2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Ma Magyarországon, drámai ütemben növekszik azoknak a száma, akiket az elszegényedés réme fenyeget. A középosztály megerõsödése hiú ábránd volt csupán, a szociális háló lyukain egyre többen hullnak alá a kilátástalanság, és a reménytelenség mocsarába. Ebben a helyzetben, a karitatív szervezetek tevékenysége szó szerint életmentõ lehet sokaknak! Most egy debreceni akcióról számolunk be, mely regionálisból, országossá is terebélyesedhet a jövõben!

A rendõrségi munka ismét sikerre vezetett! Több hetes nyomozói munka eredményeként sikerült nyomára bukkanni illetve elfogni a trükkös utcai tolvajt.

GUINNESS-REKORD KÍSÉRLET A HOLNAP MAGAZINON!

Winczheim Tibor író és a Holnap Magazin Guinness rekord felállítására készül!


Szívbõl gratulálunk az idei városnapi kitüntetetteknek: PORKOLÁB LAJOS, DOBAI IM
RÉNÉ, SZATMÁRI LAJOS ISTVÁNNÉ, BOKOR SÁNDOR, KURTÁN MÓNIKA, PATYÁN LÁSZLÓNÉ, SZILÁGYI JENÕ, BORSÓS KRISTÓF, VARGA ZSIGMOND, BOTTÓ MIHÁLY

Kinek éri meg a szocpol, milyen költségei lehetnek az igénylésnek és melyek a visszafizetés lehetséges esetei?

A távközlési adó maximuma idén havi 400, illetve 1.400 forint lehet az Országgyûlés gazdasági és informatikai bizottságában illetve a költségvetési és számvevõszéki bizottságában csütörtökön elfogadott módosító javaslat szerint.

Háromszáz forint fölött állt az euró árfolyama pénteken kora reggel. Ekkorra az euróval szemben csütörtökön jelentõsen gyengülõ frank ledolgozta hátránya nagy részét.

Alig egy hete jelentette be fõbb programjait Kelet-Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja a Campus Fesztivál, máris újabb nemzetközi sztár érkezésének örülhetünk. Debrecenbe jön az Apocalyptica is!


Budapest, 2012. május 23., szerda (MTI) – A magánnyugdíjpénztárak – a korábbi negyedévekhez hasonlóan – többségében veszteségesek voltak 2012 elsõ negyedévében is, az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma gyorsuló ütemben, 100 ezer fõ alá csökkent, miközben az egészségpénztáraké nõ, s átlépte az 1 millió fõt – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adataiból.

Eltûnt személyt keresünk!2012-05-24 10:07:27

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálatot folytat az alábbi személyek eltûnése ügyében, és a lakosság segítségét kéri a megtalálásuk érdekében.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 4383024 forint uniós támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program „A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönzõ kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés) címû pályázati konstrukciójával az Új Széchenyi Terv keretében.


2012. január 1-jén lépett életbe az új, a 2001-eshez képest gyökeresen átalakított szociálpolitikai támogatási rendszer, évtizedek óta ismert nevén a szocpol. Épp ezért érdemes összefoglalni, hogy milyen feltételek mellett, ki kérhet lakástámogatást.

Elsõsorban a csíksomlyói búcsúra tartók és a Nyugat-Európából a pünkösdi hosszú hétvégére hazautazó román vendégmunkások nagy száma miatt fokozott ellenõrzést tartanak a két ország rendõri szervei csütörtöktõl keddig a 42-es és 47-es fõutak hajdú-bihari szakaszain - közölte a megyei rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje szerdán az MTI-vel.

 


Öt éve május 23-át a város napjaként ünneplik a berettyóújfaluiak, ugyanis Báthory Gábor erdélyi fejedelem ezen a napon telepített le 100 hajdúvitézt családostul Berettyóújfalu és Szentkozma birtokokon. A város napján évek óta valamilyen beruházást adnak át. Idén nem átadó, hanem névadó tette emlékezetessé az ünnepet.

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön teszi közzé a kiskereskedelem márciusi adatait.


Pocsaj, Esztár – Szennyvíztisztító és 32 kilométer hosszú csatornahálózat kiépítésére nyert csaknem 1,6 milliárd forint európai uniós támogatást a Pocsaj-Esztár Víziközmû Társulás.

Bár a várakozások inkább már optimista elõjelûek, a piacot egyelõre bénító kereslet-kínálati feszültség oldódását idénre még nem várják az OTP Jelzálogbank szakemberei. A forgalom és az árak pozitív elmozdulása jövõre indulhat meg. A lakóingatlan-piacot 2011-ben stagnálás jellemezte: a forgalom változatlan szinten maradt, míg a nominális átlagár szûk 2%-kal volt alacsonyabb a 2010-es értéknél, derül ki az OTP Jelzálogbank friss lakóingatlanokra vonatkozó értéktérképébõl. Az ország térségeiben eltérõ változások azonban nem minden települést érintettek, mivel az ország közel egyharmadában nem is volt lakáspiaci tranzakció.

Berettyóújfalui Városnap2012-05-23 09:39:24

Berettyóújfalu történetének egyik legjelentõsebb dátuma 1608. május 23-a.

Kedden késõ este, szerda hajnalban nagyot zuhant a forint, miután a görög miniszterelnök arra utalt, hogy Görögország kiléphet az eurózónából.

Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége és Hortobágy Önkormányzata „Szabadidõ, sport és egészségügyi napot” szervezett Hortobágyon.

Maradnak az üzemanyagárak2012-05-22 10:52:05

 

Budapest, 2012. május 21., hétfõ (MTI) – A héten nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. – értesült az MTI hétfõn piaci forrásokból.

 

 

 

 


Pocsaj - „Pünkösdölõ” címmel szerveztek a gyerekeknek a pocsaji iskolában egy zenés délutánt május 21-én, melyet a gyerekek nagy örömmel fogadtak.

 

 

 


Körösszegapáti – Évtizedek szokásos, de kiemelkedõ eseménye ilyenkor nyár elején az óvodai évzáró és ballagás a Körösszegapáti óvodában.


A BIHARI MÚZEUM az ÉV MÚZEUMA 2011.  pályázat Emberi Erõforrás Minisztériuma Kultúrpolitikáért Felelõs Helyettes Államtitkársága különdíját kapta
a korszerû kisvárosi múzeum példaértékû megvalósításáért, és a színes korcsoportonként kialakított múzeumpedagógiai programokért.

Két gyõzelem itthon, egy gyõzelem idegenben - összesítésben MVFC-Gödöllõi Bikák 3-0, azaz városunk kupagyõztes futsalcsapata bejutott a bajnoki döntõbe. Összejött az álomfinálé, az ellenfél a kupadöntõben már legyõzött, az alapszakaszt megnyerõ Gyõr lesz.

 

 

« Előző 1 ... 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 « 1093. oldal » 1094 1095 1096 1097 1098 1099  ... 1201 Következő »