2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az elõzõ szezonban az NBI-ben újoncként ötödik helyet elérõ MVFC Berettyóújfalu nõi csapatának tagjai rövid nyári szünet után máris elkezdik a felkészülést a következõ idényre. A tavalyi keret együtt marad, a legfontosabb változás az együttes életében, hogy a vezetõedzõi poszton Pallai Gábort Elek Gergõ váltja.


Hajdú-Bihar - A megye legrégebbi kastélya a középkori alapokon nyugvó nagykereki Bocskai-kastély.


Labdarúgás – Négy csapat részvételével rendezték meg az elmúlt hét végén a Városi Sportközpont mûfüves pályáján 4+1-es lebonyolításban az I. Hajdúböszörményi Nyári Nõi Labdarúgó Tornát.

Az euró, amely a dollárhoz viszonyítva is immár negyedik napja gyengül, a jennel szemben közel 12 éves mélypontra zuhant hétfõn. Az eurót a görög és a spanyol hírek mozgatják, többnyire lefelé. A forint a pénteki zárószint magasságában, 286 és 287 között kezdi a hetet.


Körösszegapáti – Új szakmai vezetéssel kezdte meg a felkészülést Körösszegapáti település felnõtt és ifjúsági labdarugó csapata a Megye II -ben.


Báránd – Hatodik alkalommal rendezte meg a Bárándi Citerás Egyesület az Alföldi Citerás Népzenei Tábort, amelynek második alkalommal adott otthont Báránd.

Az Országgyûlés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számos ponton módosított egyes közlekedési tárgyú törvényeket július 12-én. Az új elõírások döntõ többsége a módosítások kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba.

 

 


Püspökladány – A magyar nóta és az operetté volt a fõszerep szombat este Püspökladányban a fõtéren, ahol a Ladányi Nyár eseménysorozat újabb rendezvénye zajlott.

 

 

 

Kutatók egy csoportja kulcsfontosságú lépést tett a lítium-levegõ akkumulátor kifejlesztése felé, ami akár ötszörös súlyegységre esõ energiát biztosíthat a jelenlegi lítium-ionos technikával szemben.

Nem hoz jelentõs változást a nemzetgazdasági miniszter legújabb rendelettervezetének azon passzusa, amely szerint a legfeljebb 36 kilowatt teljesítményû gázkészülékek - azaz például a gázkazánok - egyszerûsített módon cserélhetõk ki. Hiába ugyanis a hangzatos "egyszerûsített" elnevezés, korábban sem volt ez másképp.

 


A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság égisze alatt alakult meg 2012. július 15-én a speciális helyzetekben bevethetõ HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentõ mentõszervezet. Külön öröm számunkra, hogy berettyóújfalui vonatkozása is van a hírnek, ugyanis a Berettyóújfalui Tûzoltóság parancsnoka, Ökrös Árpád (akit korábban egy interjúban már bemutattunk olvasóinknak) tagja a szervezetnek, és a szervezeten belül a II. csoport vezetõje.

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) – A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer bemutatta az új Microsoft Office irodai szoftvercsomag felhasználói próbaverzióját – tájékoztatta a Microsoft kedden az MTI-t.


Berettyóújfalu - Berettyóújfalu külterületén, a 47-es fõútvonal mentén, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden, kora délután.


A kormány július 17-i határozatával 200 millió forintot csoportosított át az idei költségvetés általános tartalékából “A Rubik-kocka, és ami mögötte van” címû vándorkiállítás támogatására – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönybõl.

Ugyan Bernanke nem ígért semmi drasztikust, de aggasztónak nevezte az amerikai munkaerõ piaci helyzetet. Sõt azt is megígérte, hogy ha szükséges, akkor mindent megtesznek a gazdaság további élénkítésére.

Emelkedõn a forint2012-07-18 11:19:46

Az IMF-tárgyalások megkezdése miatt kedden erõsödõ forint szerdán is pluszban kezdett, valamennyi fontos külföldi devizával szemben növelte elõnyét, így az euró 286 alá került.

Hagyományõrzõ Családi Nap kerül megrendezésre 2012. július 21-én 10-20 óra között a berettyóújfalui TESCO parkolóban, együttmûködve az áruházzal. A programra kilátogatóknak egész nap alkalmuk nyílik népi játékok, játszóház, ugrálóvár kipróbálására.

Gyõzött az irodalom2012-07-17 09:20:21

Futball(b)irodalom címû rendezvény nyitónapjára került sor a nagyrábéi mûvelõdési házban július 15-én a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetõen. A kiállítás augusztus 30-ig megtekinthetõ

Az elmúlt napokban több olvasónk is megkereste szerkesztõségünket azzal a kérdéssel, miért korlátozzák drasztikusan a sebességet a 42-es és 47-es utak egyes szakaszain , meddig fog tartani ez a korlátozás és mérik-e a gépjármûvek sebességét az említett helyeken.

Szerdán bruttó hat forinttal emeli a 95-ös benzin, és nyolc forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol.

Újabb állomásához érkezett a nehéz helyzetben lévõk számára szervezett Kiútkeresõ program. Ezúttal a Berettyó partján a kikapcsolódás, szórakozás és jókedv jegyében tölthettek el egy kellemes napot az abban részt vevõk.

 


Földes – A településen hagyományteremtõ szándékkal három napos fesztivált rendeztek az összefogás jegyében július 12- 14. között.

 

 


Berettyóújfalu – Szélsõ érték néven természetbarát kulturális találkozónak ad otthont három napon keresztül  A Népligetben megrendezett találkozónak ugyanúgy célja a kortárs és hagyományõrzõ magyar kultúra különlegességeinek, sajátos értékeinek a bemutatása, mint a tehetségek felkarolása.

Budapest, 2012. július 16., hétfõ (MTI) – Várhatóan õsszel lesz megállapodás az Európai Unióval (EU) és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) Varga Mihály szerint. Ezt a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelõs tárca nélküli miniszter vasárnap este mondta a Hír Tv Versus címû mûsorában annak kapcsán, hogy július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége.


Nézze meg mely vállalkozások állnak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében!

« Előző 1 ... 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 « 1081. oldal » 1082 1083 1084 1085 1086 1087  ... 1201 Következő »