2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Országos pályázaton keresi a legszínesebb magyar szót a Fõvárosi Beszédjavító Intézet és a Színes Város Csoport. A budapesti Erzsébet téren kirakott szavakra az interneten lehet majd voksolni.

Egyre többen ismerik fel a bankkártyák határon túli használatának elõnyeit is. Egyes bankok tapasztalatai szerint az összes kártyás tranzakció 10%-át már külföldön bonyolítják az ügyfelek, de a következõ években ez az arány tovább növekedhet.

A tanév végeztével országosan mintegy százezer diák, hallgató keresi fel a diákmunkát kínáló iskolaszövetkezeteket. Céljuk, hogy a nyári szünetben dolgozzanak. Az alábbiakból az is kiderül, milyen munkával mennyit lehet keresni.

Az oktatási államtitkárság szerint hozzájárulnak az érettségi rangjának növeléséhez és tükrözik a tényleges vizsgázói szándékot az érettségi vizsga szabályainak változásai. Módosulnak az elõrehozott érettségire jelentkezés szabályai, és az eddigi 20 helyett 25 százalék lesz szükséges szeptembertõl az elégséges eléréséhez.

Budapesten is alakult egy, a külföldi mintákat alapul vevõ bliccelõi csoport. A Bliccelõket Támogató Csoport nevû szervezet egyfajta kockázatközösségként mûködve kifizeti a tagok bírságait, 9800 forintos éves díjért.

Defibrillátorokat helyez el minden metróállomáson 2012 végéig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a fõváros. Ez elmúlt években egyre több helyen helyeznek el életmentõ készülékeket, illetve vetõdik fel ötletként az elhelyezése kórházon kívül is.

Az euró 300 forint feletti árfolyamán várja a szerdai uniós kamatdöntést. A görög választások elõtt nem valószínû, hogy az Európai Központi Bank változtatna az alapkamaton.

Ugrásszerûen nõtt az árfolyamgát iránt érdeklõdõk száma a kereskedelmi bankoknál az elmúlt hetekben, miután a nem közszférában dolgozó devizahitelesek is benyújthatják igényeiket.

Ezüstös az MVFC!2012-06-05 12:58:37


Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu: 6-0 (3-0)


Labdarúgás. Az olaszországi Cesenában rendezték meg a rendõrök kispályás labdarúgó Európa-bajnokságát, ahol a magyarországi eredmények alapján a debreceni IPA Police Columbo is képviselhette hazánkat. A hajdúsági rendõrcsapat 1997-ben egyszer már diadalmaskodott a kontinenstornán.


A munka törvénykönyve átmeneti rendelkezése tisztázta a bizonytalanságot: a kollektív szerzõdés is csak a munkavállaló elõnyére térhet el a szabadságnapok számának és kiadásának kérdésében. Így a 20 nap alapszabadságon felüli, életkor emelkedésével járó pótszabadságokat a kollektív szerzõdés sem csökkentheti.


Debrecen – Kocsmai, éttermi, piaci razziák, közúti ellenõrzések során az év elsõ hat hónapjában 57 esetben közel 1500 liter pálinkát foglaltak le a pénzügyõrök az észak-alföldi régióban.

Megye III-as eredmények2012-06-05 10:25:08


Tekintse meg a megye III-as labdarúgó mérõzések eredményeit!

Berettyóújfaluban, a Szent István tér 11. szám alatti, tavaly átadott Rendezvényházban az ország 138. Tourinform irodája nyílt meg június 4-én.

Közel másfél éve nem volt olyan olcsó a nyersolaj, mint most, a benzin és a gázolaj ára mégsem csökkent Magyarországon, sõt a múlt héten még emelkedett is. Pedig az olajdrágulás eddig begyûrûzött hozzánk is, április elején 451 forinton volt a benzin átlagárának eddigi csúcsa, a dízelárrekord január közepén volt 449 forinton. Miért nem esett a benzinára itthon is?


Berettyóújfalu – Három tanuló képviselte a berettyóújfalui József Attila Általános iskolát május 24-25-én a Gyõrben megrendezett Sajó Károly Kárpát- medencei Környezetvédelmi Csapatverseny Nemzetközi döntõjén, ahol az elõkelõ 3. helyezést érték el.


Pocsaj – Lorántffy Zsuzsannára, az iskola névadójára emlékeztek a pocsaji diákok az elmúlt héten.

Megye II-es eredmények2012-06-04 09:32:45


Tekintse meg portálunkon hogyan alakultak a szombaton rendezett Megye II-es eredmények.

Megye I–es eredmények2012-06-04 09:27:39


Tekintse meg portálunkon hogyan alakultak a szombaton megrendezett Megye I–es mérkõzések eredményei.


Futsal – Az elsõ helyért folytatott harc harmadik felvonása következik hétfõn 18.30-tól Gyõrött. Könnyen elõfordulhat, hogy már most kiderül, ki ülhet fel az NB I-es futsalosok trónjára, hiszen a Rába ETO összesítésben 2-0-ra vezet a három gyõzelemig tartó párharcban.


Körösszegapáti – Az ünnepi mise után kezdõdött a búzaszentelési ceremónia. Elõbb a vízszentelés volt, majd Dr.Origen Sabau tisztelendõ Blága János kántor segédletével megáldotta az elõre elkészített búzacsokrokat és búza koszorúkat, melyeket a templomban kosárba helyeztek el. A megáldott csokrokat a hívek viszik haza, a búzakoszorúkat pedig az egyházi templomi zászlók rúdjára teszik rá.

A május hónap is sikerekkel teli volt az Igazgyöngy Alapítvány hastáncosai számára! - Pappné Vajda Erika beszámolója.

VII. Bihari Lövésznap2012-06-03 23:35:52


2012. június 9. szombat.  A Bihari Lövészklub szeretettel vár minden érdeklõdõt.

Sok minden elmondható a kis bihari településrõl, Tépérõl, de az, hogy szemetes, nem. Ám, hogy még tisztább, rendezettebb legyen, az önkormányzat is csatlakozott az országos szemétszedési akcióhoz.

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhetõ változások a benzin és a gázolaj esetében is 1-2 forint árcsökkentést indokolnak 4-én, hétfõn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 429 forint, a gázolajé pedig 432 forint lehet június 6-án, szerdán.

« Előző 1 ... 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 « 1091. oldal » 1092 1093 1094 1095 1096 1097  ... 1201 Következő »