2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 


Báránd, 2012. június 8., péntek (MTI) – A képviselõ-testület márciusi önfeloszlatása miatt idõközi önkormányzati- és polgármester-választást tartanak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Bárándon.


Derecske, Debrecen - Derecskén híre ment, hogy az almáskertben mûködõ jégágyú az esõfelhõket is távol tartja.

Ilyen még nem volt!2012-06-09 11:22:09

2012. június 23-án 17-24 óráig EGY ÉJSZAKA Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban, ami a méz körül pereg!

Megéri pályázni!2012-06-09 11:16:07

A Berettyó-Útép Korlátolt Felelõsségû Társaság 2010. augusztus 3-án pályázatot nyújtott be az Észak-alföldi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” címû pályázati kiírásra. A projekt teljes elszámolható költsége nettó 97.880.480 Ft, melybõl 50%-os támogatási intenzitás mellett nettó 48.940.240 Ft a támogatási összeg.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat Noveczki Lajosné 51 éves hölgy eltûnése ügyében, aki június 6-án 09 óra és 09 óra 30 perckor közötti idõben otthonából (Csökmõ, Bercsényi u. 35. szám) gyalogosan ismeretlen helyre távozott.

A gazdasági növekedés beindításához elengedhetetlen a bankszektor terheinek könnyítése a Magyar Bankszövetség fõtitkára szerint. Ezért is elképzelhetetlen, hogy a tranzakciós illetéket úgy vezesse be a kormány, hogy mellette a bankadót is fenntartja – nyilatkozta a Népszabadságnak Kovács Levente.

A mai napon 11 óra körüli idõben a 42-es számú fõút 15-16km szelvényben, Földes és Báránd közötti útszakaszon személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálatot folytat az alábbi személyek eltûnése ügyében, és a lakosság segítségét kéri a megtalálásuk érdekében.


Átadták Berettyóújfaluban az ország 138. Tourinform-irodáját, amely egyrészt az országban található szálláshelyekrõl, vendéglátóhelyekrõl, közlekedésrõl, programokról, látnivalókról, eseményekrõl és szolgáltatásokról nyújt gyors és megbízható információt az érdeklõdõk számára, másrészt városunk idegenforgalmát igyekszik felpezsdíteni.

Miközben a frank árfolyama "csak" 20%-kal nõtt, a magyar bankok nem teljesítõ lakossági hiteleinek állománya 35%-kal emelkedett egy év alatt - mutatják a Magyar Nemzeti Bank március végi állapotot tükrözõ statisztikái. A végtörlesztés miatt eltûnõ hitelek automatikusan növelték a probléma viszonylagos nagyságát: a bankok nem teljesítõ lakossági hiteleinek aránya az egy évvel korábbi 10,5%-ról 15,0%-ra emelkedett. A már 90 napon túli fizetési késedelemben lévõ hitelek kezelésében egyelõre kevés eredménnyel jártak az állami közremûködéssel elindult programok, az új árfolyamgát viszont segíthet a problémahalmaz további növekedésének megállításában.

Az Európai Labdarúgó-szövetség közép-európai idõ szerint december másodikán, pénteken, 18 órakor tartotta meg a 2012-es kontinenstorna sorsolását a kijevi Mûvészetek Palotájában. A tizenhat csapatot négy négyes csoportba sorsolják, csoportonként az 1. és 2. helyezett jut tovább a negyeddöntõbe. A nyitómérkõzést 2012. június 8-án Lengyelország és Görögország játssza. Az A-csoport messze a leggyengébb a négybõl (lengyel, görög, orosz, cseh kvartett), a B jelû viszont brutális (Hollandia, Dánia, Németország, Portugália). Az olaszoknak továbbjutni sem lesz könnyû a spanyol, horvát, ír trió mellõl, a társházigazda ukránok nem valószínû, hogy örülnek a svéd, francia, angol hármasnak.

Május 26-án, a városnapi rendezvénysorozat részeként a Bihari Természetbarát Egyesület, illetve a Hajdúböszörményi Zöld Kör közös környezetvédelmi programmal színesítette a jeles napot.


A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Derecskei Rendõrõrse büntetõeljárást indított 2 fiatalkorú (14 és 15 évesek) személlyel szemben, akik 2012. június elsõ hétvégéjén a derecskei Római Katolikus Plébánia falára, valamint a Katolikus templom egy hátsó falszakaszára festékszóró palack használatával feliratot festettek és ezzel megközelítõen 30.000,-Forint anyagi kárt okoztak.

Budapest, 2012. június 6., szerda (MTI) – Szabó Máté, az alapvetõ jogok biztosa nem ért egyet a szociális és a gyermekvédelmi törvényeknek azzal a tervezett módosításával, amelynek értelmében egyes esetekben megszûnne a családi pótlék visszamenõleges folyósításának lehetõsége, az ombudsman ezért az elõterjesztés átdolgozását kéri.

Fedett buszmegállót helyeztek el nemrégiben a Földesi utcán – tájékoztatott  Balázs József, a körzet egyéni önkormányzati képviselõje.

A takarékszövetkezeti szektor több mint 53, az OTP 47, a Fundamenta-Lakáskassza pedig 24 milliárd forintnyi jelzáloghitelt folyósított az idei év elsõ negyedében. Ezzel a végtörlesztési hitelek miatt átmenetileg fellendülõ hazai jelzáloghitel-piac közel 60%-át adta ez a három szereplõ - derül ki a rendelkezésre álló nyilvános adatokból. A végtörlesztési célú hitelek folyósítását tekintve hasonló arányt kaphatunk.

Bronzkori lakódombot és középkori templomot is találtak az elmúlt hónapokban a régészeti lelõhelyek próbafeltárása közben a Berettyó mentén. A munkálatokra azért van szükség, mert a folyó védtöltéseit 3 és félmilliárd forintból korszerûsíti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság.


A minõsítõ címkékkel ellátott gumiabroncsok júliustól már megjelenhetnek a gumikereskedõknél. Novembertõl csak olyan terméket lehet forgalmazni, amelyen megtalálható a három betûbõl álló jelölés.


Június 2-án reggel 8 órakor gyülekeztek a Közösségi Ház és Könyvtár udvarán a hulladékgyûjtési akcióban részvevõk: - Közösségi Ház és Könyvtár dolgozói, a Komádi Fogyatékosok Otthonának dolgozói és ellátottjainak egy csoportja, önkéntes környezetvédõk, a helyi vadásztársaság tagjai és polgárõrök.

Ráadásul úgy próbálja meg beállítani a törvénymódosítást, hogy arra a nyugdíjak adómentességének megõrzése miatt van szükség, miközben semmilyen jogszabály nem írja elõ azt, hogy a bruttó béreken alapuló számítási mód mellett adót kellene fizetni az öregségi ellátások után.


Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy mely cégek állnak felszámolás alatt megyénkben!


Mit csinál egy polgárõr? Hogyan lehet valaki a városi egyesület tagja? Milyen jogköreik vannak? Mennyire elismert a munkájuk? Mazács Ferenccel, a helyi polgárõrség elnökével beszélgettünk.

Irodalmi Jelen2012-06-06 11:26:48

A 83. Ünnepi Könyvhét programjaként 2012. június 07-én -csütörtökön- Budapesten a Vörösmarty téren Bíró Gyula és Kocsis Csaba berettyóújfalui írók és Balogh Gyula nagyrábéi író dedikálják az IJK gondozásában megjelent: Az utolsó Párttitkár és egyéb történetek... címû legújabb gyûjteményes kötetüket az Irodalmi Jelen sátrában.

Minden kedves érdeklõdõt szeretettel várnak a szerzõk.


Az idei városnaptól kezdõdõen új ajándékcsomaggal kedveskedik a városba látogatóknak az önkormányzat – tudtuk meg Muraközi István polgármestertõl.

 


2010 óta a gyászos trianoni évfordulót a Nemzeti Összetartozás Napjaként tartjuk számon. A tavalyi évfordulón avattuk fel a volt megyeháza dísztermében található Fráter László arcképes dombormûvét, azóta a városi megemlékezések ott zajlanak.

« Előző 1 ... 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 « 1090. oldal » 1091 1092 1093 1094 1095 1096  ... 1201 Következő »