2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 


Berettyóújfaluban elõször megrendezésre kerülõ Szélsõ Érték Természetbarát Kulturális Találkozón a fellépõk között említhetjük a Szeredás Népzenei Együttest, Magyarország talán legsokoldalúbb hagyományõrzõ együttesét.

Pár napja még 40 fokot mértük, ám a hétvégén már csak 25 fokig melegszik majd a levegõ hõmérséklete Hajdú-Bihar és Debrecen térségében is.

A jövõ januárban és májusban nõ a cigaretta, az autógáz és az alkoholtermékek jövedéki adója, szigorítják a chipsadó szabályait, hogy legyen pénz az orvosok, ápolók bérének emelésére.

Mérsékelt gyengüléssel kezdte a szerdai kereskedést a magyar deviza. A fontosabb külföldi devizák 50 fillérrel erõsödtek, az euró 288 forint fölé került.

Budapest, 2012. július 9., hétfõ (MTI) – A települési önkormányzatok augusztus 1-jétõl rendeletben írhatják elõ, hogy legalább tízezer forintnyi rendszeres szociális segély folyósításakor az ellátás összegébõl ötezer forintot készételvásárlásra felhasználható Erzsébet-utalványban kell fizetni.

Aratás közben kigyulladt egy bálázógép hétfõn Kismarja határában, majd a tûz átterjedt a tarlóra és több bálára is; személyi sérülés nem történt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

A mezõgazdaságban megkezdõdtek a betakarítási munkák, melyek közül a legtûzveszélyesebb az aratás. Ezt bizonyítja a ma délelõtt Kismarja határában lángra kapott bálázó gép is, amihez a létavértesi, a berettyóújfalui és a debreceni tûzoltókat riasztották. A tûz a munkagépben jelentõs kárt okozott, átterjedt 15 nagybálára, és 2 hektáron a tarló is leégett.


Mint már korábban többször beszámoltunk róla, páratlan esemény  elõkészületei folynak Berettyóújfaluban. Ennek apropóján ezúttal a Bihari Természetbarát Egyesület - mint a Találkozó hivatalos szervezõje - elnökével, Hegedûs Zoltánnal beszélgettünk.

Májusban 205 milliárd forinttal többet tett ki a kivitel értéke, mint a behozatalé.

Több millió embert érint majd a jövõre életbe lépõ biztosítási adó, amely a legkapósabb biztosításokat drágíthatja meg 10-15 százalékkal. A verseny azonban erõs, így ha valaki tudatosan és szemfülesen köt biztosítást, akkor akár többet is megspórolhat, mint amennyit az új adón bukna.

Az elmúlt hetek szokatlanul forró idõjárása végleg eloszlatta azokat a reményeket, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idén is az agrárium húzza fel a GDP-t. A növénytermesztõk és állattenyésztõk egyaránt bajban vannak, a teljes kár több százmilliárdos nagyságrendû.

 

Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatala
tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy
2012. július 12-27.
valamint
2012. augusztus 13. és szeptember 7. között
az állampolgársági ügyintézés szünetel.
Megértésüket köszönjük.

 

Nagybecskerek, Derecske – A szerbiai Nagybecskereken, Zrenjaninban fúvószenekari versenyt rendezett a Fúvószenekarok és Együttesek Világszervezetének (WASBE) Közép-Kelet-Európai és Magyarországi Tagszervezete.


A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetésérõl is szavaz az Országgyûlés mai ülésén, amelyen további tizenkét másik elõterjesztést is elfogadhatnak a képviselõk. A Ház a héten tartja utolsó két ülését a nyári szünet elõtt, csütörtökön egyebek mellett a jövõ évi költségvetés fõ számainak elfogadásával érhet véget a nyári rendkívüli ülésszak.

A legutóbbi EU-csúcsértekezlet egyébként jó kezdeményezései sem elegendõk arra, hogy eloszlassák az euróövezeti adósságválsággal kapcsolatos piaci aggodalmakat, és így ahhoz sem, hogy a piacok kockázatvállalási "üzemmódra" váltsanak – derül ki az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport új felmérésébõl. Egyes londoni elemzõk már azt modellezik, hogy az euróövezet felbomlása esetén a távozó országok új valutái milyen mértékben értékelõdnének le.

Kaba – Egy gáztároló épületet, s benne 43 gázpalackot is veszélyeztetett az a kabai tûz, melyrõl 17 óra 43-kor értesítették a katasztrófavédelem szakembereit pénteken.


Báránd – Közel 60 éve ugyanazon recept alapján készítik a település finom kenyerét, nem feledik a kenyérsütés régi fogásait, ezért fesztiválon népszerûsítik, sütõversennyel megtoldva.

 


Sárrétudvari fõterén, több száz lelkes rajongó elõtt vehette át a település labdarúgó csapata a megyei I. osztályú labdarugó bajnokság megnyeréséért járó aranyérmet június 17-én.

 

 

 

 


Történelmi csúcson van az õszi búza felvásárlási ára Magyarországon. Az aratások még csak most kezdõdtek el, de sok helyen már tonnánként 54 ezer forintot is fizetnek a jó minõségû gabonáért. Mindez augusztustól a lisztnél is áremelést hozhat.

 

A jelenlegi extrém melegben egy átlagos lakás hûtési költsége - már amennyiben van benne klíma - a megszokott többszörösére nõhet. Egy otthon hõmérsékletének 1 fokkal való csökkentése ugyanis háromszor több energiát emészt fel, mint 1 fokkal való felfûtése.

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhetõ változások a benzinnél 2-3 forint, a gázolajnál mintegy 5 forint áremelkedést indokolnak jövõ héten, így a benzin kiskereskedelmi átlagára 410 forint, a gázolajé pedig 417 forint lehet szerdától a GKI Energiakutató Kft. heti elemzése szerint.

Egy új fényszóró-prototípus a hulló esõcseppek közé irányítja a fényt, így a csillámló esõ nem vonja el az autós figyelmét a vezetésrõl.

 

A „sütõben pirított” póló lehet az alapja annak a futurisztikus ruházatnak, amely energiával látja el a mobiltelefonokat, a táblagépeket és más elektronikus kütyüket.

Barátok a Halakért Sporthorgász Egyesület elõször szervezett Gyermek Horgászversenyt, ami nagyon jól sikerült, - tudtam meg Gólián Józseftõl az Egyesület elnökétõl

. -

Sáránd - Élménypark épülne Sárándon, de a polgármester mulasztásai miatt egyelõre még az építési engedélyt sem tudta megszerezni a Hajdú Turisztikai Vendéglátó Kft. – állítja Varga András ötletgazda, a beruházó vállalkozás fejlesztési igazgatója.

« Előző 1 ... 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 « 1083. oldal » 1084 1085 1086 1087 1088 1089  ... 1201 Következő »