2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Forrás: AFP/Igor Zarembo

Teljesen átalakítják az áramfogyasztási szokásokat az intelligens villanyórák, amelyek pár éven belül Magyarországon is elterjedhetnek. Aki ilyen órát használ, jóval kevesebbet fizet majd az áramért, viszont amikor nincs rá szüksége, akkor leáll majd. Az okos villanyórák pontosan tudják, ki mennyit fogyasztott, nem kell majd az óraállást bejelenteni, viszont aki lopja az áramot vagy nem fizet, azt elõbb fülön csípik.

Gyengüléssel kezdte a kereskedést a forint, az euró árfolyama 289, a franké 240 forint fölé került Spanyolország leminõsítése játsza a fõszerepet. Késõbb azonban megfordult a magyar deviza és erõsödött a külföldi devizákhoz képest.

Budapest, 2012. április 25., szerda (MTI) – Több támogatást, köztük a családi pótlékot továbbra is pénzben, a gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét viszont utalvány formájában kapják meg a családok; a rendszeres szociális segély kifizetési módjáról az önkormányzat dönthet.

Liptovi beszámoló2012-04-26 09:42:44

Az Igazgyöngy Alapítvány által mûködtetett Keleti Gyöngyöcskék hastánccsoport igen mozgalmas mûvészeti életet élt ebben a hónapban is - Pappné Vajda Erika Éva élménybeszámolója.

A kormány honlapján megjelent rendelet tervezet szerint az ingatlan hirdetésekben 2013 január 9-tõl fel kell tüntetni az energetikai besorolást, vagyis az A+, A,  B, vagy más betûjelet.

Hosszú vergõdés után újra megélénkülhet az újlakáspiac, és a szûk kínálat miatt verseny indulhat az ingatlanokért.

Az elmúlt két nap szárnyalása után árnyalatnyit erõsödött csütörtök reggelre a forint az elõzõ esti jegyzésekhez képest. Az eurót 288 forintnál, a svájci frankot 240 forint alatt jegyezték nyolc óra elõtt a devizapiacon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy héten belül már második alkalommal tartóztattak fel hamisított ruhákat szállító teherautót Ártándon.


Berettyóújfalu - A megvalósult uniós fejlesztések (az utófinanszírozás miatt) likviditási gondot okoztak.


Futsal - Kikapott az MK-gyõztes Berettyóújfalu, a DEAC Armada magabiztos gyõzelmet aratott.


Hajdú-Bihar – Ha nem is járhatatlan, de jármûpróbáló állapotban van sok alsóbb rendû út a megyében.


Budapest, 2012. április 25., szerda (MTI) – Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a gázolajé nem változott.

Szerda reggel is tartotta a keddi Orbán-Barroso találkozó nyomán megerõsödött pozícióját a forint a bankközi devizapiacon. Egy nap alatt öt forinttal lett olcsóbb az euró, néggyel a svájci frank.


Debrecen, 2012. április 24., kedd (MTI) – Berettyóújfalu pénzintézetekkel szembeni kötelezettsége a 2007 eleji 198 millió forintról a múlt év közepére 4,24 milliárdra nõtt; az önkormányzat likviditási gondjait növelték az EU-s pénzbõl megvalósult fejlesztések – derült ki az Állami Számvevõszék (ÁSZ) kedden közzétett jelentésébõl.

Ma délelõtt a 4-es számú fõút 173+500 km szelvényének (Püspökladány-Karcag) térségében - az úton folyó munkálatok során - II. világháborúból származó bombát találtak.


4 forinttal csökken a benzin ára a hazai töltõállomásokon szerdától – értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. A múlt héten éppen ennyivel nõtt az ár. Az országos átlagos ár így 450 forintra csökken a hét közepétõl. A gázolaj ára ezen a héten sem nõ, 442 forint marad az átlagára.

 


Futsal – Újabb gyõzelmet arattak a MVFC-s hölgyek a nõi futsal NB I. rájátszásának alsóházában. A 3. fordulóban Algyõn lépett pályára a Mezei-Vill a Szegedi Boszorkányok ellenfeleként. Az újfaluiak 4-0-ra gyõzték le a „boszikat”.

 

 

 

Autós fizess!2012-04-24 10:00:57

Nehéz hét áll a honi autós társadalom mögött. Életbe lépett az új szabálysértési törvény, túl vagyunk egy újabb benzináremelésen, és kiszivárgott információk szerint jelentõs áremelésre számíthatnak az autósok jármûvük mûszaki vizsgáztatása esetén is.

A lakossági jelzálog fedezetû, deviza alapú hitellel rendelkezõk számára kínált árfolyamgátas konstrukcióra a mai napig mintegy harmincezer érdeklõdés érkezett a bankszektorba. Ezen igények feldolgozása folyamatban van. A bankok elkötelezettek az iránt, hogy az év végéig feldolgozzák minden árfolyamgátra jogosult ügyfél kérelmét. A közalkalmazotti és a köztisztviselõi ügyfélkör elmúlt hetekben tapasztalt érdeklõdése mellett a bankszféra most lehetõséget lát a folyamat felgyorsítására.

Éledezik a lakáspiac2012-04-24 09:47:56


Az állami ösztönzõk lendületet adnak a 2006 óta pangó újlakáspiacnak - derül ki az OTP Ingatlanpont elemzésében.

Erõsödött a forint kedd reggel a fontosabb devizákkal szemben hétfõ estéhez képest. Kilenc óra után az eurót 298 forint alatt jegyezték a bankközi devizapiacon a hétfõ esti 299,5 forint után.

LOMTALANÍTÁS2012-04-23 13:39:40

Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy 2012. május 5-re  /szombat/  LOMTALANÍTÁST szervez.

Megye I-es eredmények 2012-04-23 13:04:18

Tekintse meg Hajdú-Bihar Megye I-es labdrúgó mérkõzések eredményeit

Berettyóújfalu – Elsõ helyezést értek el a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola tanulói a Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi csapatverseny területi döntõjén Hajdúböszörményben, ahol Hajdú-Bihar, Szabolcs- Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megye csapatai mérték össze tudásukat.

Talán a leghosszabb ideig az ortodox vallásúaknak tart a húsvéti ünnepkör. Amíg a reformátusok húsvétjuk vasárnapján reggel mennek ki a temetõbe halottaikért imádkozni, addig az ortodoxok a húsvét vasárnaphoz egy hétre, szintén vasárnap az ünnepi mise után jelennek meg a temetõben.

« Előző 1 ... 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 « 1099. oldal » 1100 1101 1102 1103 1104 1105  ... 1201 Következő »