2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Kedden korán reggel a hétfõ esti szinten mozgott a forint árfolyama, majd fél nyolc körül erõsödni kezdett az összes jelentõsebb valutával szemben.

Több bank is arról számolt be, hogy amióta nem csak közszférában dolgozó devizahitelesek nyújthatják be igénylésüket, azóta megsokszorozódott az árfolyamgát iránt érdeklõdök száma. Szakértõk szerint a növekvõ érdeklõdésnek a gyengülõ forint is a magyarázata.

 


Nézze meg mely cégek állnak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében!

 

 

 

Pocsaj – A hét végén ismét megrendezik Pocsajban a gyermeknapot – adta hírül Ráczné Vajna Nikolett mûvelõdésszervezõ

"Mozdulj, segíts szeress! "2012-05-21 10:09:23


Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Szeretethíd, a Kárpát-medencei református önkéntes napok programsorozata, melynek során ma délelõtt szorgos önkéntesek bukkantak fel Berettyóújfalu több pontján, hogy szebbé, tisztábbá varázsolják lakókörnyezetünket.


Július elsejétõl ismét olcsóbban használhatjuk más uniós országban a mobiltelefonunkat. Akkor lép életbe az új európai roaming rendelet, amelytõl az Európai Parlament 75 százalékos költségcsökkenést remél 2007-hez képest. Akkor kezdõdött a barangoló tarifák egységes szabályozása. A szabályozás az internetforgalomra is kiterjed.

Kisebb gyengüléssel kezdte a hetet a forint, de az árfolyam egyelõre messze van a 300 forintos eurótól.


Körösszegapáti – Hat református fiatal, Bethlendy Dániel, Gerner László, Gyöngyi Dóra, Szabó Szabina, Szilágyi Enikõ és Tokai Dóra döntöttek úgy Körösszegapátiban, hogy Isten és a gyülekezet elõtt vallást tesznek hitükrõl és konfirmációi vizsgát tesznek.

Elsõs kisokosok Komádiban2012-05-21 06:48:13


Még a nap is kisütött szombaton Komádiban az elsõ évfolyamosok területi vetélkedõjére. A már hosszú évek óta hagyományosan megrendezett versenyre több település iskoláinak legügyesebb elsõsei érkeznek, kik magyar, matematika és környezetismeret tantárgyakból mérik össze tudásukat ezen a napon.

 


Futsal - Második elõdöntõs meccsét is megnyerte a Berettyóújfalu a Gödöllõi Bikák ellen.

 

 

 

 

 


Második alkalommal rendezte meg a Komádi Fogyatékosok Otthona a kulturális bemutatót a helyi Közösségi Házban. A rendezvény mottójául Weöres Sándor sorait választották: -
„Örömöm sokszorozódjék, a te örömödben, Hiányom váljék jósággá benned.”

 


Szerdán robbant a hír, miszerint a kormány értéknövekedési hozzájárulás címen egyfajta új ingatlanadót vezetne be. A kormány által azonban még nem is tárgyalt tervezet pedig hamar felkorbácsolta a kedélyeket az amúgy pangó, vagy még inkább a mélyben vergõdõ ingatlanpiacon.


Budapest, 2012. május 18., péntek – Az Országgyûlés akár már ma dönthet a távközlési adó bevezetésérõl, míg a médiaszabályozás változtatásáról szóló kormányzati javaslat esetében várhatóan csak a benyújtott módosító indítványokról határoznak. A Ház emellett ma kezdhet tárgyalni a svájci CERN kutatóintézet Csillebércre tervezett új adatközpontjának állami támogatásáról, valamint a Budapesti Olimpia Központ rekonstrukciójáról.

Csak a fejlesztõ önkormányzatok vetik ki az értéknövekedési hozzájárulást, a kormány nekik ad lehetõséget, hogy a fejlesztési költségek egy részét visszakapják így.

Továbbra is lehet kérelmeket benyújtani a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, annak ellenére, hogy május 15-én lejárt a szankciómentes egységes kérelem beadási ideje - közölte az hivatal szerdán.

A nemzetközi porondra most jellemzõ pesszimista hangulatban valamennyi fontosabb devizával szemben gyengült a forint péntek reggelre. Az eurót 299 forint fölött jegyezték nyolc óra elõtt, az elõzõ esti 296,9-es jegyzés után.

Szent László zarándoklat2012-05-17 11:14:06

2012.május .03.-06-ig a Váradinum ünnepség sorozathoz kapcsolódva  nemzetközi Szent László zarándoklatot szerveztünk Gyomaendrõdtõl  Nagyváradig.

Városnapi meghívó2012-05-17 10:12:46

 


Berettyóújfalu Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt és kedves barátait a város napjához kapcsolódó rendezvényekre.

Muraközi István polgármester

 

Mostantól térítés ellenében elérhetõ minden E.ON ügyfél számára az eddig csak a védendõ fogyasztók számára biztosított elõrefizetõs árammérõ - közölte a társaság.

Április közepén a megyei sajtót bejárta a hír városunk pénzügyi helyzetérõl, amit az Állami Számvevõszék vizsgált a 2007 és 2010 közötti idõszakban. A jelentésbõl kiderült: az említett idõszakban húszszorosára nõtt Berettyóújfalu adósságállománya. Mennyire lepte meg az ÁSZ-jelentés a városvezetést? – fordultunk Muraközi István polgármesterhez.

Csütörtök reggelre kissé erõsödött a forint árfolyama, az eurót 295 forint alatt jegyezték a devizapiacon nyolc óra körül. A jegyzést továbbra is a sikertelen görög kormányalakítási kísérletek után nyugtalanabb euróövezeti hangulat alakítja.


Futsal – Hétfõ esti gyõzelmük után csütörtökön ismét a Gödöllõi Bikák csapatával mérkõznek meg a berettyóújfaluiak. Trencsényiék az elõdöntõ elsõ összecsapását magabiztosan, 4-0-ra hozták.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság felhívása
Az elmúlt idõszakban több esetben érkezett bejelentés a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra azzal kapcsolatban, hogy Berettyóújfalu város közterületein trükkös tolvaj fosztja meg áldozatait értékeiktõl. Az ismeretlen elkövetõ a mit sem sejtõ, figyelmetlen személyeket lopja meg egy óvatlan pillanatban.


A kosaras idény NB I A-s része a Factum Sport Debrecen számára a megszerzett 10. hellyel befejezõdött, ám az utánpótlása még javában dolgozik, mivel május végén érdekelt az országos nagydöntõben, ami az U23-as korosztályt érinti.


2012. május 23-án 17 órakor nyilvános filmvetítéssel nyitja meg kapuit Berettyóújfaluban a Makk Kálmán Filmszínház . Ebbõl az alkalomból díjmentes filvetítésre kerül sor -
Makk Károly: Fûre lépni szabad c. filmje -  amire INGYENES foglalási jegyek igényelhetõk a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban. 1 fõ maximum 2db belépõjegyet igényelhet!

« Előző 1 ... 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 « 1094. oldal » 1095 1096 1097 1098 1099 1100  ... 1201 Következő »